keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Sämpylöiden tuoksua

Leipomisvimma!

En taas tiedä miksi, ehkä lähestyvät K:n synttärit -ja miksei omanikin vaikka niitä en virallisesti vietäkään- vaikuttaisi tähän.. Olen netistä ihaillut upeita kuvia kakuista, joita "tavalliset" ihmiset on leiponut. Tarkoitan, etteivät he ole ammattilaisia ainakaan paperilla, sitä on tosin vaikea uskoa, koska voi luoja mitä taidonnäytteittä kakut ovat!!
Kuvia katselemalla ne omatkin taidot on kasvaneet, ainakin mielikuvituksessani.. Ajattelin, että pitäisi hankkia kunnon välineitä, joilla opetella tekemään ihania koristeita. Omat kakun pursotukset ovat olleet aivan kamalia.. Yritys hyvä kymmenen, tulos huono nelonen. Tie ei ole kuin ylöspäin!!

Tänään leivottiin lasten kanssa sämpylöitä. NAM!! Tuoreet itsetehdyt sämpylät ovat vaan niin hyviä. Lapsetkin oli leipomassa mukana. B pyöritteli pikkuruisia sämpylöitä, jotka tietty paistoin. K söi pienen taikinan palasen ja jauhoista teki pöydälle autotien ja leikki siinä. Boys are boys.

Eilen aamuyöllä alkoi oksennustauti B:llä. Minäkin kävin kerran ihailemassa posliinia eilen, mutta siihen se onneksi jäi. Luulin, että B:lläkin, mutta tänä aamuna uudelleen oksensi. Ei ole nyt sen jälkeen, siksi pääsi leipomaankin. B vaikuttaa jo ihan pirteältä ja leikkii ja syö ja kaikki pysyy sisällä. Toivon, että K ja mieheni eivät sairastu. Vatsatauti on ihan hirveää ja uuvuttavaa. Kaikki paikat pesuun, käsidesiä, pesua, juomalasit kerran jälkeen koneeseen... Pian lakanat ja pyyhkeetkin, jos tauti jäi nyt tähän. En vielä uskalla toivoa mitään.

Tänään taas tanssiin!! :D JEEEEEEE!!!!! Heti piristyin, kun päätin, että lähden kun mahdollisuus on. Viime sunnuntaina aloitin taas treenaamisen ja voi että kun sitä oli lihakset kolmessa kuukaudessa menneet huonoiksi. Hauikset ihan jumissa... :/ Aina tauon jälkeen kaduttaa, että oli tauko kun saa taas aloittaa alusta. Tämä tosin ei vienyt intoani, päin vastoin. Joudun taas miettimään palautumispäiviä ja milloin saa taas mennä ettei mene överiksi. Toivotaan, että voin mahdollisimman pitkään treenata edes jotain ennekuin maha ottaa vastaan.

Mielenkiinnolla odotan sitäkin, että mitä raskauskiloilleni tapahtuu, kun tämän raskauden kohdalla ajattelin treenata paljon ja olla suht tarkka syömisteni suhteen eli en mäissäilisi herkuilla samaan tahtiin kuin kahdella edellisellä kerralla. Vaikka eihän niillä raskauskiloilla loppuen lopuksi niin väliä ole, koska ne kaikki ovat lähteneet korkojen kera aina pois! Mutta kokeilu mielessä, mielenkiinnolla. Samalla voi seurata omaa oloakin ja sen mukaanhan mennään, että mitä pystyy tehdä ja mitä ei. Nyt voi vielä tehdä vähän enemmän kuin muutaman kuukauden päästä.

Liikunnallista syksyä, niin ei tule syysmasista!! :)

tiistai 14. syyskuuta 2010

Syysasetelmia ja askartelunauhaa

Sisäinen askartelijani on herännyt! Kiitos siitä kuuluu B:lle, hän on niin askarteluintoinen, että on innostanut minutkin!

Tällä hetkellä himoitsen pääseväni tekemään syysastelman parvekkeen pöydälle ja laittamaan muutenkin syyskukkia sinne. Sisällekin pitäisi saada jotain vihreää, mutta luulenpa, että se tulee olemaan jotain elotonta (=silkkikukkia), sillä täällä ei vaan kasva mikään :) En ole viherpeukalo, mutta todistin tämän kesällä. Vein huonossa hapessa olevat sisäkukkani (jotain viherkasveja ne oli, nimeä en tiedä) ja siellä ne heräsi kuikoistamaan! Tästä kukkien pelastusvinkistä kiitos ystävälleni!!

Askartelutarvikkeita pitäisi tosin hankkia. Ja lainata kirjastosta askartelukirjoja. En oikein osaa ostaakaan tarvikkeita, kun en tiedä mitä tekisin ja mistä materiaalista! Olen tosi huono tämmösissä, mutta eiköhän nekin ovet avaudu, kun vähän tutkiskelee asiaa tarkemmin.

Lasten syntymän ja varsinkin kasvamisen myötä haluaa itse panostaa kotiin ja luoda erilaisia tunnelmia, kuten joulu, pääsiäinen, vappu.. Että olisi aiheeseen liittyviä koristeita, jouluksi mahdollisesti jopa verhojen vaihto (en ole vielä löytänyt sopivia, tai sitten ne ovat olleet loppu!). Joulu on muutenkin ihan ykkösjuhla, koska silloin ollaan rauhassa, suvun kanssa ja syödään hyvin, nautitaan lasten riemusta, kynttilöistä... Ihanasta joulun tunnelmasta! En vietä joulua sen uskonnollisen merkityksen takia, vaan se on enemmänkin iloinen, yhteinen, perhe- ja sukujuhla! Haluan lapsille hyvän mielen ja hyvät muistot lapsuuden jouluista ja muista juhlista. Nyt lapsetkin alkavat olla sen verran isoja, että tykkäävät osallistua esim. piparitalon leipomiseen ja koristeluun.

Voi tuota K:ta! Se on niin hulluna autoihin. Varsinkin Autot-leffan autoihin ja siihen leffaan!! Ainakin synttäri/joululahjat on helppo ostaa. Olkoon se sitten paita, lakanat, auto, rekka tai ihan mitä vaan Autot-elokuvaan liittyvää, niin varmasti kelpaa. Viime keväänä ajattelin, että K:n synttärit menisi Mikki Hiiri teemalla, koska löysin aivan ihanaa rekvisiittaa aiheeseen liittyen, onneksi en ostanut niitä valmiiksi silloin, puoli vuotta aiemmin. Nyt taidan kääntää kelkkani Autot-teemaan..! :) Pitäähän lapsen saada sitä, mitä se haluaa.

tiistai 7. syyskuuta 2010

Kristallien säihkettä

Vihdoin sain kristallipallot ikkunaan!

Ne ovat niin kauniit, kun auringonvalo osuu niihin ja olohuone täyttyy pikku spektreistä! Lapset olivat ihan intona ottamassa spektrejä kiinni. Haluan niitä lisää! Ne on niiiiiin ihania!! Itse voisi askarrella kauniita kristallijuttuja esim. keittiönlamppuun ja joihinkin kynttiläjuttuihin..

Sitten kun muutetaan, niin haluan sisustaa feng shuin mukaan. Se on niin mielenkiintoista ja kuitenkin lopputuloksesta tulee oman näköinen. Siitä saa hyviä ideoita, jos joku huone ei tunnu valmiilta tai että sieltä puuttuu jotain. Meillä on olkkarin hyllyllä yksi kynttilämalja ja voi että se häiritsee, kun on vain yksi.. Se on fengshuin parisuhdealueella eikä saisi olla yhtä.. Se ei mielestäni sovi. Täytyy siis laittaa sivuun... Nykyään on melko vähän paikkoja kynttilöiden polttamiseen, kun on noita lapsia ja mitään riskiä paloturvallisuuden kanssa en halua ottaa.

Väsymystä vielä riittää, ehkä se tästä pikku hiljaa katoaa.. Ainakin toivon. Tiistai toi helpotuksen, että nyt kaikki on hyvin ja voimme sitten jakaa tiedon muillekin: kevätvauva tulossa <3

To Do-listallani olisi vielä paljon tekemättömiä asioita... Kääks..
- kellarin siivous
- matkalaukkujen vienti kellariin
- pienten lastenvaatteiden laitto pois
- talvivaatteiden tuuletus
- kesätakkien pesu + säilöön laitto
- kaappien siivousta (tuntuu olevan ikuisuusprojekti)
- ikkunoiden pesu
+ kaikki perussiivousjutut..

Niin kova vimma saada hiuksista vaaleemman sävyiset! En jaksaisi odottaa, että pääsee kampaajalle ja uudella tukalla ulos!! :) On noi synttärit tulossa, niin vois vähän vihjaista sponssia... Se ei kuitenkaan ole mikään halpakeissi.. Kuten viimeksi maksoi 250 e eikä mulle nyt "mitään tehty".. :) Hehe.. Pitää kysyä luottokampaajalta neuvot ja hinnat!

Syksy tulee! Ihanaa! :)

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Syksyllä arki palaa

Ihanaa kun tulee syksy!!

Raikas ilma, kaunis luonto, kynttilät ja saa pukea päälle!
Nyt vaan kesävaatteet pois, syys/talvikerrastot esiin ja tietty tsekkaus, onko lapsilla kaikki syksyn ja talven varalle.. Paljon hommaa, mutta eiköhän se tässä hiljalleen. Tänään en vielä aloita -ehkä. Fiilispohjalla on paras mennä, asiat hoituu ilman kiristävää tunnetta ohimoilla... :) Ensimmäinen syysnuhakin on tullut mulle ja B:lle.

Tein päätöksen juuri tänäaamuna. Yritän löytää asioista hyvät puolet ja yritän olla niuhottamatta ja iloita kaikesta, jota mulla on. Viime aikoina (tai aina) olen ollut liian tiukka pipo ja sellanen rasittavuus, että ei kukaan jaksa. Itseenikin ärsyttää sellanen! Onneksi tajusin sen ja voin muuttua, ainakin jossain määrin.

Koko kesänä en ole käynyt salilla! Ääk.. Niin se aina menee, että kesällä ei tule käytyä. Nyt aloitan taas ja innolla! Tänään alkaa tanssi ja sitä on niiiiin odotettu! Mieskin on iloinen, kun kuulemma mä muutun tiukkiksesta vähän iloisemmaksi. :)

Haaveet omasta kodista on mielissämme aina.. Se oma piha, enemmän tilaa... Voi että! Olis kiva, kun vois rakennella lasten kanssa kaikkea ja kesällä voisi istuttaa porkkanaa, salaattia yms kun B on siitä myös puhunut. Ja muutenkin! Voisin vaihtaa paikkakuntaakin, olen melko avoimin mielin, riippuu ihan alueesta. No saas nähdä, mitä elämä tuo tullessaan ja missä sitä ollaan viiden vuoden päästä!