keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Kauneus tulee sisältä päin

Vihdoin tiedän, mikä minusta tulee "isona"!

Minusta tulee meikkaaja-maskeeraaja. En tiedä, miksi en ole sitä aiemmin keksinyt/ tiedostanut. Olen aina pitänyt meikkaamisesta ja laittautumisesta. Kauneus ja terveys on aina kiinnostanut ja kiinnostaa edelleen! Yhtä hyvin voisin olla personal trainer, jumppaohjaaja tai ravitsemusterapeutti. Ah, niin kiinnostavaa! :) Olenkin tässä kotona ollessani kerännyt tietoa erilaisista lähteistä ja itse kasvattanut tietouttani ja kirjoitellut asioita ylös. Olen jotenkin tosi innostunut!

Motivaatiota ja innostusta on ihan mielettömästi! Jos K olisi vähän isompi, niin menisin kouluun saman tien! K on vielä liian pieni, enkä siksi ole valmis vielä työelämään. Tai olen valmis työelämään, mutta en ole valmis laittamaan K:ta tarhaan. Siksi meikkaaja-maskeeraaja -kouluunkaan en vielä mene, vasta sitten kun pystyn suoraan koulusta siirtymään työelämään. Ja töitähän ehtii tehdä, tämä aika pienten lasten kanssa on koko ajan hupenemassa ja se on arvokasta aikaa.

Terveys kiinnostaa kauneuden ohella. Kehon hyvinvointi on samalla mielen hyvinvointia. Haluan itse huoltaa kehoani oikealla ruokavaliolla ja liikunnalla. Tällä hetkellä molemmat ovat hakusessa, mutta ajatus löytyy. Haluan huoltaa kehoani, jossa ja jonka kanssa elän.
Nyt olen päättänyt jättää herkut vain viikonlopuille, jotta imetyksen lopettamisen jälkeen ei tulisi ylimääräisiä kiloja ihan turhaan. Samalla kasvotkin pysyvät näpyttöminä ja hampaatkin säästyvät turhilta sokereilta! Tilanne on siis win-win. Eikä tämä herkuttomuus ole tuntunut kamalalta, en tosin tiedä johtuuko päänsärkyni sokerin puutteesta vai univelsta vai jumittuneista hartioista. Tai kenties kaikista noista yhteensä? Tulipahan taas (päänsärky) hyvään aikaan, että vaikea sanoa. No, joka tapauksessa, en ole siinä asiassa, mistä piti kirjoittaa. Vaan....

En ymmärrä miksei ihmiset huolehdi itsestään! Jos suomalaisista puolet on jo ylipainoisia, niin voi apua! Enkä ymmärrä miksi lihavat ihmiset luulevat, että laihdutuspillerit tai tv-Shopin ihmevekottimet ("käytä vain 10 min/ pv ja saat pysyviä tuloksia viikossa!") auttavat tai ovat juuri se oikea keino. Helppous, sitä kaikki haluaa. Ihmiset eivät halua nähdä vaivaa, vaan kaiken pitäisi tapahtua sormia napsauttamalla, mitään muuttamatta! Miksi normaali, varmasti toimiva ja turvallinen, syö vähemmän, terveellisemmin, monipuolisesti ja usein sekä liiku enemmän, miksi sitä ei toteuteta?? Miksi vähäinen liikunta ja ruokatottumusten yms elintapojen muutoksettomuus muka vaikuttaisi siihen, että paino laskisi ihme pillereitä ja laitteita käyttämällä nopeasti, vaikka paino on noussut useiden vuosien ajan?? Ja kuinka helpostihan se nousee, pudottaminen on pitkä tie, mutta sinnikkäät palkitaan.

Yksi erittäin hyvä esimerkki liikunnan hyödyistä on isoäitini. Hän on jo yli 80-vuotias ja erittäin reipas ja hyväkuntoinen! Hänkin on aina harrastanut enemmän hyötyliikuntaa, liikkunut kävellen ja pyörällä ja onn käynyt näin eläkkeellä vanhusten voimistelussa ja harrastaa runonlausuntaa ja kuorossakin ollut.

Lapsilleni haluan opettaa, että liikunta on mukavaa ja normaalia, joka kuuluu arkeen. Aina ei tarvitse autoa ja liikunnan erimuodot tulisivat tutuksi, jotta he löytäisivät omansa. Sama siis terveellisen ruokavalion kanssa. Herkkuja vain viikonloppuna tai jossain juhlissa. Siellä saa mehua, muuten ei mielellään ja limua ei ollenkaan. Onneksi muumi-purkka on kova sana, samoin fluoritabletit! Lapsethan liikkuisivat paljon enemmän, mitä nyt liikkuvat. Taitaa äiti olla laiska :) No ei. Aina ei vain pysty, kun arjessa on muitakin velvoitteita... Ikävä kyllä minulla ei ole talouden hoitajaa!

Nyt huomaan, että minulla on muutenkin menossa henkistä kasvua. Huomaan sen raha-asioita miettiessäni. En ole koskaan osannut säästää. Nyt huomaan ajattelevani eri tavalla. Haluan saada mahdollisimman paljon rahaa säästöön enkä mitään lainaa!! Haluan saada autolainan ja luottoni niin nopeasti maksettua kuin mahdollista. Stressaavaa... Ihan typerää, luotto siis. Ihmisten huijausta ja juuri sitä heti-kaikki-mulle-tänne -asenteen ruokkimista. Ja ne pikavipit!! Kuka hel****i ne keksi tai sallii??! Niihin en ole sortunut, mutta liian moni on. Se jos mikä on ihmisen ajattelu- ja ymmärrystason alentumisen hyväksikäyttöä.

Olisi ihanaa aloittaa aamut joogalla. Tai edes venyttelyillä. Pitäisi lapsillekin ottaa päivittäinen jumppa-hetki, jossa touhuttaisiin kaikenlaista kivaa! Voi voi, kaikkea sitä onkin ideoita mielessä, mutta toteuttaminen aina jotekin jää tai vähän kärsii... Kyllähän sitä ehtii, eikä stressiä siitä oteta!

Nyt kaikki kävelylle, jonka jälkeen jalat kylpyyn ja rasvaukseen, kasvoille kuorintaa ja naamiota ja kropalle kuorintaa ja ihanaa kosteusvoidetta! Ja omalta kullalta vielä hartiahieronta! Voilá!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti