keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Ei kevättä, ei vauvaa. Vielä.

Odota. Odota. Odota.

Sitä tämä loppuaika on.. Vaikka pari viikkoa näiden kuukausien päälle ei oikeasti ole mitään, niin kyllä se synnytys on vaan mielessä koko ajan. Onneksi aika menee nyt huomattavasti nopeammin, kun on jo lapsia, jotka vievät ajatuksia muualle ja päivissä on tekemistä. Pieniä merkkejä on välillä ilmassa, mutta siihen ne sitten jäävät ja loppuvat kokonaan. Olen kyllä asennoitunut siihen, että ensi viikolla on h-hetki, vaikka salaa haluan sen olevan HETI!!

Olisin kyllä erittäin iloinen, jos vauva syntyisi ennen yliaikaisuuskontrollia, jottei tarvitsisi kysellä hoitajaa lapsille siksi aikaa.. Se on aina se rasittavin puoli, vaikka onkin helposti aina löytynyt.

Meidän neidillä on varmaan 4-vuoden uhmaa.. Voi luoja.. On kyllä aikamoinen esiteini! Ovet paukkuu, kiukuttelee asiasta kuin asiasta ja puhuu välillä niin rasittavalla äänensävyllä.. On muuten ihan älyttömän rasittavaa, koska sitä on jatkunut ties kuinka monta viikkoa jo.

Myös K:lla on jonkin sortin uhmaa tai jotain menossa. Itku tulee heti, jos ei saa jotain mitä haluaa. K myös huutaa B:lle herkästi, jos jokin asia ei mene halutulla tavalla. K:lla on myös nyt sellainen vaihe, että hänen lelut ovat hänen omia ja muut eivät saa niitä ottaa..

Asuntoja on nyt niin huonosti tarjolla, että en usko todeksi! Toivotaan, että sillä saralla vilkastuu lumien lähdettyä.. Tämä jatkuva lumien tulo on kyllä saanut jo epäilemään koko kevään tuloa.

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Pullaähky

Leivottiin B:n kanssa laskiaispullia, koska emme tehneet niitä laskiaisena. Tänään oli hyvä päivä siihen. Laskiaispullat vaniljakreemitäytteellä ovat muuten taivaallisia! Suosittelen. Söin niitä vain yhden (taikinaakin tietty) ja vatsa ihan ähkynä :/ Ei kiva.

Nooh, on ruokahalu ollut tänään muutenkin kadoksissa. Oli eilenkin. Ei kai se vauveli vielä meinaa syntyä? Ei varmasti, koska haluaisin kyllä kovasti! Vaikka netistä olen katsonut noita "synnytyksen merkkejä" ja vanhoista kalentereista omia "merkkejä", niin en silti vielä innostu. Luulen, että se on enempi omassa päässä, kuin oikeasti. Niitä merkkejähän on mm. ruokahaluttomuus, siivousinto, ylienergisyys (tätä en kyllä allekirjoita), vauva liikkeiden väheneminen (enkä tätä), vatsan toiminnan vilkastuminen... Laskettuaika lähenee... Perjantaina se on. Sitten lasketaan +päiviä! No, jokatapauksessa 2,5-3:n viikon päästä meillä on jo vauva :) I H A N A A !!!!

Tälle viikolle olen jo haalinut jonkin verran ohjelmaa, hyvä niin. Olen muutenkin kalenterifriikki. Kuin myös lappufriikki! Kirjoittelen aina lappuja, jotta muistan kaiken.. Oli kyse jonnekin lähdöstä tai vain päivän tehtävistä. Ollaan pelattu Wii Party -peliä! Se on ihan huippu!! B tykkää siitä myös kovasti. 1-2 lisäohjainta olisi jees, mutta kyllä kahdellakin pääsee kivasti pelaamaan. Tänään tosin emme saaneet koko vekotinta päälle, liekö jotkut piuhat irti. En taipunut tarpeeksi kasaan nähdäkseni ;)

Tänään on nyt siivottu ja pesty lattiat B:n kanssa, kyllä nyt taas kelpaa. Nämä lattiat näyttävät jo ylihuomenna siltä, että niitä ei olisi kuukauteen pesty. Hyvin kamalat lattiat. I hate muovimatto. Sitä ei tule olemaan omistusasunnossamme! Ei ikinä. Jotenkin tuntuu oudolta, kun pyykkiä ei ole tarvinnut pestä. Tuntuu, että olisin unohtanut jotain.. Ruokaakin on, kaupassa ei tarvii käydä, on siivottu..... No, ei kai sitä sitten mitään ole, takaraivossa vaan tuntuu siltä, että olisi. En kai ole luvannut jollekin jotain?!

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Värillä on väliä

Vauvan tuloon on alettu valmistautua viime tiistain jälkeen oikein urakalla :) Nyt on pinnasänky kasattuna ja pedattuna, turvakaukalon päälliset pesty, pukliliinat ostettu, vaatteet löytyvät pestyinä ja viikattuina omasta laatikostaan, naulakossa roikkuu kaksi pukua vauvalle ja hattuhyllylle on löytänyt tiensä pipot, tossut ja tumput.. <3

Tiistaina olin siis äitipolilla ultrassa, jossa selvitettiin, miksei vatsani sf-mitta ole juuri kasvanut viikosta 31, vaikka vauva ei ole laskeutunut. Onneksi vauva oli normaalin kokoinen viikkoihin nähden, lapsivettäkin oli normaalin verran. Kaikki oli kunnossa! Vatsan mittaan ei tullut juurikaan muutosta (1 cm enemmän kuin viikko sitten) vaan se on edelleen alakäyrän alapuolella. Sille ei ollut mitään selitystä, näin se nyt vaan on. Vatsani ei kuitenkaan tunnu tai näytä pieneltä! Pääasia, kun vauva on kunnossa. Sukupuolikin selvisi, mutta sen kerron vasta vauvan synnyttyä..!

Heti tiistaina iltapäivällä piti karauttaa kaupoille... Oli pakko saada juuri ne tietyn väriset pukliliinat - ja sain! :) Muutamat vaatteetkin löysi tiensä ostoskoriini... Kotona hain kellarista vielä vauvan vaatteita ja pistin koko satsin koneeseen. Sitten piti vielä se pinnasänky kasata! Siksi tietysti jo nyt (jo nyt, vaikka raskaana olen vielä kuitenkin nelisen viikkoa.. ;) ), kun piti saada lipaston laatikkoon tilaa vaatteille ja pois sieltä sänkyyn ja hoitotasolle kuuluvaa tavaraa. Nyt voisi kyllä mieluummin mennä koluumaan kirppareita ja ostaa sieltä niitä vaatteita.. Ehken viikonloppuna! :)

Aamulla harkitsin joululaulujen laulamista... Auto oli lumessa ja lisää satoi.. Räntää räntää. Jo riittäisi!! Toivotaan, että tämä lumi on vanhan surma ja se sulaisi nopeammin! Haluan niin kovasti lasten kanssa hiekkalaatikolle ja keinumaan!!

torstai 10. maaliskuuta 2011

Virtuaalimaailman kirous

Millaisia ovat sosiaaliset hetket nykyään? Tarkoitan sitä, kun sinä menet jollekin kylään tai sinun luokse tullaan kyläilemään. Nykyinen netin ym sähköisten viestimien täyttämä maailma vie pois sitä normaalia kanssakäymistä. Varsinkin, jos tilanteeseen ei kuulu alkoholia! Tehdäänkö kyläreissuja enää 30 vuoden kuluttua? Nehän voi hoitaa videokuvalla netin kautta.... :/ Parisuhdetta siten ei ainakaan hoideta.

Minusta tuntuu, että nykyään useimmiten aina on tietokone auki, jota vähintään yksi tuijottaa eikä osallistu vuorovaikutukseen. Miksi? Eikö seura kiinnosta? Onko omat jutut kiinnostavampia? Millaisen mallin haluat antaa lapsillesi? (Jälleen se sama kysymys, ties kuinka monetta kertaa) Itse en ymmärrä tätä, koska olen seurallinen ja tykkään jutella asioista ja olen oikeasti kiinnostunut toisista ihmisistä. Ne ihmiset, joista en ole kiinnostunut, en ole heidän kanssaan muutenkaan tekemisissä.

Itselle tulee sellainen olo, että se joka on koneella tmv:ssa omassa jutussaan kiinni osoittaa, ettei ole kiinnostunut ko. seurasta ja näin ollen itselläni on ainakin sellainen olo, ettei ole tervetullut/ toivottu vieras. Epäkohteliasta se on.. Ja mistä kaikesta toinen jää paitsi!! Eiköhän jokaisella ole sitä omaa aikaa sen verran muulloinkin, että ei tarvitse nörttailla vieraiden läsnäollessa. Kuin myös oman perheen yhteisestä ajasta se ei saa viedä liikaa aikaa. Mitä ihmeen järkeä on olla perheenä kotona, jos yhdessä ei tehdä mitään? Hyvä kun jutellaan, kun toisella on kuulokkeet päässä, silmät tv:tä kohti ja sormet hakkaa ps3:n ohjainta?

Sitten seuraava kysymys: mikä on tarpeeksi omaa aikaa? Mikä aika on tarpeeksi tietokoneen yms käytölle? Onko se edes joka päivä? Aika käsitystä on vaikea rajata, koska jokaisella on erilainen elämä, erilaiset arvot, erilaiset tilanteet ja tarpeet.

Omaa elämääni peilaten minulle tietokoneella oloa noin tunti/ pv on riittävä. Itse en kaipaa enempää enkä aina ole sitäkään aikaa koneella. Tv on meillä liikaa päällä -myönnän. Itselleni tärkeimmät ohjelmat ovat illalla.. Seitsemän uutisista eteenpäin, max. kello 22 asti. Minun ei välttämättä tarvitsisi joka päivä käydä koneella ja osaan jättää tv-ohjelmatkin kesken ja käydä nukkumaan. Tv ei voita unia! Nukkuminen on ihanaa.

Lapset katsovat aamun ja illan pikkukakkoset, B päikkäriaikana leffaa tai on koneella pelaamassa ja K katsoo joko iltapäivällä tai sitten aamun pikkukakkosen aikana leffaa.. Yritän tosin kovasti vähentää tv:n katselua, koska en halua että tv hallitsee päivää liikaa. Paljon muutakin tekemistä on ja mielikuvitusta pitää oppia käyttämään!

Mieheni tavoista ei varmasti tarvitse sanoa. Liika on liikaa. Jossain vaiheessa liian liikaa.

Minusta on hirveää ajatella, että joidenkin elämässä ei ole muuta sisältöä kuin joku peli. Tai mitä ihmettä ne teinit tekee siellä netissä kaiket ajat? Itse käytän nettiä tiedon hankintaan, sähköpostiin, uutisten lukuun, verkkopankkiin, tähän blogiin tietty.. En oikein osaa etsiä mitään "viihdettä" sieltä.. Jos mielessä ei ole mitään, en rupea väkisin etsimäänkään tai öitä netin kanssa valvomaan jotain ihan bull shittiä katsoen.. Ihan oikeesti, täältä ei tule kunnioitusta eikä muutakaan positiivista sellaisia ihmisiä kohtaan. Nörtit.