perjantai 24. kesäkuuta 2011

Midsummer party

Se olis nyt KESÄLOMA!!

Olemme siis mökillä koko perhe. Vaikka sää ei ole vielä suosinut (on 10-15 astetta, pilvistä, sateista tai vain vähän auringon paistetta) on lomafiilis ihan hyvä. Lapset ovat olleet ulkona melkein koko päivän eilen, kuten itsekin. Meillä on kesäprojekti menossa! Tuntuu, että joka kesä on nykyään projekteja menossa täällä. Haluamme miehemme kanssa vähän uudistaa mökkiä isäni luvalla, tietenkin. Tällä kertaa menossa kuistin laajennus. Tätä nykyä sitä voidaan kutsua terassiksi, koska siitä tulee 4metriä leveä!! Terassin teko edistyi eilen huimaa vauhtia. Tänään tulee kaiteet ja katto ja voilá, se on valmis!! Itse olen ottanut projektiksi maisemoinnin uuden terassin edustalta. Asettelin kiviä rinteeseen, joka on siis terden alapuolella ja reunassa. Se on nyt valmis. Seuraava puoli on aloitettu, mutta kesken. Siinä on nyt kaksi valtavaa kiveä, jonne aion lisätä lisää kiviä ja kivikko kasveja. Siinäkin on pieni rinnealue, jonne laitan kiviä kauniiseen järjestykseen. Keskiosakin pitää siistiä, kenties tulee nurmikkoa? Se ei ole vielä päätetty.

Intoa tekemiseen olisi enemmänkin, mutta pikkuneiti A pitää minut välillä pois työmaalta. Sitten kun sinne taas pääsee ahkeroimaan, sitä tehdäänkin sellaisella urakalla ilman taukoja. Eilen kävin lasten kanssa myös leipomossa! Ai että... Vaniljamunkki on mun lemppari!!!

Haluaisin mökkiä uudistaa vielä siten, että mökin sisäseinäksi tulisi kuultovalkoinen paneeli, pystysuuntaan, koska mökki on niin matala. Uudet verhotangot, verhot, uusi hella, uusi jääkaappi, uudet keittiön tasot ja keittiön välitilan laattojen maalaus valkoisiksi. Pihaan olisi kiva saada siisteyttä ja karsia turhia kasveja, pihlajan alkuja ja mustikanvarpuja pois. Aurinkoterassin lattian uusiminen, olisiko sitten tummanruskea betoni vai isot laatat, koska laudat menee tikkuisiksi niin kuumassa paahteessa.

Kyllä sitä projektia keksii lisääkin: uusi grilli, uusi laituri, aitan tilalle 15 neliön mökki, johon mahtuisi paremmin nukkumaan..

Hyvää juhannusta ja olkaahan nätisti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti