keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Kop kop.. kuka siellä?

Tämä asuntoasia kummittelee ja koputtelee olkapäähän... Nyt se on vielä yltynyt: TONTTI-asiatkin ovat alkaneet koputella.. Vaikka juuri kirjoitin, että emme ole rakentajiksi ehken sopivia... Ja toiseksi, olemme vain katselumielellä vielä.

Kamalasti asioita, joita pitää miettiä, tutkia, pohtia, punnita..... Miksei se ole yhtä helppoa, kun shoppailu? "Yksi ihana uusi, tilava, avara ja valoisa omakotitalo, mielellään valkoinen ja rapattu, suurella tontilla, kahden auton tallilla ja rauhallisella, lapsiystävällisellä sijainnilla kuitenkin keskeisellä paikalla hyvien kulkuyhteyksien läheisyydessä, eikä mielellään kovin kallis." Miksei se voisi olla noin helppoa?!

Olemme katselleet netistä ja käyneet muutamissa esittelyissäkin. Aina niissä on ollut jotain, joka ei miellytä, ei kolahda. Nettikuvissa kuvat ovat saattaneet näyttää paremmilta kuin livenä tai asuinalue ei ole sitä, mitä on ehkä kuvitelmissaan ajatellut... Ei sinnepäinkään.

Yleensäkin koko asunnon etsimisprojekti alkaa jo paljon ennen kuin niitä alkaa edes katselemaan. Se alkaa siitä, kun mielessään pyörittelee ajatusta uudesta kodista. Yleensä tilan tarve -enemmän tai vähemmän- on se alkusysäyksen antaja. Tai jos kodissaan on jokin toimimaton osa ja siihen on perin kyllästynyt ja kaipaa muutosta. Sitten myytäviä asuntoja aletaan vilkuilemaan netissä ja/ tai lehdissä, puhutaan puolison kanssa, että "olen tässä vähän miettinyt, miltä kuulostaa?" ja sitten puidaan omat ja yhteiset arvot ja ne tärkeimmät asiat, mitä haluaa, mistä, millä hinnalla ja missä kunnossa. Etsitään yhdessä ja aletaan käymään esittelyissä ja pankissa tietysti. Siis kamalasti työtä! Ja kuinka kauan se kestääkään..... Välillä tuntuu, että soudetaan ja huovataan. Omat fiilikset menevät ihan aaltona, ei sinne tai sittenkin ehkä, ei sellaista tai miksipä ei.. Uskon, että sitten kun Se Oikea Koti löytyy, niin sen kyllä tietää ja sen saa.

Ja, voi luoja, ne välittäjät! Miksi ne ovat semmoisia... ärsyttäviä?? Liian päällekäyviä ja haluavat sanoa sen, minkä haluat kuulla. Kaikki myyjät ovat rasittavia, hakevat vaan omaa etuaan ja pitävät asiakasta pomputettavana. Tosin viime näytössä oli niin hissukka (!!) välittäjä, että sekin ärsytti. Ajattelin, että saako se mitään ikinä aikaiseksi. Oven raosta vielä kyseli rahoituksesta ja kyseessä oli kerrostalo! Haloo, en halua koko rapun tietävän, mistä ja onko jo rahoitusta. Eikä siellä mikään ryysis ollut, että olisi voinut ihan hyvin kysyä siellä asunnossa kaikki asiat.

Kun isäni myi asuntonsa, niin välittäjä oli ihan ok, rento, mutta hoiti asiansa ajallaan. Sama välittäjä oli eräässä esittelyssä, jossa olimme olleet ennen kuin isäni alkoi asuntoaan myymään ja siellä esittelyssä välittäjä oli samanlainen kuin muutkin, ärsyttävä. Ei suostunut edes tinkimään hinnasta, ei yhtään. Tosin me emme sitä edes kysyneet, kuuntelin vain, mitä muut hänen kanssaan juttelivat. Kyllä he muuttuvat, onko kyseessä ostaja vai myyjä.

Etuovi.com minne se meidän asunto mennyt on?? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti