lauantai 28. huhtikuuta 2012

Polkupyöriä ja motocrossia

Ihana viikko takana! :)

Vaikka eilen illalla olin HYVIN väsynyt... Ollaan touhuttu ja tehty NIIN paljon, että iltasin on itsestä veto ihan pois. Ja jos joku ei tiedä, niin olen väsyneenä hyvin kärttyinen.... :/ Not nice. No mutta ei muistella sitä sen enempää! Voin sanoa, että yön nukuin todella hyvin!!

Tällä viikolla oli "vika" tanssitunti, ens viikolla alkaa sitten kauden jatko, joka kestää kuukauden. Ihan kiva ettei loppunut vielä kokonaan! Tanssi on mulle se mun juttu, jossa pääsen kaikesta niin irti! Oon täysin jossain omissa athmosfääreissä.. ja tanssi on ainoo, josta oon sen liikunnan flown kokenut -ja vieläpä usein!!

Käytiin mun kaverilla, joka on alkanut tekemään pipoja! Sieltähän lähti pipot meille tytsyille :) Adessa sai hienon liilan, jossa on mustia tähtiä ja pipo on neliön mallinen. Bensku valitsi ihanan kirkkaan pinkin/ fuschian punaisen, jossa mustia eri kokoisia palloja ja mulla on sellainen musta ruttupipo, jossa on kimaltavan hopeisia raitoja. Ja mua niin harmitti, kun mentiin tänään kannustamaan mun isoveljeä motocross-kisoihin, että unohdin mun pipon kotiin!! Se on niin hieno, että pidän sitä aina ulkona ollessa :)

Kisoissa oli kyllä kiva olla pitkästä aikaa ja Benita ja Kevin oli mun mukana. Niillä oli kivaa leikkiessään serkkunsa kanssa! Välillä oli enon pakussa hätävilkut päällä, pojat "ajoi" ja Hevisaurus soi! Me katsottiin vain eka erä, jossa veljeni sijoittui kolmanneksi ja toisessa erässä se voitti! Se olis pitänyt kyllä nähdä!! Onneksi sentään ekassa erässä ne nousi neljänneltä sijalta kolmosiksi. Keke kannusti hienosti enoaan hurraamalla, taputtamalla ja huutamalla "paina kaasua!". Mun kännykällä ei oikein saa hyviä kuvia, mutta tällä kertaa ei muutakaan ollut..

 Bensku ja Keke ovat olleet ihan hurjina pyöräilyyn! Tällä viikolla vihdoin saatiin hommattua Benskulle sen synttärilahjaksi toivoma fillari ja päivä sen jälkeen isi toi töistä tullessaan Kekellekin pikkupyörän ja Benksulle myös pikku pyörän (joka on Adelle sit hyvä ensipyörä). Benita voi harjoitella ilman appareita ajamista sitten sillä pienemmällä, kun jalat yltää maahan.

Piha alkaa saada uutta ilmettä. Tänään hani purki terassin!! Myös kolme suurta juuripaakkua se kaivoi ylös.. Hirvittävän näköisiä.. Puskien alta haravoin ja irto-oksan pätkiä olen pussittanut viikolla. Jotain kukkasta pihassa vähän kasvaa ja nupullaankin on jotain.. Näinkin hyvänä viherpeukalona en tosiaan osaa sanoa mitä ne on... Nupullaan olevia ajattelin tulppaaneiksi, mutta isäni sanoi tänään niiden olevan ehkä narsisseja.. Saas nähdä mitä sieltä tulee :) Mulla on kädet ihan rutikuivat kaiken tän pesemisen jälkeen! Onneksi noita käsirasvoja löytyy.. Thank God (eiku siis äiti ;) ).









tiistai 24. huhtikuuta 2012

Arkea, juhlaa & tavoitteita

Nyt on juhlittu! Wuhuu!! Ja kivaa oli :) Päästiin kultsin kanssa hotelliin yöksi ja voi että, mä niin rakastan hotellin (ja laivojen!) aamupalaa! Mulla on aina aamusin vielä hirvee nälkä.. Oli taas vaikka ja mitä! NAM! Pahoin pelkäsin hirveetä krapula-sunnuntaita, mutta ei sitä tullutkaan! Väsytti kyllä, koska nukuin nekin vähäiset 6 tuntia huonosti, kun vahdin herätyskelloa etten vaan nuku aamupalan ohi ;) onpas surullista! Mutta sen arvoista ;) Hehee!


                                          Sokos Hotel Flamingo


Sunnuntaina käytiin vähän Hulluilla päivillä ja vähän puutarha jutskia kattomassa ennenkuin mentiin kotiin. Voi että, kun oli pikku mussukoita niin kova ikävä! <3 Illalla mentiin vielä pihalle koko kööri. Naapurin pojat oli kanssa ulkona ja kohtahan oli käynnissä hauska piilosleikki! Piiloja ei nyt ihan hirveesti ole, mutta kekseliäisyydestä pisteet lapsille! Keke meni kyllä melkein joka kerta samaan paikkaan ;) Mä vein leikkimökkiin puhtaat verhot! Se mökki onkin yks operation.. Oon pessyt sen sisältä kokonaan; katon, seinät, lattiat ja ikkunat. Eilen sitä jopa imuroin! :) Pesuun meni verhot ja matto. Matto pääsee takasin vasta kesällä, nyt on ihan turha edes ajatella. Adessa pääsi ekaa kertaa hiekkalaatikkoon ja voi että se nautti!! Oli kyllä niin kaunis ilma.


Maanantaina oli myös! Meillä mittari näytti +18C. Heti aamusta lähdettiin puistoon! Sieltä tultiin kotipihaan ja sitten syömään. Samalla vähän imuroin, söin sitten kun muksut meni päikkäreille. Otin ihan relax itsekin. Sitten pesin lattiat, syötiin välipala ja taas lähdettiin ulos! Kävelin kauppaan ja tein kunnon iltapalan kynttilöineen ja yllärinä marjapiirakkaa! Kaiken kruunasi sauna! :)

Tänään olisi vielä tanssi! Jospa sitä muistais ton sykemittarin tällä kertaa! Se on niin mielenkiintoinen kapistus ja harmittaa niin paljon, kun sitä ei muista!! On kyllä mielenkiintoista seurata omia sykkeitä.. Tanssi on vaan niin kivaa! Se flow fiilis on paras!! Kovaa siellä mennään, kun pääsee oikein vauhtiin, korkeimmiillaan syke ollut 199. Hui! Ainakin marjapiirakat saavat kyytiä. Niin, jos Zumbassa kulutat 500 kcal/ h, niin mulla kuluu salilla yleensä 450 kcal ja tanssissa samaa luokkaa. Rasvaa silloin menee noin 20% tanssissa ja noin 30% salilla.

Mä oon vähän suunnitellut, että miten mun kannattaa edetä tässä mun treenailussa. Tavoite on siis laskea rasva%:ia ja saada lihaserottuvuutta. Oon tässä miettinyt, että nyt tuo rasva% laskeminen olis fiksuinta, jotta sais ne lihakset jo nyt enemmän esille ja näkyis sitten treenitulokset paremmin ja se lisäis sitten ihan hulluna motivaatiota (vaikkei se kadoksissa ole nytkään). Kesö tulee, ja haluunko sitten lähteä salille? ...öö.. haluun, mutta en saa nyt haluta :) Yleensä kesällä mun käynnit on harventuneet, siksi voisin aloittaa sen rasviksen. Samalla pidän tätä testinä, että miten hyvin tämä toimii ilman, että menee saleille tms. Tanssista en luovu, mutta sekin loppuu kesäkuuhun mennessä. Pian jää marjapiiras haaveeksi, mutta nou hätä. Saa  herkkujakiin syödä, mutta hieman vähemmän.

Rautaista viikkoa ;)









torstai 12. huhtikuuta 2012

Hyvät teot tulevat monin kertaisina takaisin

On olemassa monta tapaa osoittaa hyvää toisille, niin tutuille kuin tuntemattomille. Mitä hyvää sinä teet? Metsä vastaa, kun sinne huudetaan.. Anna hyvän kiertää.. Tee yksi hyvä teko toiselle päivässä..

Hyväntekeväisyyteen voi osallistua aina vapaaehtoisesti. Se on auttamista, hyviä tekoja toisten hyväksi, niille jotka niitä tarvitsevat. Sehän on kaikille selvää ilman selittelyäkin. Voit antaa lompakossa pyörivät hilut keräyslippaaseen, ja keräyksiähän löytyy melkein mihin vaan!

Voit pitää ovea auki seuraavalle tulijalle, antaa autoilijana kävelijälle tilaa mennä suojatien yli, antaa parin ostoksen kanssa kassajonoon tulleen mennä edellesi, jos sinulla on kärry täynnä ostoksia. Voit tervehtiä, hymyillä.. Voit lahjoittaa vanhat vaatteet, lelut, huonekalut yms vähävaraisille perheille, neuvoloihin, päiväkoteihin, lasten sairaaloihin.. Voit olla vapaaehtoinen ystävä yksinäiselle (vanhukselle), vieraalle lapselle aikuinen, viihdyttää lapsia sairaalassa..

Mielestäni tärkeintä on aloittaa lähimmäisistäsi. Tietenkin pitää olla itsensä kanssa kaikki kunnossa, niin auttaminen ei tunnu pakolta ja ettei siitä tule stressiä tms. Ettei tarkoitus käänny itseäsi vastaan. Lähimmäisille voi tehdä niin paljon hyvää! Tee hyvää ruokaa, kattaa kauniisti, kehu, pidä lähellä, hymyile, iloitse yhteisistä hetkistä. Keksi yllätysretkiä, vie kukkia, leivo jotain hyvää tuliaiseksi/ viemiseksi, anna hieronta, heittäydy lasten leikkiin, auta sairasta/ vanhusta käymällä kaupassa, auta korjaamaan rikkinäisiä tavaroita... Lista on loputon! Hyvien tekojen ei tarvitse olla mitään suurta, pienet huomionosoitukset ovat niitä parhaimpia. Ei tarvitse järjestää mega mageeta tapahtumaa tai tehdä asioita suurella huomionhakuisuudella. On itsellekin hyvin palkitsevaa saada toinen hyvälle tuulelle ja huomioida.

 Ihminen ei ole ainoa kohde jolle voi tehdä hyvää. Voit kiittää luontoa siitä, mitä se antaa, huomioimalla myös sitä. Kierrätä roskat, älä roskaa luontoa ja minimoi turhat päästöt. Mieti kaupassa asoidessa pakkauskokoja, ravinnon matkaa kauppaan, niitä ihmisiä jotka ovat tuottajina. Saavatko kaikki palkan? Kuinka teuraseläimiä kohdellaan? Mitä se mahdollinen mansikkajogurttipurkki pitää todellisuudessa sisällään?

Tee testi. Kokeile loppuviikko joka päivä tehdä vähintään yksi hyvä teko jollekin, mielellään niin monta kuin mahdollista on. Laske päivän päätteeksi, montako hyvää tekoa teit ja tärkeintä: mikä fiilis siitä jäi sinulle? Sille toiselle tulee 99% varmuudella hyvä mieli. Hyvinvointi ei toteudu sulkemalla silmiä. Et voi tietää toisen tunteita, menneisyyttä. Mikä auttaa ihmisiä jatkamaan, yrittämään uudelleen? Entä sinua?

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tukka hyvin, kaikki hyvin?

Mielessä on taas vaikka ja kuonka aiheita, joista kirjoittaa. Jotenkin ne on sekaisin pääkopassa... Katsotaan mitä sieltä tulee ulos tällä kertaa ;) Nyt on FAF Gym Instructor -koulutus takana ja koetuloksia odotellaan jo kovasti!! Sain hyvää palautetta käytännönpäivästä, se teoriaosuus jännittää nyt enemmän! Oli tosi vaikea koe ja kaikkea pikku nippelinappeli tietoa piti siihen osata HUH!! Noh, se on tehty ja nyt pidetään peukut pystyssä. Vasta lisenssin saamisen jälkeen haen salilta töitä, nyt on vähän turha. Vielä pitäis viikko kitua.. Jännäääää! :) En malta odottaa, että pääsis jo oikeesti tekee saliohjauksia ihan for real! Oon niin täynnä energiaa ja oppimisen halua, että moni ei usko. Nyt oon pitänyt taukoa tosta opetusmatskusta, mutta tänään avasin sen, kun on taas asiat pyörinyt mielessä ja piti tarkistella, että onko ymmärtänyt ne oikein.. Ja olinhan mä! Se tuntui taas hyvälle ja monta kysymystä tuli mieleen lisää! Onneksi oon saanut tehdä kavereille ohjelmia ja harjotella sitä kautta. Kaverit antaa hyvin palautetta (hyvää ja huonoa) ja siitä on taas hyvä jatkaa, kun tietää, mitä teki hyvin ja missä voi parantaa. Kiitti kamut!! Pääsiäinen on mennyt lähinnä kotona omalla porukalla, yhdet synttärit oli ja mummolassa käytiin. Ollaan rempattu ja olen ollut rakkaan sähkömieheni apuna hieman huonolla menestyksellä ;) olis työt sujunut varmaan puolet nopeemmin jonkun muun kanssa. Ja sithän multa meni hermot.. Surprize.. :) No kaikesta selvittiin. Erittäin kivaa tässä pääsiäisessä on ollut se, että oon päässyt salille AAMUISIN!! Olen niin aamuihminen, niin tää on ollut luksusta. Arjen luksusta!! Treeni on luistanut ja ohjelma ollut hyvä. Tavoitteena siis saada lihasmassaa ja rasva% alemmas. Kaunis, treenattu ja sporttinen kroppa, ei mitään kehonrakennustouhua. Siihen ei mun psyykkinen puoli olis valmis. Ravintopuoli on aika jees, vähän sais kiristää herkkupuolesta vielä, ei mitenkään dramaattisesti, mutta turhat pois. Mitäs niillä muutenkaan tekee?? Meillä on myös kiva uusi vaaka, joka kertoo painon lisäksi kehonkoostumuksen. Se mittaa rasvan, lihaksen ja veden määrän kehoss? Luotan siihen, koska esim. Rasva% on ollut sama kuin semmoisella kunnon kehonkoostumusmittauslaitteella ja bioimbedanssilla mitattuna. Kaunista käyrää piirtää, vaikka yks suuri epäkohta siellä on, se tuli siitä kun kokeilin sitä sukat jalassa!! Se tulos oli, että mulla ei ole lihasta vaan sikana rasvaa ja en muista mitä vedelle kävi ;) Olen saanut palauttaa mieliin vähän kauppiksen aikaisia juttuja, kun olen auttanut ihanaa, rakasta ystävääni oman kampaamon perustamisessa. On ollut tosi kivaa, että on ollut jotain oikeeta tekemistä tän kotona olon vastapainoksi. Sain uuden, ihan törkeen hienon, tukan sieltä pari viikkoa sitten! Nyt on hyvin luonnollista vaaleeta sävyä ja ihan tosi vaaleita (melkeen valkosia, muttei nyt kuitenkaan) raitoja. Nyt on kuulkaas niin magee parturi-kampaamo Studio Play avattu Arabianrannassa Helsingissä, että toista ei löydy! Puitteet on niin mageet ja ystäväni tosi ammattitaitoinen ja ihana ihminen!! Tässä kotisivujen osoite, josta voitte käydä paikkaa ihailemassa ja kannattaa hyödyntää avajaistarjous: huhtikuun ajan ajanvaranneille -30% kaikista palveluista!!! www.studioplay.fi katso, kokeile ja ihastu! Toivottavasti tämän viikon sääennusteet pitää paikkaansa ja lämpötila nousis sinne kymmeneen ja aurinko paisais! Lumet sais jo lähteä ja kesä tulla vaikka heti! Tai heti, kun oon hakenut allergialääkkeet mulle ja lapsille. Sitten me ollaan valmiita!! Aurinkoista viikkoa, nauttikaa auringosta kävelylenkeillä, ostakaa pöydälle kaunis kukkakimppu ja ravitkaa itseänne terveellisesti lisäämällä kasviksia lautaselle! Pieniä juttuja ja yhtäkkiä huomaattekin, että voitte jo paljon paremmin <3