tiistai 7. joulukuuta 2010

Jouluaskartelua ja pipareiden koristelua

Tässä kuvia jouluaskarteluistamme ja pipareista. Askartelu ei tuottanut tällä kertaa luomisen tuskaa, vaan ideoita sateli päästä! Kaikkia ei edes ehditty toteuttaa ja lumiukot jäivät vielä ilman hattuja ja käsiä. On taas tuleville askartelukerroille tekemistä. Jotenkin näitä jouluaskarteluja keksii vaan paljon helpommin kuin muita...




pipareita erilaisin koristein ja värein

Koristeluun käytetty pikeeriä, erilaisia strösseleitä, elintarvikevärejä ja metallinhohtoista väriä, joka myös syötävää. Sillä sai kauniin hohteen kuorrutteeseen. Sen levitin vasta kuivaan pikeeriin!


B:n tekemä joulupukki ja toinen joulukoriste
Vessapaperirullaan tehty, huopaa liimattu, vanua partana ja koristeet kimalleliimaa. Kasvot B piirsi itse tussilla, ei vaan näy kunnolla.


keskeneräiset lumiukot
Eli erikokoisia massapalloja liimattu päällekäin. Nenä leikattu oranssista kartongista ja liimattu paikalleen. Silmät, suu ja napit piirretty tussilla. Kaulaliina huopakangasta. Käsiksi tulee joko pienet massapallot tai sitten teen ne vanusta. Hattu tulee kartongista näpertelemällä.


joulukuusi ja pienet lahjapaketit
Joulukuusi tehty vessapaperirullaan liimaamalla hapsutettuja huopapaloja. Huopapaloihin tehty eri värisillä kimalleliimoilla kuusenpalloja. Lahjapaketit tein päällystämällä tulitikkurasian kansia/ sisälaatikoita oikealla joululahjapaperilla (ihan vahongossa oli sopivan pientä tähti printtiä paperissa!).


joulumuori ja -pukki
Leikkasin puoliksi vessapaperirullan molemmille vartaloksi. Liimasin huopakangasta vaatteeksi. Pää on iso massapallo, hiukset vanuapallosta muokattu ja hattu huopaa. Pukin parta myös muokattu vanupallosta. Muorin vaatteet napit ovat kimalleliimaa. Kasvot piirretty tavallisella tussilla.
Vielä pitäisi tehdä lumihitaleita vanupalloja pujottamalla lankaan! Löysin ihan vahingossa Prismasta Rainbow:n vanupalloja! Eipä tarvitse itse pyöritellä :) Ovat hyvän kokoisia, eikä niitä ole hinnallakaan pilattu ;) Kuusenkoristeitakin voisi tehdä. Olen nyt myös ihan liian innostunut piparkakkujen koristelusta! Kivaa tekemistä lastenkin kanssa :)
Iloista joulun odotusta!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti