torstai 30. joulukuuta 2010

Väsyttää = ärsyttää

BOOOORRRIING !!

Voi että kun on oikeesti tylsää. Ja sitten on niin väsynyt ettei jaksa edes tehdä asialle mitään.. Eli turha valittaa. Huomenna on uuden vuoden aatto eikä tosiaan tunnu siltä. Hetki sitten varmistui paikka, missä voisi sitä viettää, paitsi etten ole miehelleni siitä vielä sanonut. Alkoi jo tulla sellainen epätoivon fiilis, kun oli melkein tiedossa 'ei mitään' huomiselle.. En kyllä tiedä, mitä huomisesta tulee, kun olen niin väsynyt! Seurassa ei tosiaankaan vika voi olla, pelkästään minussa.. Ja muutenkin kun huomenna kaikki on vielä töissä, niin jaksaako sitä lähteä ja monelta ollaan jo takasin kotona ja..ja..

Ei saisi ajatella väsyneenä, eli ei siis koko päivänä?! Ei edes jaksa laittaa ruokaa... Eilenkin tilasin pizzat meille.. Kyllä lapset kasvaa, ainakin leveyttä ellei pituutta. Eilen oltiin kyllä pari tuntia jonottamassa lääkäriin, kun B:lle tuli hirmuinen korvasärky ja tulehdushan siellä on. No nyt on lääkkeet jo auttanut ja B on ihan normaali. Eilinen meni nukkuessa ja särkyä potiessa.. :/ B oli niin reppana! Kyllä äidin sydäntä särki myös..

Jotenkin aina näin kello 16 aikaan tulee armoton väsymys... Nukkuminen onkin niiiiiin ihanaa, että sitä voisi tehdä koko ajan. Kai se pitää itsekin alkaa nukkua päiväunia, mutta toisaalta ei viitsisi jättää väliin sitä omaa aikaakaan..

Koen tosi hankalaksi koko tämän talven! K ei viihdy ulkona, eikä siellä sitten ole juurikaan tekemistä, kun on pakkasta eikä lumestakaan voi muotoilla mitään.. K haluaa hyvin nopeasti sisään, kun sille tulee kylmä. Pulkkailukaan ei jaksa innostaa, kun väsyttää niin pirusti ettei jaksa mitään tehdä. Eikä ole fiilistäkään, kun toinen ei tykkää ja sit ei voi B:n kanssa tehdä juuri mitään. Eli kaikille tulee paha mieli. Jippii ja hip hurraa.

Uudelle vuodelle en aio keksiä mitään ajatusta/ lupausta tai mitään muutakaan. Viimeksi minulla oli tunne, että vuosi 2010 on muutosten vuosi -ja olihan se. Nyt ei ole mitään fiilistä mistään.. Kunhan vauva on terve, se on tärkeintä, mutta se ei liity edellä mainittuihin millään tavalla.

Hohhoijaa... Jospa sitä raahautuisi keittiöön ja virittäisi jotain ruokaa noille rakkaille riehujille. Voi kun ne voisivat antaa 10% energiastaan minulle, niin jaksaisi taas!

tiistai 28. joulukuuta 2010

Jouluntomut pois

Niin se joulu tuli ja meni. Tänävuonna ensi kertaa joulu tuntui väsyttävältä... Oli tekemistä ja menemistä. Yleensä se ei ole tuntunut samalta, vaikka on ollut ihan yhtä lailla tekemistä ja menemistä.. Eilen purin kuusen ja joulukoristeita. Niitä ei enää tarvita, joulu meni jo.

Aatonaattona laitettiin kuusen alle kaikki lahjat valmiiksi aattoaamua varten. Lapset kun heräsivät, eivät heti huomanneet lahjakasaa vaan tulivat keittiöön aamupalalle. K heräsi ensin ja kun huomasi lahjat, sanoin, että odotetaan Benitan ja isin heräävän ja sitten avataan. Asia oli sitten sillä selvä ja K tuli lahjojen luota heti pois. Se ihmetytti kyllä.. No, sitten kun B heräsi ja oli huomannut lahjat herätettiin isi ja ruvettiin jakamaan niitä ja availemaan. K toi isille lahjan ja isi avasi ne hänelle. Kylläpäs lapset olivatkin olleet kilttejä! :) Senhän jo tiesinkin. Tuli vaatetta, autoa, mukia, pyyhettä, tossut, kirjoja, leffoja, ponitallia, mopoa, nuken hoitojuttuja, pussilakanoita, karkkia, värityskirjoja, palapeliä, kampauspää, legoja, muovailuvahajuttua.... Huh huh! Tilanpuute uhkaa ja pahasti!

Nyt sitten olisi kiva keksiä jotain kivaa uudeksi vuodeksi ettei se olisi ihan tavallinen päivä. Pitäähän sitä nyt vuoden vaihdetta juhlia vaikkakin eritavalla kuin ennen lapsia! Katsotaan jaksanko valvoa kahteentoista.. Epäilen! Onhan se lapsillekin kiva, kun tulee erilaisia perinteitä juhlapyhiksi. Vaihtelua vaihtelua, sitä meistä jokainen kaipaa! Tai ainakin minä.

Katsottiin videolta, kun B oli ihan vastasyntynyt ja muutamien kuukausien ikäinen... Voi että, kun haluaisi jo saada kolmannen käsivarsille!! 12 viikkoa laskettuun aikaan, 14 viikkoa, että syntyy.. Ei malta odottaa! Vaikka nyt pitäisi ottaa kaikki ilo irti, kun on viimeistä kertaa raskaana. Se ei kyllä tunnu enää mitenkään haikealta, niinkuin K:ta odottaessa.

Hirveä hinku olisi päästä ALEEEEEN!!! Tekisi mieli ostaa kotiin kaikenlaista sisutus- ja säilytysjuttua, vauvaa varten kaikenlaista ja tietty lapsille! Niille voisi aina ostaa kaikenlaista.. Niin ja ensijouluksi valkoisia ja hopeisia joulukoristeita haluaisin alennuksesta!! Ensi joulu on meillä siis valkoinen ja hopea. Pitäisi kaappeja ja kellaria taas siivota.. Voi että, kun pääsis muuttamaan.. Missä se asunto oikein on? Koska me muutetaan??

maanantai 20. joulukuuta 2010

I'm Dreaming of White Christmas

Mökiltä kotiuduttu!

Oli kyllä mukavaa vaihtelua. B olisi halunnut olla ulkona paljon enemmän kuin K -ihan kuten kotonakin. K ei välitä kylmästä, mutta mönkijät kiinnosti kyllä kovasti, varsinkin se pieni. Ihan vielä K ei kuitenkaan itse voi ajaa, ensi talvena sitten.. ja ehkä kesällä?! B tykkäsi olla pulkassa mönkijän perässä ja laski pulkalla mäkeä. K oli mönkkäreiden kyydissä joko "ajamassa" tai "auraamassa" :) Myös kypärät oli kovaa huutoa myös sisällä ja B:n mielestä sellainen pitäisi saada kotiinkin! Ei sillä menopelillä niin väliä, kunhan olis kypärä... :) Kotona kysyin B:ltä, että mikä oli parasta mökillä, niin vastaus oli "vaarin koira". Koiria siellä olikin kolme kappaletta ja K koirarakkaana oli kyllä hyvin iloinen niistä!

Eilen illalla laitettiin kuusi kuntoon! Nyt on joulun tunnelmaa. Ensi joulun värit tulee kyllä olemaan valkoinen ja hopea. Kulta-kausi alkaa olla jo ihan out. Pitää alesta katsella ensi jouluksi koristeita! :) Jeeee!

Aamulla kävin lasten kanssa ruokakaupassa eräässä ostoskeskuksessa.. Olipas siellä autoja! Ilmeisesti monilla tämä viikko lomaa ja ostavat nyt paniikissa lahjoja. Itsellekin se sopisi, koska en meinaa malttaa olla antamatta niitä!! Nyt on kuitenkin joulunajan ruuat ostettu ja kaikki saatu. Huoh.

Voi että, kun voisi jo kantaa lahjat kellarista kotiin...! En malta odottaa jouluaattoaamua, kun edellisenä iltana laitetaan lahjat kuusen alle ja aamulla lapsia odottaa ihana ylläri!! Olisi ihanaa jo kokea se riemu lasten kautta ja kanssa. Sitten teen aamupalaksi riisipuuroa. Se luultavasti ehtii hyvin valmistua ennenkuin lapset tajuavatkaan, että on nälkä! :) Lahjamäärän perusteella olisi pitänyt joulupukilta toivoa lisää säilytystilaa!! Ou mai gaad, meinasin saada slaagin kun eilen laittelin lahjat säkkeihin kun olin kuusta hakemassa.. Nyt jo kaksi isoa joulupukin säkkiä TÄYNNÄ.. Eikä siinä ole kaikki lahjat. Pelottavan kaupallinen joulu, mutta lapsille nuo lahjat tuntuu olevan se paras ja tärkein juttu! Ainakin mulle oli lapsena!

Olen viime aikoina ollut tosi väsynyt, vaikka rautalisää syönkin.. En kuitenkaan osaa nukkua päivällä, se saattaa vaikuttaa yöhön.. Keskiviikkona on neuvolalääkäri ja jospa ne kuitenkin mittaisi hemoglobiinin. B on myös uhmakas edelleen.. On se sellasta, että ei sitä aina tiedä mitä tehdä ja sitten en tee mitään. Turhaa lähteä väittelemään tai muutakaan, niin tehdään mitä sanon enkä sano liian montaa kertaa. Ottaa kyllä päähän välillä niin rankasti. Pitää vaan osata ajatella, että lapsi se on enemmän hukassa ajatuksineen ja tuntemuksineen. Ei ne tahallaan ole tuollaisia.. Välillä varmaan joo, mutta meillä se ei auta. Tämä joulukuu on ollut jokapäivä yhtä taistelua. Uhma taisi kyllä alkaa jo loka-marraskuussa. Aika menee niin nopeasti etten perässä pysy.. Noh, vielähän näitä uhmia on tulossa, ehkä kolmannen kohdalla osaa ottaa jo relax, kun saa kahden kanssa opetella itsekin käyttäytymistä.. Ehkä nämä uhmakohtauksetkin saa mut väsymään.

Ihanaa kuunnella radiota piiiiiiiiitkästä aikaa! En tajua, miksen ole aiemmin hyödyntänyt päikkäriaikaa radiolle.. Nyt nautin!

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

"Lomalle lomps"

Extempore lähtö mökille!

Tänään tuli puhelu ja päätin lasten kanssa lähteä, huomenna heti aamusta. Lauantaina tullaan takaisin, siis kahden yön reissu. Päästään veljeni kyydillä. Kyllä mökillä on sitten vilinää ja vilskettä! On lapsia ja koiria, mutta onneksi on myös lääniäkin! Yölläkin lämmin, kun monta henkeä kuorsaa pienessä tilanssa :) Pitää nukkua lattialla, vähän jännää lapsillekin.

Tänään oltiin isomummoa moikkaamassa. Ja eilen mummolassa. Nyt on sukuloitu sitten, mutta mikäs sen mukavampaa :) On ollut tässä tylsiäkin päiviä, niin tosi kivaa, kun on tekemistä!! Se on kyllä niin hirveetä, kun tylsistyttää.. Varsinkin viikonloppuisin, kun odottaa, että saa perheen kanssa viettää aikaa ja sitten mitään ei tapahdukaan. Taitaa olla liian suuret odotukset....

Olen jo tavarat pakannut ja vienyt autoon valmiiksi odottamaan huomista liian aikaista lähtöä -kiitos ruuhka-ajan. Lasten lelut vielä pakkaamatta, mutta nekin pitää kohta pakata. Aamulla ei ehdi kun herätä, syödä ja pukea ja sitten menoks! B olisi halunnut jo lähteä mökille ja sanoo, että jää sinne vaarin kanssa vaikka me muut lähdetään. Not going to happen.

Nyt on jouluaatto ja -päiväkin selvillä. Paitsi kellonajat... No, se nyt ei ole se isoin juttu. Tarjottavat tiedossa ja niiden tekemisen aikataulut hoidossa. Jes. Vielä kun karpaloita löydän, olen onnellinen, koska tiedän saavani karpalo-valkosuklaakakkua, NAM! Kuulostaa niiiiiin hyvältä. En ole niitä vielä etsinyt. Alkuviikosta hoidan sen asian kuntoon.

perjantai 10. joulukuuta 2010

Flunssasta ja lahjoista

No niin se sitten iski talven ensimmäiset flunssat! Nyt jo helpottaa, mutta mulla ja K:lla on vielä yskää.

Perjantaina piti olla siivouspäivä, niinkuin aina maanantaisin ja perjantaisin.. Tosin viime maanantaina se jäi välistä, kun ajattelin, että kerran viikossa riittää tällä kertaa.. Eilen imuroin, vielä joku päivä pitäisi lattiat pestä. Viime päivinä ollaan nukuttu kaikki noin puoli kasiin asti aamulla! Luxusta!! Rytmi vaan kärsii, mutta ei se haittaa..

K on mahdoton ruokapöydässä... Tulee kiltisti pöytään syömään, ei tosin syö juuri mitään ja kun sanon, että se on sitten kiitti ja voit nousta, niin ei, herra haluaakin syödä vaikka ei sitten kuitenkaan syö. Tänään syötin yhden lusikallisen verran, mutta hetken päästä K sylkäisi kaikki pois. Otin lautasen pois ja sanoin kiitos, nostin pojan pois pöydästä ja itku tuli. "Haluu ruokaa!" huudot itkun kanssa alkoi.. Tämä on jo kolmas päivä, kun käy samalla tavalla. K voi olla "syömässä" puolikin tuntia, mutta lusikallisia menee suuhun ehkä 1-2.. Sitten kun sanoo, että jos ei syö, otan ruuan pois, niin ei, hän kertoo haluavansa syödä vaikkei niin tapahdu. Rasittavaa... K:lla selvästi myös tätä kahden vuoden uhmaa.

Tänään olimme koko perheen voimin läheisessä ostoskeskuksessa. Voi juma, mikä määrä ihmisiä! Kyllä joulu saa ihmiset hulluiksi.. Tai siis ne lahjahankinnat!! Itsellä ne on hanskassa. Tein tosin pari salaostosta vaarin puolesta ja sain, mitä halusinkin. En siis itselleni, vaan lapsille! Oma lahjalista voisi mennä näin:
- terveyttä kaikille
- terve vauva (ettei siellä sydämessä olisi syntymän jälkeen mitään, eikä tulisi muutakaan!)
- yhdessä oloa perheen ja läheisten kanssa (paljon paljon tätä, kaipaan ihmisiä ja sosiaalisuutta ympärilleni)
- oma, isompi koti mieluiten omalla pihalla ja mieluiten tästä läheltä
- rahaa (ja mielellään paaaaaljon!!)
- hyvin nukuttuja öitä (taitaa olla toiveajattelua vauvan synnyttyä!)
- onnellista elämää ja hyvää parisuhdetta
- parempia kokkaustaitoja tai ainakin ideoita siihen
- energiaa ja pidempää pinnaa

Itse olen tosin aivan rakastuntu Kultajousen LoveLinks-rannekoruihin. Haluaisin niitä kolme-neljä ranteeseeni, pari musta-hopeaa ja pari valko-hopeaa, ei värejä. Pitää tosin sovittaa se niiden lyhyin ketju, että onko silti mulle liian iso. Ne on vaan niin pirun kalliita!! Ne tosin on sellasia, mitä voi keräillä hiljalleen, että ei sen puoleen. Oon kyllä niin tarkka, mistä niistä tykkään, että se saa jäädä ihan omaksi keräilyharrastukseksi -sitten joskus...

Olis jo joulu.. Odotan sitä tunnelmaa, tuoksua, ruokaa, seuraa, lasten iloa ja reaktioita lahjoja avatessaan tai ne nähdessään! Joulu on vaan niin ihanaa aikaa.

Huomenna voi jo sanoa, että aatto on ensi viikolla :)

tiistai 7. joulukuuta 2010

Jouluaskartelua ja pipareiden koristelua

Tässä kuvia jouluaskarteluistamme ja pipareista. Askartelu ei tuottanut tällä kertaa luomisen tuskaa, vaan ideoita sateli päästä! Kaikkia ei edes ehditty toteuttaa ja lumiukot jäivät vielä ilman hattuja ja käsiä. On taas tuleville askartelukerroille tekemistä. Jotenkin näitä jouluaskarteluja keksii vaan paljon helpommin kuin muita...




pipareita erilaisin koristein ja värein

Koristeluun käytetty pikeeriä, erilaisia strösseleitä, elintarvikevärejä ja metallinhohtoista väriä, joka myös syötävää. Sillä sai kauniin hohteen kuorrutteeseen. Sen levitin vasta kuivaan pikeeriin!


B:n tekemä joulupukki ja toinen joulukoriste
Vessapaperirullaan tehty, huopaa liimattu, vanua partana ja koristeet kimalleliimaa. Kasvot B piirsi itse tussilla, ei vaan näy kunnolla.


keskeneräiset lumiukot
Eli erikokoisia massapalloja liimattu päällekäin. Nenä leikattu oranssista kartongista ja liimattu paikalleen. Silmät, suu ja napit piirretty tussilla. Kaulaliina huopakangasta. Käsiksi tulee joko pienet massapallot tai sitten teen ne vanusta. Hattu tulee kartongista näpertelemällä.


joulukuusi ja pienet lahjapaketit
Joulukuusi tehty vessapaperirullaan liimaamalla hapsutettuja huopapaloja. Huopapaloihin tehty eri värisillä kimalleliimoilla kuusenpalloja. Lahjapaketit tein päällystämällä tulitikkurasian kansia/ sisälaatikoita oikealla joululahjapaperilla (ihan vahongossa oli sopivan pientä tähti printtiä paperissa!).


joulumuori ja -pukki
Leikkasin puoliksi vessapaperirullan molemmille vartaloksi. Liimasin huopakangasta vaatteeksi. Pää on iso massapallo, hiukset vanuapallosta muokattu ja hattu huopaa. Pukin parta myös muokattu vanupallosta. Muorin vaatteet napit ovat kimalleliimaa. Kasvot piirretty tavallisella tussilla.
Vielä pitäisi tehdä lumihitaleita vanupalloja pujottamalla lankaan! Löysin ihan vahingossa Prismasta Rainbow:n vanupalloja! Eipä tarvitse itse pyöritellä :) Ovat hyvän kokoisia, eikä niitä ole hinnallakaan pilattu ;) Kuusenkoristeitakin voisi tehdä. Olen nyt myös ihan liian innostunut piparkakkujen koristelusta! Kivaa tekemistä lastenkin kanssa :)
Iloista joulun odotusta!! <3

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Leipomista ja lahjojen metsästystä

Nyt on kaikki joululahjat hommattu! Kerralla, yhdessä päivässä. Taitaa olla oma ennätys :) Ne on myös paketoitu ja piilotettu. Jouluaaton vietosta ei ole tosin tietoa, että missä se tapahtuu.. Toivottavasti selkenee pian. Vink, vink..

Lahjojen osto on kivaa! Rahaa saisi olla moninkertaisesti enemmän, niin ostaminen olisi helpompaa. Olisi niin paljon helpompi valita, mitä kenellekin ostaa, jos ei tarvitisisi kokoajan laskea pennosiaan. No vaikkei rahassa kylvetäkään, löysin silti kivat lahjat kaikille -olen tyytyväinen!

K:n synttärit meni hyvin, kakkukin onnistui ensikerraksi hyvin. Tekemällä oppii. K sai kamalasti lahjoja ja juhlan teeman mukaan liittyivät siihen: Disney Cars. Se leffa on osattu kaupallistaa hyvin! Löytyy melkein mitä tahansa Salama McQueeniin liittyvää!

Tänään sitten toisille synttäreille! Hieman jännittää, kun K nukkui alle tunnin päikkärit, kun heräsi isosiskon huutoon... Oli "pientä" erimielisyyttä äidin ja B:n välillä päikkäreille menosta -taas vaihteeksi... No, nyt B ainakin nukkuu päikkäreitä ja on sitten illalla hyväntuulinen.

Pipareita on leivottu nyt kahtena päivänä pipareita uusilla muoteilla ja koristeltu vaalean punaisella, liilalla, vaalean sinisellä, valkoisella ja monilla erilaisilla strösseleillä!! B teki tosi iloisia ja pirteitä pipareita!! Kerrassaan ihania!!

No niin, nyt pyykkien pariin ja välipalan tekoon...