sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kirje lapsilleni

Ajattelin koota yhteen asioita/ arvoja/ ajattelutapoja etc, jotka koen elämässä tärkeiksi ja haluaisin ne lapsillenikin kertoa. Asiat eivät ole tärkeysjärjestyksessä, sillä jokainen on tärkeä. Kohdat liittyvät toisiinsa, joten niissä voi tulla toistoa... :)

1. Positiivisuus

Olkaa iloisia, aidosti positiivisia. Ajatelkaa asiat ilon kautta, asioita ei tarvitse ajatella pahimman kautta tai valittaa (kts. kohta 2). Jokaisesta ikävästäkin asiasta löytyy ainakin yksi positiivinen asia.

2. Voit itse vaikuttaa asioihin miten koet ne. Jos et voi niihin vaikuttaa, yritä välttää niitä tai ajatella niistä positiivisemmin (kohta se on ohi/ vain tämä hetki tms..) Jos taas voit vaikuttaa, niin älä jätä tilaisuuttasi käyttämättä! Tottakai tulee asioita, jotka tuntuvat pahalta ja asioistahan pitää puhua, jotta saat omaa oloasi paremmaksi.

3. Empatia

Muista ajatella asioita muiden kannalta. Liika itsekkyys ei ole hyvästä. Joskus myös liika empaattisuus saattaa olla myös raskasta, mutta empatiakyky on arvokas taito.

4. Itsetunto

Olet arvokas! Olet hyvä! Olet tasavertainen kuin muutkin! Olet kaunis sisältä ja ulkoa!
Älä anna ilkeiden sanojen haavoittaa sisintäsi. Haukkujilla on omia ongelmia itsensä kanssa ja he purkavat sen, valitettavasti, niihin jotka kokevat itseään paremmiksi. Ja jollain tapaa haukkujat ovatkin vähän altavastaajan asemassa, koska heillä ei ole kaikki arvot kohdallaan. Ne sanat satuttavat, mutta kun muistat että ne eivät merkitse mitään, ovat vain tyhjää sanan helinää, niin ne on helpompi jättää omaan arvoonsa ja oma itsetuntosi vahvistuu!! Et voi koskaan tietää, mitä toinen on joutunut kokemaan ja millaista elämää hän elää.

5. Rehellisyys

Muista aina olla rehellinen, itsellesi ja muille. Se vie sinut pitkälle ja voit aidosti paremmin. Oma henkinen hyvinvointi on erittäin tärkeää hyvän elämänlaadun kannalta. Kuuntele itseäsi ja tunteitasi rehellisesti. "Miltä tämä minusta tuntuu? Mitä haluan harrastaa? Kenen seurassa oikeasti viihdyn? Mitä haluan tehdä elämässäni?"

6. Henkinen tasapaino "rauha sisälläsi"

Tämä tarkoittaa sitä, että tunnet sisälläsi rauhallisuuden. Se on helppo ymmärtää sitten, kun tunnet sen. Rauha sisälläsi, kun osaat ottaa asiat rennommin (kts. kohta 7), kohdata ihmiset avoimesti ja ottaa heidät vastaan ihmisinä. Henkinen tasapaino on luottamista universumiin ja siihen, että kaikki järjestyy. Niinkuin ne järjestyvätkin. 

7. "relaa"

Asioita ei kannata ottaa ihan liian vakavasti. Asiat järjestyy vaikka niistä ei ottaisi suurempaa painetta. Asiat pitää hoitaa aina ajallaan ja hyvin, jotta tulevaisuudessa on helpompaa, mutta jos niistä ei etukäteen stressaa liikaa, on se henkisesti ja fyysisesti parempi. Stressi on elimistölle myrkkyä eikä se mielellekään tee hyvää. Elämänlaatusi kärsii.

8. Tee asioita, joista tykkäät

Päätä itse työsi, harrastuksesi. Tee niitä asioita, joista itse tykkäät ja joissa viihdyt. Uskalla ottaa riskejä!

9. Sano EI.

Jos joku asia ei tunnu sinusta hyvältä/ oikealta tai et halua tehdä jotain, sano ei. Jos se ei jollekin kelpaa, et voi sille mitään. Valitse seurasi (kaverit) sen perusteella kenestä pidät, ei sen perusteella kenestä muut pitävät. 

10. Tavoittele unelmiasi.

Palkitsevaa on saada unelmiaan toteutetuksi. Älä lannistu epäuskoisista sanoista, usko itseesi ja saa niistä lisää voimaa!

11. Elämässä olisi hyvä olla edes yksi sellainen ihminen, jolle voit kertoa kaikki asiasi. 

12. Luota intuitioosi

Intuitiosi ei petä, se on aina oikeassa. Luota siihen, oli kyseessä sitten asia, tapahtuma, ihminen.

13. Suojele luontoa!

Kierrätä roskat, katso mitä ostat. Säästä sähköä, vettä, materiaa.

14. Puolusta eläimiä, hoida ne hyvin ja rakkaudella.

15. Opettele hyvät käytöstavat, niin pärjäät kaikkialla.

16. Purkaa kiukku ja paha olo

Jos jätät asiat sisällesi, ne kasautuvat, jäävät vaivaamaan ja vaikuttavat elämänlaatuusi negatiivisesti. Nyrkkeile, juokse, huuda metsässä... Mitä vaan, jolla saat pahan olon purettua ketään vahingoittamatta. Muista puhua luotettavalle ihmiselle.

17. Rakkaus

Rakkautta ei ole ikinä liikaa! Elämäsi kantava voima on tärkeissä, rakkaissa läheisissäsi. Muista myös kertoa heille, miten tärkeitä ja rakkaita he sinulle ovat.

18. Syy - Seuraus

Jonkun ilkeä käytös on yleensä seurausta jostain sinulle tuntemattomasta syystä. Et tiedä mitä ihmiset ovat joutuneet kokemaan. Syy voi olla kaukana tai lähellä menneisyydessä tai meneillään koko ajan. Jokaisella seurauksella on syynsä ja syyllä seuraukset, olivatpa ne hyviä tai pahoja.

19. Kriittisyys

Älä usko kaikkea mitä sinulle sanotaan. Älä myöskään epäile kaikkea. Ole terveellä tavalla kriittinen, muista "maalaisjärki".

20. Ymmärrys liittyy kaikkeen. Yritä ymmärtää toista, myös itseäsi. Havannoi ympäristöäsi, kuuntele itseäsi kaikilla aisteillasi. "Miltä minusta tuntuu? Miksi minusta tuntuu tältä? Kuinka voin? Mitä ajatuksia tämä asia minussa herättää?"

21. Opi tuntemaan itsesi. Vasta sitten, kun osaat kuunnella kehoasi, mieltäsi ja osaat olla itsellesi täysin rehellinen, pääset sisäiseen rauhaasi.

22. Tasapaino "kultainen keskitie"

Ihan mitä tahansa liikaa tai liian vähän on pahasta. Elämässä on hyvää, pahaa, iloa, surua, onnea, epäonnea... Ihminen tarvitsee ravintoa, lepoa, liikuntaa, rakkautta... Kaikkea sopivassa suhteessa. Elämässä on yleensä enemmän iloisia asioita, onneksi. Mutta tässä asiassa tasapaino iloisten ja ikävien asioiden välillä onkin silloin harmoniassa, kun iloa on enemmän.

23. Sattumaa ei ole. Mitä tahansa eteesi elämäsi varrella tulee, sillä on tarkoitus. Sillä sattumaa ei ole olemassa. Vaikka jotkut asiat tai tapahtumat saattavat vaikuttaa uskomattomilta tai ihmeellisiltä, ne ovat tulleet eteesi tarkoituksella. Välillä meitä pitää sysätä oikeaan suuntaan elämämme polulla ja meille on tarkoitettu tietyt asiat koettaviksi.

24. Avoimuus

Ole avoin. Ota elämä vastaan, selviät siitä kyllä. Avoimuutta on monen eri muotoisuutta, käytä niitä kaikkia.

25. Sanat ja teot

Älä lupaa mitään, mitä et pysty pitämään. Älä puhu enempää kuin teet.

26. Huumori

Elämä ilman huumoria olisi kamalaa!!! Muista hullutella usein.

27. Elämän tarkoitus

Me olemme saaneet oppimistehtäviä elämämme aikana toteutettaviksi. Pidä aistit hereillä ja mieli avoinna, saatat huomata ne. Missä asioissa sinun pitäisi parantaa itseäsi?

28. Kukaan ei ole täydellinen, kaikilla meillä on opittavaa. Hiljaa hyvä tulee, kuulostele itseäsi ja tuntemuksiasi.

29. Raha ei tuo onnea, se tuo stressivapaamman elämäntilanteen, jolloin voit helpommin toteuttaa unelmiasi. Mutta se ei ole onnen tae. Se voi myös suistaa elämäsi raiteltaan. "Kolikolla on kaksi puolta".. Raha on välttämätön "paha", jota ilman ei tässä maailmassa pärjää.

Rakkaudella,
Äiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti