lauantai 8. tammikuuta 2011

Sairastelua, haaveita, vauva-aatteita...

Sairauskierre jatkuu...

Se alkoi siis Benitan korvatulehduksella. Kuurin melkein loputtua K:lle tuli kuumetta, nuha ja yskä. Nuhaa oli tosin ollut pienimuotoisena jo jonkin aikaa, mutta sitten paheni. Viikko B:n lääkärissä käynnistä oltiin taas lääkärissä -tällä kertaa yksityisellä. K:lla oli silmätulehdus, korvatulehdus, kuumetta ja se yskä ja nuha. Samoin minulle tuli silmätulehdus samana yönä K:n kanssa. Saatiin molemmat lääkkeet. Pari päivää siitä B:n silmä alkoi punottaa ja rähmiä. Laitan hänellekin nyt samaa tippaa kuin K:lle. Itsellä myös nenä ihan tukossa ja yskä! Kamala se yskä!! Nyt myös mieheni tuli kipeeksi, kovaan kuumeeseen.. Ensimmäisenä yönä oli 40 astetta, nyt ei ole mitannut, luultavasti normaaleissa kuumeen asteissa liikutaan.. Hänellä olisi juuri ollut ansaittu pitkä neljän päivän vapaat, joita odotti tietysti kovasti. Tosi kurjaa, että ei sitten voi niistä nauttia, kun on niin kipeenä.. :/

Sairauskierteen innoittamana tein tänään suursiivouksen! Imurointi, lattioiden pesu, joka paikan pyyhintä, lakanoiden ja petivaatteiden vaihto, peitot ulos tuulettumaan, patjojen imurointi, tyynyn pesu.. Kesti reilu 3 tuntia! Mutta kyllä nyt on puhdasta! Oli kaksi apulaista, jotka innokkaasti auttelivat leikkimisen lomassa :) B ehdottomasti halusi imuroida ja muistutti äitiä siitä koko ajan, etten vaan ala imuroimaan. Lattian pesussa tulee lapsille yleensä kinaa, että kumpi saa lasten mopin ensin.. Kai niitäkin pitää hommata enemmän, niin ei tarvii tapella.

Eilen leivoin leipää! Ja se jopa onnistui! Taikinaa en olisi jaksanut vaivata käsin, enkä omista monitoimikonetta, joten muistinkin, että sähkövatkaimeeni kuuluu taikina"vispilät", miksi niitä sanotaan?? Niillähän se onnistui! Pysyy leipä kasassa leikatessa. JES! :) Aion tehdä jatkossakin. Minulla on ihana kirja, jonka reseptit innoittavat leipomaan leipää! Ja mikäs sen parempaa kuin tuore leipä, nam! Tein myös kasvissosekeittoa, joka on maistunut potilaallemmekin hyvin :) Ja sitten tein vielä hedelmäsalaattia, koska sitä olen niin monena päivänä jo himoinnut, ai että se on hyvää!

Nyt alkaa jo tehdä mieli tehdä hankintoja vauvaa varten. Kamalastihan ei hankintoja tarvitse olla, mutta esim. kantoliinan aion ostaa. Pienimpiä vauvan vaatteita saan lainaksi. Hoitotason pehmustetta en ehken osta, viikkaan paksun pyyhkeen pehmusteeksi. Niitähän meillä riittää! Löysin sopivan ratkaisun myös vaipoille. Etsin netistä pitkään pinnasängyn reunaan kiinnitetävää pussia, jonne voisin uudet vaipat laittaa ja niin ne olisi kätevä ottaa vaipanvaihdon yhteydessä eikä tarvitsisi lattialla pitää vaippapakettia. En löytänyt netistä ihan sellaista tai sitten hinta oli kamala! Omia kaappeja kaivelemalla löysin sellaisen kassin, jota aion käyttää. Ei ehken kaunein vaihtoehto, mutta rupesin miettimään, miksi ihmeessä ostaisin uutta, jota ei sitten myöhemmin tarvitse.. Vauvalle vaatteita hankin vasta sitten kun hän on syntynyt. Vaikea ostaa, kun ei tiedä mennäkö tyttöjen vai poikien osastolle! Luultavasti kirpparit tulevat käyttöön :) Poikavauvalle on aika paljon kellarissakin, tytölle vähemmän. Olen ehtinyt jo myydä paljon paljon vaateita eteenpäin!!

Löysin netistä myös kivan asunnon. Tosin se oli Mäntsälässä!! Toisaalta, ei sinne nyt niin kauan aja, mutta mieheni työmatkasta tulisi turhan pitkä.. Mutta se oli kiva! Näen jo meidät siellä :) Kai sitä liikaa haluaa muuttaa. Ollaan kyllä puhuttu, että pysytään nykyisellä alueella... Toisaalta, miksei vaihtaisi? Voi sitä muuallakin elää. Mieheni ei uskonut, että olin tosissani. Vaikka olen minä. Se mitä saamme tältä alueelta tiettyyn hintaan, saamme parempaa hieman kauempaa. Nooh, ei tässä nyt tavaroita pakata, joten täytyy jatkaa etsimistä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti