sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Kirppuostoksilla

Olen aina tykännyt shoppailla, niinkuin useammat meistä naisista. Se on vaan niin kivaa!

Shoppailuakaan ei voi kovin usein harrastaa, koska se on niin kallista. Minusta ostamisen ilo on niin suuri ja hyvin usein tulee tunne, että on pakko ostaa jotain. Sama se ostanko vaatteen, kengät, laukun, meikkejä vai ruokaa. Kunhan saan ostaa! Ilo syntyy siitä, kun saa kierrellä kaupoissa ja tutkiskella tuotteita rauhassa.. Katsella ja hypistellä. Ei se maksaminen siis ole se nautinto vaan se katselu, kiertely ja sitten maksamisen jälkeen se tunne, että nyt se on minun. Ostopäätöksen tekeminenkin saa aikaan hyvänolon tunteen!

Nyt olen sitten ylittänyt erään kynnyksen. Kävin nimittäin kirpparilla ja ostin lapsilleni vaatteita! Tätä en ole ikinä tehnyt enkä ole ajatellut tekevänikään.. En ole kirppari-ihmisiä ollenkaan. Nyt olen pikkuhiljaa alkanut sopeutua niihin.. Se alkoi lastenkirjoista. Olen kyllä hyvin hyvin tarkka siitä, mitä ostan. Pitää olla tosi siistin, käyttämättömän näköistä ja puhdasta. Se likaisuus puoli minua on aina inhottanutkin, kirpparivaatteet tuntuvat likasilta.. Ne ovat olleet jonkun tuntemattoman käytössä jo. Enhän voi mistään tietää, miten niitä on pidetty, miten usein tai hyvin pesty jne.. Jotenkin puistattaa vähän vieläkin. Kierrellessäni ja kassalle mennessäni ajattelin vaan, että "en saa ajatella, että joku toinen on niitä käyttänyt tai että ne voivat olla likaisia.." Hyvä puoli oli, että ne olivat halpoja! Ja pesukoneeseenhan ne heti menivät ihan niinkuin kaupankin tuotteet.

Jos tätä puhtauspuolta nyt rupeaisi oikein kunnolla ajattelemaan, niin samalla tavallahan kaupantuotteet voivat olla täynnä bakteereita ja likaa! Niitä hypistelee monet eri ihmiset ties kuinka huonon käsihygienian kanssa, välillä ne tippuvat lattialle, jossa on lukuisat ihmiset kävelleet likasilla kengillään... Juu ei tämäkään kuulosta hyvältä.. Mutta jokin hohto niissä uusissa on. Ne ovat uusia ja käyttämättömiä. Tosin myös kalliita. Vaatteen hinta tippuu huomattavasti, kun sitä on vähän käytetty. Lastenvaatteissa ei yleensä ole kovin suuri käyttöikä tai sitten niitä kasaantuu niin paljon, ettei kaikkia ehdi käyttää ja siksi ne ovat lähes uudenveroisia -ja melkein ilmaisia. Kunnon hintatajuahan minulla ei ole kirpparilla vähäisen kokemuksen takia, joten kuulun siihen kastiin, joka ostaa kirpparihinnoittelun mukaan ylihintaisia tuotteita! Onnelliset ne myyjät, joiden pöytään unohdun :)

Kyllä kirppareita kannatan, onhan se jo ekologistakin ja sitäkin puolta on hyvä ajatella. Lapsillammehan pitää olla hyvä tulevaisuus. Ja jos saisi rahaa vähän enemmän säästöön, niin voisi säästää vaikka ulkomaanmatkaa varten!

Lomaa ja lämpöä kohti tavoitellaan, joten kirpparille suunnataan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti