torstai 17. syyskuuta 2009

Slummien miljonääri

Siis ai kamala. Katson juuri elokuvaa Slummien miljonääri, tämä ei todella ole mikään elokuvanautinto, ahdistava sanoisin, vaikka elokuva on silti jollain tavalla hyvä. Enkä voi lopettaa katsomista vaikka toisaalta kovasti haluaisin.

Elokuva kertoo kahdesta veljeksestä ja heidän elämästään slummissa. Kuinka kaikki kaameudet tapahtuvat heille, aikuiset eivät välitä tai toisaalta aiheuttavat niitä tahalleen lisää. Pelastajanaan pitämää miestä pitikin lähteä henkensä kaupalla karkuun. Koko elämä tuntuukin olevan yhtä piiloutumista ja olinpaikan etsimistä. Aina pitää juosta, pelätä, tarkkailla selustaa.

Ihan hirveää ajatella, että oikeasti joidenkin, monenkin, elämä on tuollaista. Olosuhteet, elämänperus tarpeet eivät täyty ja jokapäiväisen ruuan eteen tehdään vaikka mitä. Ihminen ei ole arvostettu, ihan sama oletko lapsi, tyttö tai poika tai nainen. Kyse on vain rahasta ja kuinka sitä saa lisää, paljon lisää. Elokuvan aikuiset miehet ovat niin lapsellisia ja suoraansanottuna tyhmiä. Varmasti noin alhaisen tason älykkyyden maassa niitä on vieläkin. Ajattelutapa on hyvin vanhanaikainen.

Matkustushalu Intiaan on tällähetkellä -100. Ei kiinnosta rahoittaa tuollaista kulttuuria. Vaikkei se siltä näyttäisikään paikan päälle, tiedän että pinnan alta löytyy.

Jai Ho!

lauantai 12. syyskuuta 2009

Tervetuloa syksy!

Olenpas saanut tänään paljon aikaan. Tosin, jos on hereillä aamu viidestä, niin kello yhdeksältähän tuntuu jo keskipäivältä! B lähti isin kanssa vähän viettämään laatuaikaa ja minä ja K lähdettiin puutarhakauppaan! Nyt on partsilla uudet kukat -vihdoin. Ostin marjakanervaa ja kellokanervaa. Meidän tuija menee vaihtoon ensi keväänä ellei ihmeitä tapahdu siihen mennessä! :) En ole lainkaan viherpeukalo sorttia, mutta pikku hiljaa sinne suuntaan olen menossa...!

Haaveilen niin omasta pihasta, ei sen suuri tarvitse olla, mutta olisi pihaa eikä vain partsi.. Sitäkin laittaisin kivaksi ja viihtyisäksi. Voih.... Ja isommasta kodista.... Tähänkin kohtaan sopisi liuta erilaisia sananlaskuja, mutta se tuntuisi tyhmältä.

Aivan kamala nuha iski! Aivastelen ja aivastuttaa, niistän ja niistän.. yök. Luulin jo että ei se tulekaan, kun vähän oli ja sitten helpotti, niin tänäaamunahan se taas iski.. Onkohan yötuuletuksella jotain vaikutusta.. Hehe.. No eipä kyllä naurata..

Pieni paljastus: Suunnittelin, että pidän synttäriKAKKUkahvit tässä piakkoin. Sinne löysin ihanat kynttilät ja servetit! Tarjottavia miettiessäni, en halua nyt mitään perinteistä. Tarjoilen vain erilaisia kakkuja!! Naminaminami :) Kaikki tykkää kakuista!

perjantai 11. syyskuuta 2009

Fengshuita elämääni

Olisi kiva joskus mennä kirologille (=kädestä ennustajalle)... Tai alkaa tulkita unia oikein kunnolla! Joskus ne ovat niin läpinäkyviä, joskus taas niitäkin voisi alkaa miettiä.

Samoin Fengshui kiinnostaa. Olisiko oikeasti jotenkin rauhallisempi olemus, jos kotona olisi hyvä Fengshui, oikeanlainen harmonia? Kokeilun arvoista. Jos B alkaisi nukkua omassa sängyssä yöt, kun saisi oikeanlaisen Fengshuin lasten huoneeseen. Nyt kuulemma oma sänky on paha (!?).. On niillä kiinalaisilla muitakin hyviä, hyvin vanhoja ja muuttumattomia kauneuden ja hyvinvoinnin ohjeita ja tapoja. Olen niistä hyvin kiinnostunut, vaikka en vielä kovinkaan paljoa lukenut.

Kahden pienen lapsen äitinä oma vapaa-aika on olematon ja lasten kanssa on kokoajan tekemistä, puuhaa ja aktiviteettia. Lasten nukkuessa nautin hiljaisuudesta ja rauhasta. Minun pitäisikin ehkä mennä kokeilemaan joogaa, pilatesta (josta jo löytyykin kokemusta) tai muuta syvävenyttelyä. Ah, se olisi nautinnollista!

Miehelläni on valtava autonvaihtokuume. On ollut jo pitkään, mutta olen sitä jäähdytellyt... Tässä yksi ilta sovittiin, että jos hän ostaa uuden auton, minä otan rakennekynnet. Yhtä turhat molemmat, hinnoiltaan tosin eri luokkaa. Aamulla mietin, että ei helkkari, miksi ottaisin kynnet, kun samalla rahalla maksaisin salijäsenyyttäkin. (Joo, tiedetään, että on tullut sanottua etten enää-ikinä-koskaan mene jäsenyyssalille, mutta mieli on alkanut muuttua. Menisin samalle jossa olen jo ollut, muut eivät ole vaikuttaneet yhtä hyviltä makuuni.) Anyway, sali olisi paljon parempi sijoitus kuin ne saakelin kynnet. Onhan ne niin hienot, mutta kauanko jaksan niitä ja ei sormeni ole nyt niin kauniina, että kannattaa ottaa. Sali se siis on! Onhan siellä juuri niitä syvävenyttelyä, crossingia, jumppaa, spinnigiä!!! :) Miksen aiemmin tajunnut?!

Ai niin, olihan mulla vielä yksi ehto sen auton hommaamiseen: takaluukun pitää olla täynnä uusia kenkiä, laukkuja, vaatteita ja lahjakortteja! :)

tiistai 1. syyskuuta 2009

Paljon puhui Esko Kiesi, luuli että kaiken tiesi.
Siitä suuttui johto ja kansa, tehkää sille paska ansa.

Miten tuollaista voi julkaista!? Miten noin enää ajatellaan. Kyllä nyt Esko teki itsestään tyhmän koko kansan silmissä. Hänen ihannenainen on korkeastikoulutettu, ei kieltäydy silittämästä miehen paitaa tai siivoamisesta, ei käytä alle 7 cm korkoja, on hyvännäköinen, mutta miehen vallan alla, naisesta kun ei kuulemma ole johtajaksi edes työelämässä. Säälittävää, erittäin säälittävää Esko Kiesi, Audin myyntijohtaja. Mitäs nyt sanoo Audin omistajat? Ovatko he samalla ajattelutasolla? Nyt kannattaisi laittaa myyntijohtajan paikka vaihtoon ja äkkiä!
**************

No niin, sitten asiasta, ei kukkaruukkuun vaan, minun elämääni...

Unikoulusta on nyt ekayö takana. Meni paremmin kuin odotin vaikka yöllä oli valvomista. K heräsi kaksi kertaa, juuri niihin aikoihin, mitä yöllä vielä söi. No, ekalla kerralla meni 1,5h ennen kuin nukahti ja seuraavalla herätyksellä oli tunnin verran hereillä. Yöllä kyllä naureskelin mielessäni, miten huvittavalta näyttää, kun yrittää rauhoitella lastaan ja makaa lattialla jättityynyjen kanssa. Ideasta kiitos miehelleni, itse en olisi varmaan tajunnutkaan.. Siinähän se meni makoillessa ja kättä roikottaessa pinnasängyssä. Öiset itkukohtaukset menivät välillä aivan hirveiksi, mutta onneksi sitä ei kestänyt kauaa.

Aamulla nukkuikin lähemmäs puoli yhdesään! Ihmeen nopeasti meni nuo tunnit yöllä, kai sitä oli henkisesti valmistautunut ettei tuntunut niin pahalta. No, vielä näitä kriittisiä öitä on tässä ainakin kaksi edessä. Riippuu miten hyvin/ huonosti K oppii. B ei häiriintynyt juurikaan, ehkä kerran vähän heräili, mutta ei ollut hereillä vaan nukahti asennon vaihtamisen jälkeen samantien uudelleen. Hyvä hyvä! :)

Tänään on olen ollut yllättävän vireä yövalvomisista huolimatta. K meni päikkäreillekin ihan normaaliin aikaan, kun aamulla ajattelin, että nyt menee päivärytmi uuteen uskoon. Eipä mennytkään! :)