maanantai 25. huhtikuuta 2011

Feel the difference

Haluatko saada aikaan positiivista muutosta elämässäsi?

Aloita muuttumalla itse. Tarkastele itseäsi kriittisesti, positiivisella tavalla kuitenkin. Huomaa negatiiviset asiat itsessäsi ja mieti millaisissa tilanteissa ne ilmenee. Mieti ratkaisumalli, kuinka voisit toisella tavalla -kauniimmalla tavalla- ilmaista saman asian. Kaikille tulee parempi mieli. Saman asian kun voi sanoa niiiiiin monella tavalla.. Siihen päälle vielä äänensävy, sanojen painotus, elekieli... You can lie, but can't hide..

Kevät on muuttumisen aikaa.. Joten olen päättänyt muuttua itse. Kyllä -vihdoin! Haluan oppia puhumaan kauniimmin toisille ja pitämään hermot kasassa, vaikka tuntuisi siltä, että raja on ylitetty.. Olen aloittanut hermoista ja onnistunut siinä. Seuraavaksi sitten se puhe puoli. Luulen, että se on se vaikeampi.. Olen aina ollut sellainen, että sanon mitä ajattelen ja vasta sen jälkeen ajattelen, mitä sanoin.. Se ei aina ole järkevää ja siksi hyvin tökeröitä lauseita pääsee suustani ulos. Ja nimenomaan silloin kun ärsyttää. Eikä ärsytyksen määrä tarvitse olla edes suuri. Siksi ensin hallitaan hermot ja sitten vasta sanat.

Hermoja olen hallinnut siten, että kun tiukka tilanne tulee, niin ajattelen itsekseni: "Puhu rauhassa, säilytä maltti, älä näytä hermostumista". Tämä on toiminut minulle. Mikä toimii sinulle? Vain sinä tiedät. Sitten kun tilanne on ohi, tulee niin hyvä fiilis! Onnistuin! Se on ihana tunne!! Tilanteetkin menevät paaaljon nopeammin ohi eikä tule turhaa tilanteen jatkamista miltään taholta. Kyllähän ne lapset kokeilee enemmän kuin kerran meitä vanhempia, mutta niin se vain menee. On sitä itsekin kokeillut omien vanhempien kanssa rajoja. Me kaikki ollaan.

Ajattelulla saa monet ärsyttävät asiat muuttumaan neutraaleiksi. Kuten esimerkiksi välillä ympäri kämppää levinneiden lelujen siivoaminen omille paikoilleen on rasittavaa, se ottaa päähän. Sitten kun mietin asiaa, miksi tämä ärsyttää? Sehän on normaalia, koska lapset ovat pieniä ja leikkivät. Sitten ärsytys häviää.. Meillä kyllä lapsetkin siivoavat jälkiään, mutta ovat he kuitenkin vielä liian pieniä, että siivoasivat kaikki lelut itse aina omille paikoilleen. Sitähän se arki siis on, siivousta, pyykkiä, ruokaa, ulkoilua... Siivouksesta pystyy erotella hyvinkin monta erilajia, joita tehdään pitkin päivää, aina tuntuu että on rätti kädessä ja leluja toisessa. Toisaalta: vie mennessäs, tuo tullessas toimii hyvin! Itse ainakin nautin siististä kodista, se motivoi.

Puhu toiselle, niinkuin haluaisit itsellesi puhuttavan.

Edellinen lause on minun päämääräni. En ole siinä vielä onnistunut, mutta siihen tähdätään!Haluan antaa lapsillekin hyvää esimerkkiä, vaikka ääneni on turhan usein noussut. Ja lapsethan matkivat kaiken. Siksi asioiden täytyy nyt muuttua, en halua että heistä tulee samanlaisia kuin minusta. En halua olla sellainen esimerkki. Eikä syynä ole pelkästään lapset vaan myös rakas mieheni! En halua tiuskia rakkaimmilleni ja olla kuin mikä tahansa arseen ammuttu karhu..

Oli sitten kyse mistä tahansa treenaamisesta, lihaksista, notkeudesta, tarkkuudesta, puhumisesta, laulamisesta jne. niin pitää olla motivoitunut, päämäärä ja haluta tehdä sitä treeniä. Muuten se ei onnistu ja tulokset jäävät laihoiksi. Minun päämääräni on tuo lause, motivaattorit on perheeni ja halua kyllä löytyy!!

Tämä ei tarkoita sitä, että en suuttuisi enää tai näyttäisi tunteitani, yritän muuttaa ilmaisutapaa! Ja kyllä niitä lipsumisiakin tulee, pääasia että niitä tulisi harvemmin!!

Kauniita sanoja, ihania ajatuksia, aurinkoa sydämiinne!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti