sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Case: Life

"Case: Life" on minun ideoima ja sen tarkoitus on parantaa omaa elämänlaatua ja näin ollen omaa hyvinvointia ja hyvää oloa.

Jokaisella ne ovat varmasti erilaisia juttuja, pitkälti samojakin ehkä, mutta suunta on kaikilla sama - tehdä elämästään parempaa! Se ei ole kahden viikon mittainen tai kuuriluontoinen homma, johon tartutaan ja alkuinnostuksen jälkeen unohdetaan. Sen pitäisi olla motivoiva, tuloksellinen ja realistinen. Toiset asiat saavuttaa nopeammin ja helpommin kuin toiset taas vaativat sinnikkyyttä ja aikaa. Palkinto kuitenkin odottaa, oma parempi fiilis ja samalla myös läheisesi saavat nauttia onnellisemmasta Sinusta!! Hyvä olo näkyy ja välittyy myös muille!! Eikä se ole niin vaikeaa kuin kuvittelet. Tulet varmasti yllättymään iloisesti ja ihmettelet mikset ryhtynyt tähän jo aiemmin!

Terveys ja onnellisuus saavuttavat tutkimuksissa kärkisijoja. Ne kulkevatkin käsi kädessä. Onnellisena keho toimii paremmin ja puolustautuu sairauksia vastaan paremmin kuin taas stressitilassa oleva mieli asettaa stressitilaan myös kehon. Jolloin keho ei puolustaudu kunnolla ja erilaisia sairauksia voi alkaa kehittymään. Onnellisuus ei tarkoita sitä, että et olisi enää kipeä tai sairas. Mutta stressaantuneen elimistön altistuminen sairastumiselle on paljon suurempi. Ja sairaudet vakavampia. Tämä aihe on niin laaja etten avaa sitä tässä enempää.

Case: Lifen askeleet kohti parempaa menee seuraavasti:

1. "Ajatuspilvi"
 Kirjoita ylös kaikki asiat, joita tavoittelet/ haluat muuttaa/ haluat tehdä jne (järjestyksellä ei ole väliä ja mitään ei kannata jättää kirjoittamatta!)

2. "Action!"
Valitse 2 kohtaa, joita lähdet tavoittelemaan seuraavan kahden viikon aikana. Valitse ajatuspilvestäsi ne, jotka sillä hetkellä tuntuvat itsellesi sopivimmilta. Luota intuitioon. Muista kuitenkin ettei niitä saa vaihtaa kesken kahden viikon aikaa! 

Tavoitteitakin pystyy luokittelemaan lyhyempi ja pidempi kestoisiin eli kauanko arvelet menevän aikaan, jolloin ne tulevat luonnostaan ilman ponnistelua ja miettimättä. Nopeampia/ helpoimpia voi ottaa useamman kuin kaksi tai lyhentää kahden viikon aikaa ja ottaa seuraavan, kun joku tuntuu jo sujuvan tai on toteutunut.

3. "Survive!"
Ota tavoitteet tosissaan. Mieti valmiiksi vaikeat tilanteet ja mieti niihin selviytymiskeino(t). Pidä tavoitteet mielessä 2 vkon ajan. Ajanjakson lopussa valitsemiesi tavoitteiden pitäisi alkaa tulla jo automaattisesti ilman suurempia ponnisteluita.

4. "Keep goin' on"
Valitse seuraavat kaksi tavoitetta ja kulje niitä kohti!

5. "Prize"
Voit merkitä saavutetut tavoitteet itsellesi ja keksiä vaikka palkinnon kahden viikon/ kuukauden välein onnistuttuasi! Vaikkakin elämänlaadun paraneminen ja sitä kautta parempi fiilis ovat jo itsessään paras palkinto!

6. "Believe!"
Usko itseesi! Onnistut jos vain haluat! Ja mikset haluaisi? ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti