perjantai 18. joulukuuta 2009

On kaunis hohde hankien..

Nautin niin kovasti pienistä asioista.

Kuten kimmeltävästä lumesta, lumisateesta, lasten hymyistä ja nauruista, lasten iloisista leikeistä ja hassuista jutuista! Piparkakkujen tuoksusta, joulun tunnelmasta, hämärässä/ pimeässä loistavaista kynttilöistä ja kauniit jouluvaloista, juuri siivotusta kodista, erikoiskahvista lasten nukkuessa, olla oman kullan sylissä, halauksista, hymyistä, pienistä huomaavaisuuksista, valmiista ruuasta, auringosta, villasukista, hiljaisuudesta, hyvästä musiikista...


Tässä vain osa niistä..

Vaikka haluan lottovoiton ja kaikenlaista materiaa, en usko että se kuitenkaan saisi minua hirveän paljon onnellisemmaksi pidemmän päälle. Ainahan sitä jotain haluaa, haluaa varmasti vaikka saisi kaiken. En tarkoita, että jippii, siistiä kun ei ole rahaa, vaan sitä että sitäkään ei saa olla ihan liikaa. Kaikki ääripäät on aina huonoja. Enhän minä edes tiedä millaisia huolia hyvin rikkailla ihmisillä on.. Onko elämä pinnallista, ei ole oikeita kavereita, on paljon epäilyjä ja pahoja ihmisiä? Rahaa pitää olla niin, että tulee toimeen eikä tarvitsisi stressata siitä..

Ihmisen pitää olla ystävällinen, kohtelias, kiitollinen ja nöyrä, jotta voi olla onnellinen ja elää hyvää elämää. Yleensä kiire, vakavuus, ikävät uutiset yms saavat mielemme maahan. Suomalaisilla on huono tapa: toisia ei auteta, ei puhuta, ei hymyillä ja aina ollaan negatiivisia! Kadulla kävellään katse tiukasti maahan, askeleet ovat rivakat ja laukusta on tiukka ote ettei vain tuo vastaantuleva sitä vie! Samalla suomalaiset ovat rasistisia, luultavasti siksi, että olemme todellisuudessa kateellisia toisten positiivisuudelle, auttavaisuudelle ja ulospäinsuuntauneisuudelle. Suomalaisilla on ehkä heikompi itsetunto tai jotain..

En tällä väitä, että kaikkien kohdalla näin on tai että suomalaiset olisivat jotenkin huonoja ja muut parempia. En, kaikilla on omat hyvät ja huonot puolet. Tässä vain yleistetysti asioita, minun näkemyksestäni.

Yritän jokaisesta asiasta löytää ainakin yhden positiivisen asian! Se pitää mielen iloisempana, kuin että masentuu kaikesta tai ajattelee aina negatiivisesti. En halua elämältäni sellaista, haluan nauttia elämästä ja sitten voin vanhana mummona keinutuolissa istuessani miettiä elämääni taakse päin ja olla tyytyväinen.

Kauniita ajatuksia <3

keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Mietiskelyä kynttilän tuoksussa

Tänään on sitten viimeinen kerta tanssia ennen joululomaa. Voi ei, neljän viikon tauko tulossa.. Pakko vaan koittaa kestää ja tanssia vaikka itsekseen kotona!

Heh, mieheni ei oikein innostunut feng shui -tavaroista.. Buddha oli ehdoton ei. Ehdotin sellaista ihan pientä... Jos ostan, niin pidän sitten kaapissa, jos se on sopivaa.. Luulen ettei ole, mitä sekin symboloi, jos Buddha-patsas on kaapissa.. Pitää siellä silitellä sen mahaa, jotta saa onnea. Onneni taitaa pysyä vain kaapissa sitten. Nooh, kristallit saan ikkunaan ja itselleni ostan rakkaussymbolin, jota voin pitää aina laukussani. Rakkaussymboli on pitkäaikaisen rakkauden ja hedelmällisyyden symboli, se tukee pitkäaikaisia rakkaussuhteita, suojaa menetyksiltä ja matkalle mukaan otettuna symboloi, että palaa takaisin rakastetun luo. Ihanaa, eikö?

Tänään sain ihanat Party Liten kynttilät! Tilasin kaksi pakkausta tuikkivia (eli tuikkuja), valkolumimarjan ja agave nectarin tuoksuiset. Älkää kysykö miltä ne tuoksuu, en osaa sanoa muuta kuin, että hyvälle tuoksuu! Ja ihanan pikamanikyyrin, se on kuorinta käsille ja miksei jalkapohjillekin. Ihosta tulee niiiiin pehmoinen! Minunkin käsi-ihottuma ei siitä ala irvistelemään ja käsistä tulee niin pehmoiset! En olisi ikinä voinut uskoa! Se sisältää sokeria ja eteerisiäöljyjä pääosin.

Lauantaina olisi tarkoitus lähteä mieheni kanssa viihteelle! On niin kamalan ristiriitaiset fiilikset.. Aina kun lapset ovat hyvällä tuulella, ajattelen että okei, lähdetään vaan, voin antaa ne hyvillä mielin hoitoon. Mutta kun noita kiukkupäiviä on ollut enemmän ja silloin ei tee mieli antaa niitä toisten vaivoiksi, että itse pääsisi pitämään hauskaa. Tänään on taas tuntunut, että olisi ok mennä. Ehkäpä emme nyt peru tätä, koska seuraava mahdollisuus on vasta ensi vuonna! Se kuulostaa kovin pitkältä ajalta, vaikka en nyt mikään "pilettäjä" enää olekaan. Ei saa miettiä liikaa.

Kyllä tuo meidän K on nyt jotenkin kasvanut niin isoksi pojaksi <3 Kiva katsoa, kun hän ihan leikkii ja touhuaa. Osaa hienosti myös näyttää mitä haluaa ja pääsee kiipeämällä jo joka paikkaan. Suloisia ääniäkin tulee "tö-tö" "kä-kä" ä-ä" yms.. ja ne ilmeet!! :) Äidin sydän on ihan sulaa....

B on alkanut jättää päikkäreitä pois. Pitäisi saada laitettua illalla aiemmin nukkumaan, jotta jaksaa päivät paremmin! Auto on varma nukutuskeino, mutta harvemmin päikkäriaikaan ollaan minnekään ajamassa. Sitten uni tuleekin vähän väärään aikaan, kun tuntuu, että olemme autolla liikenteessä joskus viiden aikaan vasta.

tiistai 8. joulukuuta 2009

Feng shui -innostus valloillaan

Pitää oikein pidätellä itseään, ettei nyt vielä osta mitään feng shui -tavaraa... Arvatkaa vaan onko vaikeeta??!?

Nyt olen ehtinyt hieman katsella kotiamme feng shui -lasien läpi ja huomaan mitä se kaipaa :) Feng shui -kaupasta ensimmäiseksi hankin ainakin seuraavat: 3 kpl kristallipisara/-pallo ikkunaan, pikku buddhan ja rakkaussymbolin. Mietin unisiepparia Benitalle, mutta ehkä ei ainakaan vielä. Samoin vauraussymbolin hankin tai rahasammakon. Niillä alkuun! Eteinen on se ongelmakohta, koska se on nyt huono. Se on myös vaikea, koska en jotenkin keksi siihen mitään! Hmm...

Sitten kun se kaunis päivä koittaa, kun muutamme, niin silloin katson feng shuin mukaan koko talon ja pihan! Yksi suuri haave on tehdä (ts. teetättää) takapiha feng shuin mukaan Kuupuutarhaksi eli valkoisten kukkien puutarhaksi. Se tarkoittaa sitä, että puutarhassa ja on valkeita kukkia ja muuta illan hämyssä hohtavaa. Iltaisin se on tunnelmaltaan sadunomainen, päivisin se on rauhoittava ja ajatuksia selkiyttävä. Kuulostaa niin upealta!! :) Toisaalta olen myös aina halunnut puutrahaani kiviä, suihkulähteen ja hyvin helppohoitoisia kukkia, koska en ole mikään viherpeukalo... Mutta kyllähän minä opin! :)

Itselleni on tullut hyvin miellyttävä olo, kun mietin feng shuita ja sen sisältöä. Se sopii itselleni hyvin. Kenellepä ei sopisi hyvän olon tuottaminen itselleen, perheelleen.. Ja kotiin! Koti on niin tärkeä, siellä pitää viihtyä.

Värjäsin taas hiukseni ja taas tuli sama reaktio kuin viimeksi eli hiuspohja kutisee ja siellä on jotain pikku paukamia.. :/ Viimeksi värjäsin L'Oréalin excell'10:llä ja nyt ihan tavallisella L'Oréalin jollain 30min vaikutusajalla olevalla kestovärillä. Kokeilen vielä yhden kerran, kun hiuspohja on täysin kunnossa ja jos sama reaktio tulee taas, niin mietin miten toimin jatkossa. Että silleen, toivottavasti muita allergioita ei ole tulossa! Tämä on jo ihan tarpeeksi. Pitää ostaa allergialääkettä ja kokeilla auttaisiko se yhtään...

Pian alkaa tauko tanssista, neljä viikkoa. Liikaa! Just oli kolme vai kolme ja puoli viikkoa taukoa ja nyt taas. Enkä pääse viimeiselle tanssitunnille, koska edellisenä iltana olemme mieheni kanssa viihteellä! Hyvin ristiriitaisin fiiliksin, kun toisaalta haluaa mennä, toisaalta ei raaskisi laitta lapsia hoitoon.. Tai K:ta, kun on vielä pieni yökyläilemään.

tiistai 1. joulukuuta 2009

Joulutunnelmaan virittäytymistä osa 1

No on se kumma kun tästä maailman tavaran paljoudesta ei löydy yhtiä jouluverhoja!! Aiheuttaa suurta suuttumuksen tunnetta.. Ehkä ripustan vain joulukoristeita ikkunaan. Jaa-a, en tiedä. Pitäisi kuusikin kaivaa täpötäyden kellarin taaimaisesta nurkasta :/ Jostain syystä ei hirveesti houkuta.. Mutta kyllä sen haen! Ja sitten lapset saavat auttaa koristamisessa, luulenpa ettei tarvitse montaa kertaa pyytää :)

Tuo neiti on nyt 1,5 tuntia yrittänyt ottaa unta päikkäreille eikä vieläkään nuku -ei tosin itkekään. Saas nyt nähdä nukkuuko se enää ja jos nukahtaa, niin kohtahan se pikku mies herää. Meillä on nyt useana päivänä ollut niin, että B ei nuku päivällä. Joskus illat on mahdottomia, joskus taas ei. Eilen, hyvien päiväunien jälkeen, ilta oli mahdoton. Joten ei se aina riipu niistä päikkäreistäkään. Pitää vaan saada illalla ajoissa nukkumaan, jos ei ole päivällä nukkunut. Nyt sillä on tosin nuhakin, katsotaan meneekö huomenna kerhoon.

Eilen kävin B:n kanssa taas vähän kauppakierroksilla.. Mitä meillä meni aikaa, neljä tuntia? Ja saldoksi saimme kaksi joululaulu cd:tä, joulukortit, postimerkit ja vesiväripaperia :) Tunti meni siinä, että kävimme Rossossa syömässä! Joululaulu cd:tkin olivat niin edullisia! Hinnat oli viidestä eurosta ylöspäin. Ostin kolmen cd:n paketin englantilaisia joululauluja 5 eurolla ja kympin maksoi suomalaiset lasten laulamat joululaulut. Eli ei paha ja ne lastenlaulamat on hyviä! Sitä ehdittiin jo kuunnella, niitä toisia ei olla vielä kuunneltu, joten niistä en tiedä.

Hintavertailun vuoksi: Netistä eilen etsin joululauluja ja yksitellen laitoin niitä ostoskoriin, siinä tuli 35 laulua ja hinta oli 54 euroa! Jäi ne kaupat tekemättä. Nyt sain 15 eurolla 95 joululaulua! :)

PS. Ja niinhän siinä kävi, että 10 minuutin kuluttua B:n nukahtamisesta K heräsi.