tiistai 21. kesäkuuta 2011

Vai että oikein hyvinvointivaltio...

Pikkasen nyt mietityttää, ihmetyttää, ärsyttää ja harmittaa... Miten Suomen hallitus voi tehdä näin??? Kuinka perusjampat nyt elää täällä?? Miksi meidän pitää kärsiä, koska lainattiin Kreikalle 51 miljoonaa?!? Vai mitä helvettiä se oli.. Päättäjillä helppoa, lainataan vaan ja pistetään oma kansa kärsimään.. Kyllä Suomi on niin hyvä maa..

Mitä ihmiselle jää käteen palkastaan? Vapaa-aikaa ei juurikaan ole, koska suurin osa päivästä menee töissä ja sitten on vielä kotityöt. Töissä käyminen ei jaksa paljoa palkan perusteella motivoida, jos rahaa ei jää käytettäväksi. On ne kaikki pakolliset menot: laskut. Ja pitäähän sitä syödä, että hengissä pysyy.

Suomi on helvetin kallis maa!! Täällä maksaa maltaita asunnot, ruoka, bensa, sähkö... Nyt vielä asuntolainan verovähennysoikeus aiotaan ottaa pois, ruuan hintaa nostaa ja bensaveroa korottaa. Milläs päättäjät luulevat, että kansalaiset pystyy tämän maksamaan? Ei niitä kukkaron nyörejä pysty ihan loputtomiin kiristämään. Kyllä se elämänlaatu ja ilo katoaa, kun kaikki rahat riittävät just ja just lainan maksuun, laskuihin ja ruokaan. Pesukone posahtaa, niin hups! Jo on talous sekaisin yhdellä huushollilla, kun perusasuminen vie kaikki rahat..

Ikävä kyllä kaikkien näiden hintojen nousun yhteydessä palkat eivät nouse. Kotiäitinä ajattelen myös meidän vanhempien tukia, jotka ovat hyvin hyvin pienet. Luojan kiitos, meillä ei ole vielä asuntolainaa!! Pelkästä stressistä pudottaisin varmaan kaikki hiukset..

Kaikkien näiden korotusten ja vähennysten poiston jälkeen (joita toivon syvästi ettei niitä tule!!!!) olisi hyvä mitata kansalaisten hyvinvointia. Se pitäisi mitata jo nyt etukäteen, niin on sitten vertailupohjaa. Tutkimus tulisi tehdä hyvin laajasti, jotta se olisi mahdollisimman realistinen.

Tutkimukseen ei pitäisi ottaa mukaan maahanmuuttajia, koska he saavat kaiken (asunnon, kalusteet, vaatteet yms.) ilmaiseksi valtiolta. Valtio maksaa heille enemmän tukia kuin esim. meille kotiäideille. Tästä siis valtio saa risuja, keppiä ja remmiä ihan isän kädestä!!!!

Tästä pitää nyt alkaa tekemään kansanprotestia...

...tai sitten muutan Sveitsiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti