torstai 23. heinäkuuta 2009

Lastenhoidosta

Luin juuri aiheesta, joka minua jaksaa ihmetyttää...

Nimittäin kotiäideistä, jotka laittavat vanhemman lapsensa päiväkotiin vauvan synnyttyä tai sitten vanhempi lapsi on jo ollut päivähoidossa ja annetaan edelleen olla siellä vaikka äiti on kotona. Perusteluina oli, että he haluavat helpottaa arkeaan, eivät voi tarjota vanhemmalle lapselle samanlaisia virikkeitä tai haluavat säilyttää hoitopaikan. NO HUH HUH!!!!! Näen punaista jälleen.

Tässä on minun "vastaukseni" heille: ne äidit, jotka haluavat helpottaa arkeaan, ei olisi kannattanut hankkia lapsia tai jättää lapsiluku siihen yhteen ja ainoaan! Jumankauta, ihan oikeesti. Onko ihmiset vaan niin laiskoja ja mukavuudenhaluisia vai mistä on kysymys? Haluaako äidit vaan maata sohvalla, surffailla netissä ja vetää herkkuja naamaan?

Ne, jotka sanovat etteivät voi tarjota virikkeitä, niin on olemassa leikkipuistot, kerhot, avoimet päiväkodit ja harrastukset (uinti, jumppa jne...). Niin ja ihan omasta päästääkin voi keksiä virikkeitä ja heittäytyä lasten leikkiin mukaan! Kuulostaa niin tekosyyltä.

Sitten vielä ne jotka haluavat säilyttää hoitopaikan, niitä saa myöhemminkin! Hyvällä tuurilla samaan, tai sitten toiseen, mutta ei se tarkoita että muut paikat ovat huonompia kuin se missä lapsi on jo ollut. Se hoitopaikka on aina sellaiselta lapselta pois, jonka molemmat vanhemmat käyvät töissä. Onhan se tietysti helppoa antaa lapsi toisten kasvatettavaksi, itse voi vain keskittyä toiseen ja olla vain illat ja viikonloput molempien kanssa kun isäkin on kotona. Tai miksi vähistä äitiysrahoista viitsii maksaa hoitopaikkaa? Entäs kun hoitovapaa alkaa, meneekö silloin äiti töihin vai vieläkö viitsii maksaa hoitopaikasta? Aivan naurettavaa, minulta ei heru arvostusta tai ymmärrystä tähän asiaan ollenkaan.

Itse olen kahden pienen lapsen kanssa kotona ja hyvin sitä pääsee liikkumaan ja tekemään vaikka mitä! Se on niin kiinni äidin omasta kiinnostuksesta, aktiivisuudesta ja halusta. Sitähän pystyy siihen, mitä pitää tärkeänä. On se kumma, jos minäkin olen pystynyt siihen ilman se suurempia ihmetekoja vaikka mies tekeekin 10 tuntisia työpäiviä eikä ole kahteen vuoteen pitänyt lomaa! Kotikin pysyy siistinä ja lapsilla on tekemistä ja virikettä. Onhan se omallekin mielelle virkistävää, kun puuhastelee lasten kanssa kaikenlaista.

Lapset ovat vain hetken pieniä ja on tärkeää, että jos vain on mahdollista he saavat olla vanhempien kanssa mahdollisimman paljon. Kyllä tulevaisuus maksaa kaiken sen ajan takaisin monin kertaisena!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti