perjantai 10. kesäkuuta 2011

Pidä huolta!

Millaisia hyviä tekoja teet? Teetkö yhden hyvän teon joka päivä? Vai onko hyvät teot elämässäsi jo arkea?

Sisäinen viherpiipertäjäni heräsi ja haluaa äänensä kuuluviin! "Pelastakaa maailma!!" se huutaa.

Näin meillä kierrätetään:
-energiajae
-pullot
-lasi
-pienmetallit
-patterit
-vaatteet, kengät, lelut (vanhoja kiertoon ja uusiakin löydetään välillä kirppareilta/ tutuilta)
-biojäte (nyt ollut katkolla tosin..)
-lehdet
-vanhoja tavaroita kuten huonekaluja tai elektroniikkaa on suht helposti saanut eteenpäin käytettäväksi

Sekajätettä olisi hyvä saada vähemmäksi.. Ja vaikka olen ottanut kierrättämisen ja maailman pelastamisen tehtäväkseni, en kuitenkaan käytä kestovaippoja ja ajan autolla, varsinkin jos olen lasten kanssa liikkeellä (harvemmin käy niin, että liikun yksin).

Omassa kodissa olisi ihanaa, jos energiatehokkuus olisi hyvin suuressa roolissa. Se on tärkeää ja pitkällä tähtäimellä kannattavaa. Minua vaan inhottaa, kun ihmisiä huijataan niinkin suurissa asioissa kuin talonrakennus/ myynti.. Hirveät summat rahaa käsittävissä jutuissa on myyjän vastuut melkein olemattomat, mutta odotas vaan, jos 50e:n kenkäni eivät kestä puolta vuotta käytössä, saan hyvitystä.

Itse en lahjoita rahaa spr:lle tai muihin keräyksiin. En luota tarpeeksi, että apu menee perille. Siksi autan toisella tavalla.. Ostan esim. elintarvikkeita, joista tietty summa menee johinkin keräykseen.

Pyrin aina auttamaan lähimmäisiä. Itsekin saan apua, ja ainakin nyt kun on vauva, apu on ollut ihanaa. Varsinkin näissä ristiäisten järjestelyissä! Tulee kiva olo, kun muut tarjoavat apua. Olen sitä itse vähän huono pyytämään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti