keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Perfect housewife Wanted

Olen aina tykännyt, että koti on siisti ja asiat hoituvat. Minulla on oma tarkka tapani tehdä asiat ja järjestää astiapesukone ja pyykkiteline tavallani. Tykkään organisoida ja järjestellä kaappeja ja tavaroita, olivat ne sitten esillä tai piilossa. En ole koskaan ajatellut, ettei näin voisi olla lapsiperheessä. Tottakai koti voi olla siisti ja puhdas. Siis, pitäähän sen olla! Meillä oli juuri A:n ristiäiset ja pappi sanoi puheessan, että "unohda perfektionismi, unohda kodin siisteys, tärkeintä on rakastava koti". Hän ei tainnut tietää, että olen perfektionisti ja pidän kodin siistinä.

Mihinkäs voisin muuttua? En edes halua muuttaa sitä osaa itsestäni. Aion edelleen pitää kodin siistinä, voihan se silti olla rakastava koti. Laitan lapset siivoamaan jälkiään. Aina ennen päikkäreitä, yöunia tai jonnekin lähtöä lapset siivoavat lelunsa paikoilleen. On niin paljon kivempi tulla siistiin kotiin tai herätä aamulla, kun tavaroihin ei kompastu ja tiskipöytä näkyy eikä ole astiavuoren peitossa.

Sisutaminenkin on ihanaa!! Voi kun olis rahaa kuin roskaa, voisi sisustaa oikeasti laadukkailla jutuilla ja sellaisilla, joiden arvo säilyy. En ole mikään tavaranhamstraaja, less is more, mutta silti kodikkaalta pitää tuntua. Ei saa olla liian kliinistä. Kävin eilen Iittala shopin nettisivuilla, sieltä löysin kaikkea kivaa astiakaappiin! Nyt listani sai uuden kohdan: Muumi LASIT! Olen sitä mieltä, että astioiden pitää olla samaa sarjaa. On kiva avata kaappi ja huomata, että astiat ovat samaa sarjaa ja lasit samanlaisia. Aikuisille on omansa ja lapsille omansa. Lapsille tuota Muumi-sarjaa.

Haluaisin, että minulla olisi aikaa treenata. On hirveä juoksuhimo!! Siis minulla, joka vihaa juoksemista. Kotona tosin pystyy aika paljon treenaamaan ja se riittää nyt kun en vielä millekään salille aio mennä. Voisin pitää ruokavaliostani parempaa huolta ja vielä joku päivä otan itseäni niskasta kiinni ja treenaan itseni niin pirun hyvään kuntoon. Se aika ei ole vielä, kun A on vielä niin pieni (2,5kk). Aika menee nyt muuhun, en tunne että jaksaisin sellaista proggista juuri nyt. Se vaatii henkisestikin paljon, samoin ajallisesti. Aika on rajallista. Yleensä lomalla ei treenata, vaan pistetään jopa lekkeriksi, otetaan rennosti, syödään ja juodaan. Minäpäs ajattelin ottaa kaiken treeni-ilon irti!! Silloinhan sitä aikaa on ja lapsenvahtikin on paikalla hela tiden! Voisin juosta mökkitietä, siinä sopivasti haastetta tälle rapakuntoiselle vaikkei se tie pitkä olekaan. Se omaa hurjan jyrkän mäen! Voihan sen juosta vaikka parikin kertaa ees taas, jos siltä tuntuu! Pieni sade olisi paras sää, silloin ei olisi ötököitä ja ilma olisi raikas.

Täydellisellä kotiäidillä on tietysti tukka hyvin ja kasvot ehostetut. Jep, tykkään laittaa itseäni! Olen aina tykännyt kuluttaa minuutteja peilin edessä, vaikka ihan kokeilu mielessä! Tunnen itseni ylilaittaituneeksi leikkipuistoissa, mutta minkäs teet kun et omaa verkkareita ja tykkää kulkea p***asella letillä.. Onneksi tämän kesän ekalla leikkipuistoreissulla siellä oli muitakin itsestään huolehtivia äitejä! Ja lapsetkin oli puettu niin nätisti!! Hyvä äidit! Älkää unohtako itseänne äidiksi tulon myötä.

Perfektionismi on jotain järkyttävää välillä, mutta en suinkaan ole pahimmasta päästä, enhän? Heheh, tiedän etten ole. Olen katsonut Ruotsin miljonääriäidit. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti