torstai 12. huhtikuuta 2012

Hyvät teot tulevat monin kertaisina takaisin

On olemassa monta tapaa osoittaa hyvää toisille, niin tutuille kuin tuntemattomille. Mitä hyvää sinä teet? Metsä vastaa, kun sinne huudetaan.. Anna hyvän kiertää.. Tee yksi hyvä teko toiselle päivässä..

Hyväntekeväisyyteen voi osallistua aina vapaaehtoisesti. Se on auttamista, hyviä tekoja toisten hyväksi, niille jotka niitä tarvitsevat. Sehän on kaikille selvää ilman selittelyäkin. Voit antaa lompakossa pyörivät hilut keräyslippaaseen, ja keräyksiähän löytyy melkein mihin vaan!

Voit pitää ovea auki seuraavalle tulijalle, antaa autoilijana kävelijälle tilaa mennä suojatien yli, antaa parin ostoksen kanssa kassajonoon tulleen mennä edellesi, jos sinulla on kärry täynnä ostoksia. Voit tervehtiä, hymyillä.. Voit lahjoittaa vanhat vaatteet, lelut, huonekalut yms vähävaraisille perheille, neuvoloihin, päiväkoteihin, lasten sairaaloihin.. Voit olla vapaaehtoinen ystävä yksinäiselle (vanhukselle), vieraalle lapselle aikuinen, viihdyttää lapsia sairaalassa..

Mielestäni tärkeintä on aloittaa lähimmäisistäsi. Tietenkin pitää olla itsensä kanssa kaikki kunnossa, niin auttaminen ei tunnu pakolta ja ettei siitä tule stressiä tms. Ettei tarkoitus käänny itseäsi vastaan. Lähimmäisille voi tehdä niin paljon hyvää! Tee hyvää ruokaa, kattaa kauniisti, kehu, pidä lähellä, hymyile, iloitse yhteisistä hetkistä. Keksi yllätysretkiä, vie kukkia, leivo jotain hyvää tuliaiseksi/ viemiseksi, anna hieronta, heittäydy lasten leikkiin, auta sairasta/ vanhusta käymällä kaupassa, auta korjaamaan rikkinäisiä tavaroita... Lista on loputon! Hyvien tekojen ei tarvitse olla mitään suurta, pienet huomionosoitukset ovat niitä parhaimpia. Ei tarvitse järjestää mega mageeta tapahtumaa tai tehdä asioita suurella huomionhakuisuudella. On itsellekin hyvin palkitsevaa saada toinen hyvälle tuulelle ja huomioida.

 Ihminen ei ole ainoa kohde jolle voi tehdä hyvää. Voit kiittää luontoa siitä, mitä se antaa, huomioimalla myös sitä. Kierrätä roskat, älä roskaa luontoa ja minimoi turhat päästöt. Mieti kaupassa asoidessa pakkauskokoja, ravinnon matkaa kauppaan, niitä ihmisiä jotka ovat tuottajina. Saavatko kaikki palkan? Kuinka teuraseläimiä kohdellaan? Mitä se mahdollinen mansikkajogurttipurkki pitää todellisuudessa sisällään?

Tee testi. Kokeile loppuviikko joka päivä tehdä vähintään yksi hyvä teko jollekin, mielellään niin monta kuin mahdollista on. Laske päivän päätteeksi, montako hyvää tekoa teit ja tärkeintä: mikä fiilis siitä jäi sinulle? Sille toiselle tulee 99% varmuudella hyvä mieli. Hyvinvointi ei toteudu sulkemalla silmiä. Et voi tietää toisen tunteita, menneisyyttä. Mikä auttaa ihmisiä jatkamaan, yrittämään uudelleen? Entä sinua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti