sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Mitä sun päässä liikkuu?!

Millaisia suhteita on meidän lähimmät suhteet? Mitä arvoja kannat sydämessäsi, kuinka ajattelet muista tai muiden hyvää? Kadehditko, puukotatko selkään? Jätätkö asioita kertomatta? Älä valita siitä millaisia toiset ovat, hyväksy että muut ovat erilaisia, ota opiksi omaan käytökseesi ettet ole samanlainen, opettele asioimaan eri tyyppisten (erilaisten) ihmisten kanssa. Tarkoitan, että olemme erilaisia, ei tarvitse esittää olevansa muuta, mutta se miten puhut toisille, osaat vastaanottaa kuulemaasi ja jos osaat puhua erilaisille ihmistyypeille on elämäsi helpompaa ja sitä kautta mukavampaa. Homma toimii. Miksi monissa sukulaissuhteissa on karikkoja? Aikuiset ihmiset ja käyttäytyy niin typerästi! Otetaan herne nenään pienimmästäkin, ärsytetään toista tahallaan, jätetään asioita kertomatta, puhutaan selän takana.... Miksi jälleen keskitytään negatiiviseen? Miksei asioita puhuta halki? Pitääkö aina loukkaantua? Eikö osata vastaanottaa oman mukavuusalueen ulkopuolelta? Edellä mainituista syntyy vaan lumipalloilmiö. En halua vähätellä ihmisten erimielisyyksiä. Ihmettelen, miksei osata ajatella muitakin kuin omaa napaa? Itseensä rajoittunut ihmismieli ei tiedä hyvästä, hauskasta ja onnellisesta elämästä. Ei, koska ei osaa ajatella muita. Se ei voi olla aitoa ja oikeaa tunnetta. Väitän, että nämä ajatuksiltaan hyvin kapeakatseiset (assholet) ovat olleet samanlaisten assholejen kasvattamia. On tosin niitä fiksuja yksilöitä, jotka osaavat käyttää omaa järkeään ja ajatella muita vaikka vanhemmat olisivat olleet kuinka assholeja tahansa. On myös niitä, jotka syystä tai toisesta ovat assholeja vaikka lähtökohdat olisivat olleet hyvät. Mutta ne fiksut on harvassa ja ne loput.... Ne vaan jatkaa saman paskan mallin jakamista Omalle jälkipolvelleen, joka tietyti tekee niistä samanlaisia kapeakatseisia urpoja. Miten joku voi olla niin tyhmä, että pilaa lapseltaan elämän jo niin pienenä??! Tai sitten se kapeakatseinen asshole kostaa saman paskan jota itse on saanut, koska on niin vitun tyhmä ettei osaa ajatella että "ahaa, en tosiaan aio käyttäytyä niin. Haluan lapselleni vain parasta!" Hoh hoijaa, miten ihmiset sais ajattelemaan?? Kunnioita. Rakasta. Seiso sanojesi takana. Ole rehellinen.

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Vihaisten Lintujen Maassa


Viimeinen lomaviikko lopuillaan! Ens viikolla on outoa, kun on taas yksin lasten kanssa... Onneksi olen jo ehtinyt sopia kaikenlaista, niin ei ehdi mietiskellä ;)

Alkuviikosta tehtiin reissu aina niin ihanalle Tampereelle! Mulla on aina vaan niin positiivinen fiilis siitä kaupungista. Otettiin huone  Scandic Station -hotellista, joka on siis avattu vain pari viikkoa sitten! Hotelli oli HIENO!! Tosi moderni ja siisti. Huoneen ikkunasta oli kyllä sanan jokaisessa merkityksessä RUMA näkymä. Nimittäin Ruma niminen kapakka... Thank God se ei ollut auki juuri silloin. Ei siinä, että se olisi houkutellut, lähinnä mietittiin yöllistä meteliä.. Särkänniemi oli positiivinen kokemus ja delfiiinit vie aina mun sydämen <3 Kävin mä yhdessä laitteessa - karusellissa. Wippii!! Lapset oli niin onnessaan ja Ade nukkui pitkän pätkän, niin oli sitten helppo siellä mennä ja olla. Angry Birds Land oli myös positiivinen yllätys! Keke, meidän angrybirds fani, oli aivan innoissaan. Se bongasi kaikki possut ja linnut millon mistäkin. Kaiken tietty kruunasi kävelevä angry bird! Sen mukana käveli karkkipusseja jakava kundi, eikä lapset meinannu sitä huomata sitten millään... :)

Kaupassa käydessä oli heräteostoksena pakko ostaa 4 pussia M&M karkkeja, kun kaupanpäälliseksi sai hienon karkkikoneen! Mikä hitti se tulee olemaan lastensynttäreillä (jos sinne asti kestää). Juu, ei siis meikäläisen karkkilakoista tai mistään oo mitään tietoo.. Voi apua. No stress anyway.

Ollaan naututti ihanasta auringosta, aloitettu aamut leikkipuistossa, käyty kävelyllä, puuhailtu piha(töissä), treenailtu ulkona, pompittu trampalla, oltu naapureiden hyppytornin avajaisbileissä, käyty kirjastossa lainaamassa iso pino kirjoja, herkuteltu tuoreilla mansikoilla.... aah, kyllä kelpaa!!!

Lainasin itselleni Raisa Cacciatoren kirjan "Huomenna pannaan pussauskoppiin". Kirja kertoo lasten ja nuorten seksuaalikasvatuksesta. Cacciatoren kirjasta "Miten tuen lapsen ja nuoren itsetuntoa" olen paasannut varmasti ihan riittävästi täälläkin, mutta sanonpahan vielä: Se on vaan niin sairaan hyvä kirja ja kaikkien vanhempien ja kaikkien lasten kanssa olevien/ työskentelevien kannattaa se lukea vaikka olisi maailman paras vanhempi, tms shit what ain't true -no ei. Mutta kirja on siis ihan paras! Itse en ole omaani nähnyt yli puoleen vuoteen, kun se kiertää kaikilla koko ajan :)

Mikä onkaan parempi palkka vanhemmalle kuin se, että lapsestasi kasvaa viisas, hyvällä itsetunnolla varustettu onnellinen elämänseikkailija, joka tietää oikean ja väärän ja osaa käyttää omaa päätään, sanoa tarvittaessa ei, kyseenalaistaa kuulemaansa ja katsoa asioita avaralla katseella?


Ruma baari. Kohderyhmä on...?!
Tässä Agry Birds Landin portit ja maskotti.


                                                            Mun söpikset leikkipuistossa <3


Heräteostos, mutta hauska sellainen :)
Tässä vielä yksi vanhempi kuva Kekestä, kun se teki itse "Hevisaurustukan" itselleen. ROK ROK !!