tiistai 20. marraskuuta 2012

Älä pelkää, valvon vierelläsi

Miksi asioiden tärkeyden tunnistaa vasta sitten kun sen menettää tai on menettämässä?

Elämme kylläisessä maassa, voimme hyvin, meillä on kaikkea. Riittävästi. Asiat ovat jo itsestään selvyyksiä eikä niitä tarvitse sen kummemmin ajatella. Kunnes yksi kaunis päivä se asia on poissa, rikki tai ei toimi. Tämä asia voi olla sähkö, vesi, ruoka, juoma, happi, turvallisuus, terveys, ystävä, sukulainen, perheenjäsen tai vaikka (luonnon) katastrofi...

Meillä on materiaa ja tavaraa. Pitää olla luksus merkkiä ja kalliita autoja.... Onko niillä loppujen lopuksi merkitystä?
Ei ihminen ole parempi kuin toinen jos sillä on sika iso talo, helvetin kallis auto ja pelkkiä merkkivaatteita... Niin kliseistä, mutta tärkeintä on se, mitä on sisällä. Aitous ja rohkeus olla se mitä on, ei mihinkään muottiin sulloutumista. Erilaisuus on rikkaus, niin kauan kun se on positiivista.

Raha ei tuo onnea, ehkä. Riippuu mitä sillä tekee.. Rahattomuus ei myöskään tuo onnea, pelkkää stressiä ja laskemista. Paljon rahaa voi tuoda toisenlaisia ongelmia, joista me tavalliset pulliaiset emme tiedä mitään. Niitä ongelmia en kaipaa, enemmän rahaa kyllä ;)

Me ihmiset kuvittelemme olevamme kaiken yläpuolella, joten voimme muka käyttäytyä niin.
EI.
Kaikilla meillä on arvo ja se on kaikilla sama vaikka muuten olisimme kuinka erilaisia.
Kaikista ei tarvitse tykätä, toimeen pitäis tietty tulla tai sit vältellä viimeseen asti. Mutta ei toisten mieltä tarvii ehdoin tahdoin pahoittaa -me vaan ollan erilaisia.

Parhaiten oppii kun kuuntelee ja tarkkailee ympäristöään. Millaisia tyyppejä ympärillämme on, kuka ammentaa hyvää, kuka huonoa. Millainen itse olet, millainen haluaisit olla, millaisen kuvan annat itsestäsi ulos päin?

Tässä kaunis kappale, jota kuunnellessani eilen kyyneleet vain nousivat silmiini ... Ajattelin rakkaimpiani..

Diandra - Prinsessalle:

http://www.youtube.com/watch?v=cJL8WCuw4xo&feature=player_detailpage

tiistai 30. lokakuuta 2012

Passion for Nails

Nyt laitan taas kerran kynsipostauksen :)

Tulee enemmän kuvia kuin tekstiä! Kuvia myös lastenkynsistä, mm. Angry Birds. Maalaukset tehty akryylimaaleilla, timantit on Swarovskia ja kynnet on muuten geelitekniikalla toteutetut. Alimmat pääkallo-halloween-kynnet ovat tuoreimmat ;) Toisen käden kuvaa en  nyt saa, se olis vähän erilainen.

Vähän mallitestauksia

Nämä oli ekoja kukkia... Ja sen on näkösetkin..

Pojalleni Angry Birds-kynnet

Taas vähän kukkia ja kimallusta

Tyttäreni halusi kukkia, palmuja, lintuja jne..

Keväiset japanilaishenkiset kynnet. Kiiltää kynsinauhaöljystä..

Kukkia ja Swarovski-timantteja

Halloween-luuranko! Miksei näy kokonaan?!
 
Heti tuli fiilingit alkaa maalailla ja testaa kaikkee uutta!! Ehkä ei vielä vaihdeta omien kynsien koristuksia, kun ovat vasta viikon olleet kohta.. :)



tiistai 23. lokakuuta 2012

Shine Like a Diamond

Viime viikko oli täynnä kivaa tekemistä!

Tein ripsihuoltoja ja uusia ripsiä ja sunnutaina viikko hupentui MESSUIHIN!!

Ripsissä olen vielä tosi hidas, mutta asiakkaat, tai siis kaverit, ovat olleet niihin tyytyväisiä ja sepäs tuntuukin tosi hyvälle!! Ei sitä sovi kiirehtiä vaan tehdä tarkkaa työtä. Jokaikisen ripsen kohdalla. Tästähän se nopeutuu, kun saa vaan tehdä. Olen kyllä niin onnellinen ja otettu, että porukat viitsii tulla mulle ottamaan ripsiä.

Kauneus- ja terveysmessuilta (en edelleenkään osaa sanoa niitä I love me-messuiksi, ihan typerä nimi!) odotin kynsitarvikkeita ja hammaskorua. En oikein muuta, en ainakaan näytteitä enkä maistiaisia. Mutta maistiaisiakin oli! Ihanaa piparkakutaikinan makuista protskupatukkaa!! Se jäi parhaiten mieleen ;) Kynsijuttuja siellä oli paljon ja paljon, mutta hinnat oli geeleissä aikas kovia. En sitten ostanut, kun en niiden laadusta tiedä mittään. Viiloja ostin, Swarovski timantteja ja Finishing ainetta. Tipit jäi ostamatta, koska muualta saa halvemmalla. Hammaskorun sain! Messuilta on jo vuosien ajan saanut ostaa pelkkiä hammaskoruja, mutta ne olis sit pitänyt mennä laitattaa hammaslääkäriin. Nyt kuin tilauksesta, siellä oli myös korujen laitto! Sain pitkään haluamani timantin, kun edellinen kultainen pisara vihdoin lähti pois. Paikallaan se pysyi 14 vuotta!! Ja sekin oli laitettu samaisilla messuilla :) Perinne jatkuu siis. Yhdet ihan sairaan mageet vaaleen punaiset korkkarit siellä oli ja jalassakin tuntuivat hyviltä, mutta ne saivat nyt jäädä sinne.. Ehkä vähän harmittaa.. Ei puhuta siitä enempää.. ;)

Tämä viikko koostuukin enemmän päiväkodin vasu-keskustelusta ja nauvolasta. Sekä päiväkotiin vienneistä ja hauista. Ne yleensä jää miehelleni, mutta tällä viikolla näin.. Ei siinä mitään muuta, kuin että lapsilla on vähän turhan pitkät päivät vaan. Onneksi vaan väliaikaisesti!!

Vaikka viikko oli kiva ja oli kivaa tekemistä, niin aikaa perheelle oli vähemmän.. No, välillä niin ja tällä viikolla on aika tasaista. Yhdet ripset vain varattu viikonloppuun, muuten menee ihan omalla painollaan. Perustanssitunnit löytyy kalenterista. Millos sen salin sais sinne kans? Tai lukeehan se sillä, mutta millonkohan sinne oikeasti pääsis? Vaikka melkein super-ihminen olenkin (haha) niin mä vaan olen iltaisin niin väsynyt!

lauantai 13. lokakuuta 2012

Magic of Sunday mornings

Sunnuntaiaamuissa  on jotain tosi rauhallista ja rauhoittavaa. Ne ovat hitaitabja niistä pitää nauttia. Olen aina tykännyt sunnuntaista. Luultavasti siksi, kun on saanut levätä ja vielä on vapaata.. En ainakaan siksi että seuraava päivä on maanantai. Ihana nauttia lasten kanssa yhteisitä vapaista! Extravapaata oli lapsilla tällä viikolla 2 päivää, mutta Bensku halusi mennä päiväkotiin. Ihanasti on sinne kotiutunut ja viihtyy. Keke halusi jäädä kotiin, kun Adepade sairasti kotona. Pitkittynyt silmätulehdus johtui korvatulehduksesta.. Eiköhän nyt saada tyttö kuntoon! Lapset on kyllä ihanan reippaita kipeinäkin.

Töissä aika menee kyllä koska töitä riittää. Ja lisää on tulossa, millä ajalla?! Sitten hän sen näkee.....

Ens vkonloppuna perinteiset Kauneus ja terveys messut !!!! Jeeeeee!!! Toivon kivoja kynsijuttuja ;)

Tämä viikonloppu on ripsi weekend,kaksi huoltoa ja ens viikolla taas kahdet ripset :) Mä oon niin onnellinen, että ihmiset viittii tulla mulle vaika vielä harjoittelen ja olen niiiin hidas! Ihaia ootte te ihanat tyypi :) <3 p="p">
Ei sitä enää paljoa ehdi arki-iltoina tehdä muuta kun ruokaa, syödä, siivota, laittaa eväät ja kylvettää lapset..Luulin, että jaksan lähtee salille yhtenä arki-iltana kasin jälkeen mutta mähän oon jo niin väsynyt sillon!! Tanssiin kyllä jaksan mennä ;) Tällä viikolla en päässyt sinnekään kun iski nuha ja köhä ja tuntui että olis lämpöä...

Better next week 4 U !!!

perjantai 14. syyskuuta 2012

About Tattoos

Ihan pakko tehdä kirjoitus tatuoinneista. Ne herättävät yleensä voimakkaita reaktioita varsinkin vastaan. Itse tykkään ja paljon! Minusta on hienoa, että ihoa pystyy koristamaan haluamillaan kuvioilla tai teksteillä. No, myönnetään ei kaikki tatsat minusta hienoja ole ja liika on liikaa, mutta kukin tyylillään. Ei niitä oteta muita varten vaan itseä varten! Tatuoinneissa, niin kuin monessa muussakin asiassa, kaikkia ei voi eikä yarvitse miellyttää. Yleensä ihmiset kauhistelevat, miltä tatuointi näyttää vanhana. Itse en tästä asiasta ole stressiä ottanut, koska: a) sitten kun olen vanha ja ryppyinen, on tatuoinnit niin yleisiä, että niitä on hyvin monilla vanhuksilla b) sitten vanhana ja ryppyisenä pukeudun luultavasti erilailla ja tatuointini eivät näy juurikaan c) kun olen ottanut tatuoinnin nuorena, ne ovat suurimman osan elämääni sileässä ihossa ja näyttävät oikein hyviltä! d) eiköhän arvomaailmani ole mummonakin sellainen, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin ruttuiset tatuointini. Itselläni on kaksi tatuointia ja kolme voisin ottaa lisää! Tiedän jo paikat, minne haluan, mutta se mitä niihin tulee ei ole vielä täysin selvää. Asialla ei nyt ole kiire, mutta kyllä niistä silloin tällöin haaveilee. Jään aina vaan jumittamaan siihen samaan kohtaan: mitä ja miten! Pitäisi mennä ideoineen tatskaajien juttusille ja katsoa, millaisia ehdotuksia tulee... :)

torstai 30. elokuuta 2012

Ekat lomaviikot takana

Kaksi viikkoa lomaa takana. Nyt on nuha ja yskäkin selätetty ja tänään oli loman eka salitreeni!! Ei kulkenut niin hyvin kuin olisin halunnut, mutta menihän se. Painojen tsekkailu on kaikkein ärsyttävintä, kun pitkän tauon jälkeen lähtee puntteja nostelemaan.. Pikkasen reilu viikko ja sit olis tarkoitus mennä Fitness Expoon. En ole aiemmin ollut ja nyt on fiilistä! En tosin tiedä, että menenkö la vai su, ehkä su. Kaikki riippuu perjantaista! Ja Fresitasta ;) We will see what gonna happen! Päiväkodissa on mennyt ihan hyvin. Benskukin alkaa sopeutumaan pikku hiljaa. Kekellä menee edelleen hyvin ja Ade on jo kiukutellut ja ollut mustasukkainen hoitajastaan! Sepä kertoo siitä, että hyvä hoitaja onkin! Mä olen niin onnellinen, että hän sattui juuri meidän Adelle. Siellä päiväkodissa on kyllä kaikki tapaamani hoitajat vaikuttaneet hirmu mukavilta! Ei tunnu niin pahalta jättää lapsia sinne, kun tietää että niistä pidetään oikeasti hyvää huolta. Mä en ole viettänyt yhtään mun lomapäivää kotiasioita hoitaen... ehkä ens viikolla pitää jo sitäkin puolta tehdä. Pyykit hoituu illalla ja ruuakin teko vasta lapsien ollessa kotona.. Onneksi haen ne "aikasin", niin ehtii ruuan tehdä iltapäivällä. No seuraava tämmöinen loma on sitten joskus kun lapset on isoja, niin on se ihan hyvä touhuta aivan omia juttuja ja just silloin kun haluaa! "Oho, suunnitelma muuttui, no ei haittaa!" <- tuo lause on hyvin tuttu :) Huomenna onkin mussukoilla taas vapaapäivä. <3 <3 <3 Ihan kuin olis jo perjantai.

torstai 23. elokuuta 2012

Lomasuunnitelmat

Se on kuulkaan nyt sellanen juttu, että mä olen oikeasti oikealla lomalla. Mulla on kesäloma. Vaikka tuntuu syyslomalta, muttä pääasia, että tuntuu lomalta. Mä en kyllä aina hetkittäin edes tajua tätä, että voin tehdä mitä vaan ihan ittekseni!! Mahtavaa.

Tämä kyllä maksaa sen, että olen erossa lapsista ja vien niitä sinne päiväkotiin. Hyvänä puolena toki se, että saavat totutella lyhyillä päivillä aluksi, koska sitten kun menen töihin se on 07-17, mitä siellä pk:ssa aikaa viettävät jos siis menevät mun aikataulun mukaan. Ihana isi pelastaa ja sitten saavat olla lyhyempiä päiviä. Siis mustahan toi 10h päivä on törkeä, ei noin pienillä pitäisi olla!

Mulla oli/ on kovat suunnitelmat oman liikuntani kanssa. Rakastan aamuisin liikkua ja näin lomalla ollessa sehän on helppo ja hyvä toteuttaa. No, mites sitten kävi? Tulin flunssaan !!! Kyllä nyt muutamat kirosanat sopii tähän väliin #%$¥\ kaipa se stressi siitä hiljalleen purkautuu....

Onneksi sentään jotain hemmottelua: olin kampaajalla ja sitten rakas ystäväni teki minulle lyhyen (25min) reikihoidon. Se oli uusi kokemus, mutta oikein hyvä sellainen!! Sydän Chakrassani tunne oli voimakkain. Jotenkin aistin sen jo ennalta, että siinä kohdassa, rintalastassa, (jos siihen edes kosketaan) tuntuu eniten. Ja niin se kuulkaas tuntuikin! Tuntui käsivarsissani asti. Huh!

Nyt sitten kuntosali ja lenkit on out of question, ennen kuin taas tervehdyn. Tänään "lenkkeilin" kyllä kauppakeskuksessa hankkien synttärilahjoja viikonlopun sankareille. Huomasi kyllä, että kuuma alkoi puskea eli ihan kunnossa ei olla. No ei hei, omaan kunnon viskibassoäänen, välillä yskittää ja välillä niistän. Onneksi nenä pysyy suht hyvin auki. Kyllä yritin välttää puhumista niin paljon kuin mahdollista tuolla kaupoilla. Mutta miten just silloin, kaikki myyjät innostuu kyselemään, että "tarviitko apua?" ...varmaan hämmästyivät, kun suuni avasin! ;)

Eilen sitten sairaspäivänä kokeilin akryylimaalausta kynsiin. Opettelin kukkia. Noh, sanotaanko että ihan ok ekaksi kerraksi -ja jopa vasemmalla kädellä-, mutta kyllä sitä kehitystä pitää näkyä ja mielellään pian! Mun on pakko välttää noita kynsitarvikekauppoja ja askartelukauppoja... Mä oon ihan hurahtanut noiden kynsien koristeluun!! Vähän lisää värigeelejä, erilaisia timatteja, hileitä, helmiä, rouheita..... :)

Kohta hakemaan mussukoita päiväkodista! Voisin mennä jo, en osaa olla kotona ihan vaan ilman tekemistä.. Ja kun Bensku aamulla itki isoja kyyneleitä ettei halua mennä sinne... Annoin huivini sille, niin saa äidin hajut tueksi ja turvaksi. On se kyllä kova paikka ja itsellekin tosi kurjaa. Saa pidätellä kyyneliä ja yrittää olla mahdollisimman rohkaiseva ja kannustava. Meillä on yleensä iltaisin tämä itkukohtaus.. Nyt se tuli ekaa kertaa päiväkodissa. Adepade alkaa itkeä heti kun sanon, että "äiti lähtee töihin. Hei hei!" sitten Ade alkaa itkeä ja haluaa syliin. Keke ei ole vielä tähän mennessä itkenyt tai pistänyt hanttiin. Yöpissailut on ollut poissa tällä viikolla. Laitoin sille vaipan yöksi... Viime yönä ei ollut vaippaa ja kuulin, että poika kävi vessassa. Sitten myös alkoi kuulua ääntä ja menin katsomaan, niin Keke katsoi Youtubesta lastenohjelmia klo. 03.55... Sanoin, että nyt pitää vielä nukkua, nyt on vielä yö. :) reipas 3vee :) se päiväkodista hakeminen on kyllä ihan parasta!! Ne ilmeet ja se jälleennäkemisen riemun osoitus!! Parasta <3

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Elämäni yhden jännittävimmän päivän aatto

Huomenna se sitten alkaa, nimittäin päiväkoti. Apua!!!! En tosiaan osaa kuvitella miltä se tuntuu jättää lapset tarhaan... Tuo sana 'jättää' on itsessään jo kamala liitettäessä omiin lapsiin.

Päiväkodin aloitus jännittää eniten Benskua. Onhan hän ollut koko ikänsä kotona kanssani. Tutustumiskäynneillä Benskua on jännittänyt ihan hirveesti eikä omassa ryhmässä oleminen ole ollut mielekästä. Nyt illalla tuli kunnon itku ettei halua mennä sinne ilman minua. Yritin parhaani mukaan lohduttaa, ymmärtää, kannustaa ja kertoa, että kyllä äitiäkin jännittää ja iso ikäväkin tulee aivan varmasti!!

Keke on tutustumisten aikana osoittautunut hirmu reippaaksi! Hän leikkii täysillä uusien kavereiden kanssa ja pois lähteminen on sitten ollut se kurja juttu. Katsotaan, onko alkuhurmos menossa ja jonkun ajan päästä tulee sitten se ikävä, kiukku ja pelko. Näitä kolmea siellä päiväkodissa kuulemma työstetään, niiden aika tulee kaikille tavalla tai toisella jossain vaiheessa. Yökastelut on meidän reippaalle tullut, muuten ei ole reagoinut eikä ainakaan tunnusta että jännittää. Ehkei sitten jännitä :)

Adepade on päiväkodin pienin lapsi, mutta yllättävän reippaasti on touhunnut ja ihan tarkoituksella olen välillä ollut pihalla kauempana tai touhunnut Keken kanssa. Onhan se vielä liian pieni päiväkotiin, mutta no can do.

Mä en kyllä voi ajatella, että miltäköhän lapsista nyt tuntuu tai miltä niistä sitten tuntuu kun ikävä yllättää... Miten mä pystyn huomenna aamulla pidättää kyyneliä, kun ne jää sinne.. En halua sillä hetkellä niille näyttää, että äitikin itkee hulluna, vaan yritän kaikkeni, että kannustan ja rohkaisen.. Annan sen luottamuksen, että kaikki hyvin ja äiti hakee teidät sitten.

Sitten kun työt alkaa, niin jännitän kyllä arkia. Miten väsynyt on, millä ajalla sitä hoitaa kodin asiat ja miten paljon se stressaa, ettei muksuja enää näe kuin hetken illalla ennen nukkumaan menoa. Viikonloput menee varmaan ihan siivillä... Tällä hetkellä, kun asiasta ei ole kokemusta, työn, perheen ja kotihommien (saati omien harrastusten) yhteen sovittaminen tuntuu työläältä, stressaavalta ja ahdistavaltakin. Yhtään positiivista asiaa ei tule mieleen.....

Tänään on ollut pää kipeä, olen nukkunut jopa päiväunet.. Olo on turvonnut.. Huomaa, että myrskyisä muutoksen tuuli on täällä. Ei auta, kun mennä läpi ja selviytyä. Rintaa ahdistaa ja sydäntä särkee. Mun omat rakkaat mussukat. Ihan kuin mä joutuisin luopumaan niistä.No nyt en enää nää kirjoittaa, kun kyyneleet sokaisevat minut....

Huoh. Huominen on varmasti yksi kamalimmista ja raskaimmista päivistäni.

perjantai 17. elokuuta 2012

KynnetKynnetKynnet

Helmikuussa ostin rakennekynsivempeleet (pitkän pitkän harkinnan jälkeen) itselleni ja kyllä kiinnostus kynsiin, tekniikoihin, koristeluihin jne.. sen kuin vaan kasvaa!! Nyt olen superinnoissani akryylimaalauksesta :) Samoin akryylitekniikka kiinostaa ihan hirveesti, mutta en kyllä uskalla sitä itselle (vielä) toteuttaa... Ne akryylimassalla tehdyt kohokukat haluan kyllä oppia, mutta ei kaikkea kerralla. Ensin toi maalaaminen!

Youtube on ihan ykköskanava tällaselle kotiopiskelijalle ja sieltä löytyy vaikka ja mitä. Kaikkii kivoja juttuja aion kokeilla maalailla, mutta ensin paperille! Tai ylijääneisiin tippeihin. Coooooll!!!

Teen kynsiä siis itselleni ja omaksi iloksi! Innostuksissani olen saanut myös vähän toisillekin kokeilla ;)
Lapsille tein tänään Turtles-kynnet kynsilakalla ja akryylimaalilla sekä kukkakuviot ekaa kertaa akryylimaalilla. Onneksi kunnon siveltimet tupsahtaa postilaatikosta lähipäivinä!! :)



sunnuntai 5. elokuuta 2012

Terveydeksi

Useimmiten terveys sijoittuu "elämäsi tärkeimmät asiat"-gallupien kärkisijoille. Mitä terveys tarkoittaa? Miten terve haluat olla? Se on hyvä, että niin ajatellaan, muttamitä sen eteen tehdään? Yleensä ei mitään. Asia otetaan huomioon vasta sitten, kun se on menetetty. Kokonaan tai osittain. Vai onko terveys gallupeiden kärjessä vain siksi, koska "niin pitää sanoa/ ajatella"?? Yleensähän ylipainoisetkin aina sanovat,että pitäisi laihduttaa.. Aina se jääkin siihen pitäisi asteelle, koska asialle ei tehdä mitään. Odotellaan vain ihme pilleriä, joka laihduttaisi minut mun puolesta. Monet eivät jaksa nähdä vaivaa terveytensä eteen. Mieluummin maataan sohvalla, katsotaan teeveetä ja syödään.. Eikä edes huomata täyttymisen tunnetta, jos sitä enää muulloinkaan huomaa. Syödään vaan!

Itse ajattelen näin:
Liikkuminen on kivaa, siitä tulee hyvä olo ja hyvä mieli. Keho voi paremmin, verisuonisto, sydän ja keuhkot voivat paremmin, lihakset saavat ärsykettä ja vahvistuvat. Kroppa näyttää hyvältä, mutta se ei ole tärkeintä, vaan se että voi hyvin.

Yleensä nuorena ei osata ajatella aikaa eteenpäin. Jos nyt olet 20v tai (vielä pahempaa) 30v liikkumaton, ylipainoinen ja todennäköisesti omaat epäterveelliset ruokailutottumukset, niin miltähän terveydentilanteesi mahtaa näyttää kun olet 50, 60, 70v... Kuinka pitkälle mahdat elää ja missä kunnossa?! Fyysinen alamäki starttaa, kun 30 pärähtää mittatiin. Tsing! Jos liikunnalisuus jää jääkaapin ja sohvan väliin, niin voi voi.. Kolesteroli, 2 tyypin diabetes, korkea verenpaine, sydäntaudit ja muut verisuonitaudit alkaa ottaa valtaa. Et jaksa kävellä lyhyitä matkoja puuskuttamatta ja hikoilematta ämpärillistä.. Kenkien laitto on tukalaa suuren vatsan takia. Olo on väsynyt, ärtyinen ja tukala koko ajan. Koko ajan.  Miltäs se kuulostaa, oikein mukavalta tulevaisuudeltako? Sitäkö haluat??

Sinulla on vain yksi keho, joka yrittää pitää sinut toimintakykyisenä parhaansa mukaan, jos vain autat sitä. Ravitse kunnolla, terveellisillä vaihtoehdoilla (nälkää ei tarvitse nähdä!!), liikuta sitä pidemmälle kuin jääkaapille ja nuku kunnolla! Aloita pienillä muutoksilla ja lisää niitä hiljalleen, niin ne eivät tunnu liian isoilta ja mahdottomilta. Aloita ravinnosta. Lisää hieman liikuntaa ja arkiaktiivisuutta. Unen määrää en vähättele, totuttele siihenkin, jos tarvetta. Huomaat nopeasti muutoksia ja mielesi virkistyy. Tärkeintä on, ettei anna periksi ja palaa vanhoihin tapoihin. Herkutellakin saa, mutta esim. Kerran viikossa eikä silloinkaan ylilyöntejä. Liikunnassakaan ei kannata hötkyillä, turha se on juoksemaan lähteä ennen kuin osaa kävellä ;)

Huolestuttavaa on se, että lihavuutta ei tunnusteta, ajatellaan itsensä hoikemmaksi ja terveemmäksi kun onkaan. Pelätään vaakaa, kuntosalia, uimahallia... Se on pelkkää itsensä huijaamista! Myös teollisuus on mukana tässä suuressa huijauksessa. Esim. Vaatekauppojen vaatekoot ovat suurentuneet. S,M, L, XL ovat eri koko luokaa kuin ennen. Eri maiden välillä on edelleen eroja, se nyt on selvä. Ruokakaupassa oletkin sellaisessa viidakossa, että huhhuh!! Se vaatii aluksi enemmän  vaivaa tutkia tuoteselosteita, että mitä ne tuotteet oikeasti sisältävätkään. Rasva ei ole vihollinen, niinkuin kevyt tuotteita aina mainstetaan "0% rasvaa!", eikä missään kerrota, että sokeria (=hiilihydraattia) on lisätty senkin edestä ja sehän sitä laardia lisää. Mutta, hiilihydraatti on pääenergianlähde, rasvan ja proteiinin ohella, eikä sitäkään pidä minimoida. Eli älä karppaa tai hulluile muutenkaan ravinnon kanssa. Jalat maassa, järki päässä. Ikävä tosiasia on, että Suomessa kasvikset ja hedelmät ovat kalliita. Liha ja maitotuotteet vielä kalliimpia. Luomusta puhumattakaan! Mutta mieluummin tee ruuat itse niin alusta kuin pystyt.

Tämä on taas sellainen aihe, josta voisi kirjoittaa vaikka miten paljon!


Totuus on totuus, omasta kehosta ja terveydentilasta kannattaa ja pitää olla rehellinen ja realistinen kuva. Sen laiminlyönti kostautuu mitä ikävimmällä tavalla. Toiset saavat uuden mahdollisuuden, toivottavasti ymmärtävät sen käyttää oikein. Kolmatta tuskin enää tulee...

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Mitä sun päässä liikkuu?!

Millaisia suhteita on meidän lähimmät suhteet? Mitä arvoja kannat sydämessäsi, kuinka ajattelet muista tai muiden hyvää? Kadehditko, puukotatko selkään? Jätätkö asioita kertomatta? Älä valita siitä millaisia toiset ovat, hyväksy että muut ovat erilaisia, ota opiksi omaan käytökseesi ettet ole samanlainen, opettele asioimaan eri tyyppisten (erilaisten) ihmisten kanssa. Tarkoitan, että olemme erilaisia, ei tarvitse esittää olevansa muuta, mutta se miten puhut toisille, osaat vastaanottaa kuulemaasi ja jos osaat puhua erilaisille ihmistyypeille on elämäsi helpompaa ja sitä kautta mukavampaa. Homma toimii. Miksi monissa sukulaissuhteissa on karikkoja? Aikuiset ihmiset ja käyttäytyy niin typerästi! Otetaan herne nenään pienimmästäkin, ärsytetään toista tahallaan, jätetään asioita kertomatta, puhutaan selän takana.... Miksi jälleen keskitytään negatiiviseen? Miksei asioita puhuta halki? Pitääkö aina loukkaantua? Eikö osata vastaanottaa oman mukavuusalueen ulkopuolelta? Edellä mainituista syntyy vaan lumipalloilmiö. En halua vähätellä ihmisten erimielisyyksiä. Ihmettelen, miksei osata ajatella muitakin kuin omaa napaa? Itseensä rajoittunut ihmismieli ei tiedä hyvästä, hauskasta ja onnellisesta elämästä. Ei, koska ei osaa ajatella muita. Se ei voi olla aitoa ja oikeaa tunnetta. Väitän, että nämä ajatuksiltaan hyvin kapeakatseiset (assholet) ovat olleet samanlaisten assholejen kasvattamia. On tosin niitä fiksuja yksilöitä, jotka osaavat käyttää omaa järkeään ja ajatella muita vaikka vanhemmat olisivat olleet kuinka assholeja tahansa. On myös niitä, jotka syystä tai toisesta ovat assholeja vaikka lähtökohdat olisivat olleet hyvät. Mutta ne fiksut on harvassa ja ne loput.... Ne vaan jatkaa saman paskan mallin jakamista Omalle jälkipolvelleen, joka tietyti tekee niistä samanlaisia kapeakatseisia urpoja. Miten joku voi olla niin tyhmä, että pilaa lapseltaan elämän jo niin pienenä??! Tai sitten se kapeakatseinen asshole kostaa saman paskan jota itse on saanut, koska on niin vitun tyhmä ettei osaa ajatella että "ahaa, en tosiaan aio käyttäytyä niin. Haluan lapselleni vain parasta!" Hoh hoijaa, miten ihmiset sais ajattelemaan?? Kunnioita. Rakasta. Seiso sanojesi takana. Ole rehellinen.

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Vihaisten Lintujen Maassa


Viimeinen lomaviikko lopuillaan! Ens viikolla on outoa, kun on taas yksin lasten kanssa... Onneksi olen jo ehtinyt sopia kaikenlaista, niin ei ehdi mietiskellä ;)

Alkuviikosta tehtiin reissu aina niin ihanalle Tampereelle! Mulla on aina vaan niin positiivinen fiilis siitä kaupungista. Otettiin huone  Scandic Station -hotellista, joka on siis avattu vain pari viikkoa sitten! Hotelli oli HIENO!! Tosi moderni ja siisti. Huoneen ikkunasta oli kyllä sanan jokaisessa merkityksessä RUMA näkymä. Nimittäin Ruma niminen kapakka... Thank God se ei ollut auki juuri silloin. Ei siinä, että se olisi houkutellut, lähinnä mietittiin yöllistä meteliä.. Särkänniemi oli positiivinen kokemus ja delfiiinit vie aina mun sydämen <3 Kävin mä yhdessä laitteessa - karusellissa. Wippii!! Lapset oli niin onnessaan ja Ade nukkui pitkän pätkän, niin oli sitten helppo siellä mennä ja olla. Angry Birds Land oli myös positiivinen yllätys! Keke, meidän angrybirds fani, oli aivan innoissaan. Se bongasi kaikki possut ja linnut millon mistäkin. Kaiken tietty kruunasi kävelevä angry bird! Sen mukana käveli karkkipusseja jakava kundi, eikä lapset meinannu sitä huomata sitten millään... :)

Kaupassa käydessä oli heräteostoksena pakko ostaa 4 pussia M&M karkkeja, kun kaupanpäälliseksi sai hienon karkkikoneen! Mikä hitti se tulee olemaan lastensynttäreillä (jos sinne asti kestää). Juu, ei siis meikäläisen karkkilakoista tai mistään oo mitään tietoo.. Voi apua. No stress anyway.

Ollaan naututti ihanasta auringosta, aloitettu aamut leikkipuistossa, käyty kävelyllä, puuhailtu piha(töissä), treenailtu ulkona, pompittu trampalla, oltu naapureiden hyppytornin avajaisbileissä, käyty kirjastossa lainaamassa iso pino kirjoja, herkuteltu tuoreilla mansikoilla.... aah, kyllä kelpaa!!!

Lainasin itselleni Raisa Cacciatoren kirjan "Huomenna pannaan pussauskoppiin". Kirja kertoo lasten ja nuorten seksuaalikasvatuksesta. Cacciatoren kirjasta "Miten tuen lapsen ja nuoren itsetuntoa" olen paasannut varmasti ihan riittävästi täälläkin, mutta sanonpahan vielä: Se on vaan niin sairaan hyvä kirja ja kaikkien vanhempien ja kaikkien lasten kanssa olevien/ työskentelevien kannattaa se lukea vaikka olisi maailman paras vanhempi, tms shit what ain't true -no ei. Mutta kirja on siis ihan paras! Itse en ole omaani nähnyt yli puoleen vuoteen, kun se kiertää kaikilla koko ajan :)

Mikä onkaan parempi palkka vanhemmalle kuin se, että lapsestasi kasvaa viisas, hyvällä itsetunnolla varustettu onnellinen elämänseikkailija, joka tietää oikean ja väärän ja osaa käyttää omaa päätään, sanoa tarvittaessa ei, kyseenalaistaa kuulemaansa ja katsoa asioita avaralla katseella?


Ruma baari. Kohderyhmä on...?!
Tässä Agry Birds Landin portit ja maskotti.


                                                            Mun söpikset leikkipuistossa <3


Heräteostos, mutta hauska sellainen :)
Tässä vielä yksi vanhempi kuva Kekestä, kun se teki itse "Hevisaurustukan" itselleen. ROK ROK !!
                                    

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Hulinaa ja vilinää mökillä

Eilen saavuttiin mökin auvoisiin maisemiin. Lapset ovat ihan täpinöissä! Kaiken pitää tapahtua HETI. Kalastetaan -NYT. Etsitään kotiloita -NYT. Mennään uimaan -NYT! Syödään herkut -NYT.... Niin, tämä on vasta toinen päivä ja meillä on aikaa tehdä kaikkia noita niin monesti, ettei enää jaksa. Ainakaan aikuiset :) hehe. Adepade on ollut niin täpinöissä tai ihmeissään, ettei oikein malta päikkäreille rauhoittua. Eka yö meni tosin hyvin, siskonpedissä äidin vieressä <3

Eilen lähdettiin matkaan jo aamulla, kun Aden aamupäikkäreiden aika alkoi olla. Noo, ei se sitten matkalla kuitenkaan ihan hirveesti nukkunut. Että ens kerralla venytetään siihen puoleen päivään -ehkä. Muuten muut lapset (3 kpl, on lasten serkkutyttö mukana) jaksoivat oikein hyvin. Ostettiin heille lehdet matkalukemisiksi meidän lähikaupasta. Heti ekana päivänä tytöt uivat uima-altaassa, jossa oli lämpimämpää vettä kuin järvessä. Järvessä he enemmän kahlailivat matalassa ja hyppivät laiturilta matalaan veteen. Kotiloiden kerääminen ja hiekan heittely oli kivempaa :) Päiväunille meni vain Keke. Illalla vaarin mukana isommat menivät saunaan ja minä jäin nukuttamaan Adea, joka nukahtikin melkein heti ja nukkui kellon ympäri.

Tänäaamuna vaari sai "mahtavan" herätyksen a la tytöt! Aamupalan ja aamutoimien jälkeen lähdettiin heti kaupoille koko konkkaronkan voimin. Uusi hieno grilli ja kesälelut lähtivät matkaan. Lapset saivat valita itse, mitä haluavat kaupasta ja Keke oli kyllä nopea. Lego Ninjago ja sormiskeittilauta lähti matkaan. Tytöt kierteli ja mietti ja otti käsiin jotain, kohta laittoi takasin... No löytyi sitten viime hetkillä värityskirjat, Baby Born tuttisetit ja Barbie-ballerinat. Molemmilla samanlaiset, koska "me ollaan samiksii" :) Selevä!

Tänään poltettiin nuotiota ja katiskaan tuli hauki ja lahnan poikanen. Lahnan saivat uima-altaaseen lemmikikseen. Enemmän siitä innostui vaarin koira, joka kovassa sateessa tarkkailee sitä kalaa altaan vieressä! Koira sekosi!! :) Tänään on siis odotetusti sadepäivä. Onneksi on varusteet säälle kuin säälle.

Vaari saa kyytiä, kun lapsenlapset kiusaa.. Vähän eloa hiljaiseen mökkiin! :) On se vaari varmaan ihan poikki kun täältä lähdetään...

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Pitkä kuuma kesä

Maha täynnä Ben&Jerrys Cookie Dough- jäätelöä, nams! :) Vähemmän olis varmaan riittänyt... Varsinkin näillä mun minimaalisilla liikunta määrillä.. Ei pidä ajatella, että no sitten huomenna vaan TÄNÄÄN!! Tänään on hyvä päivä aloittaa. Meillä on itikoita!! Ja niin ovelia veijareita on, ettei edes huomaa kun ne pistää, mutta sen jälkeen.... Mun jalat näyttää törkeiltä! Ihan kun niitä olis hakattu. Melkein jokaisn itikanpuremapaukaman kohdalla on mustelma! Toisinaan ISO, toisinaan pieni.. Et ihan kiva hamekeli joo...... :) Mä hajoilen välillä ihan murusiksi, kun mietin tulevaa.... Päiväkotia ja erityisesti mun työkuvioita. Luotan lapsiini, että ne tulee kyllä viihtymään päiväkodissaan, mutta mites mun duunikuviot?! Joku hetki luotan itseeni ja unelmieni toteuttamiseen 110%, olen täynnä intoa ja onnea... Sitten joskus murrun, kun ajattelen että teen jotain paska duunia seuraavat 40 vuotta sisäinen elämän ilo ja palo tukahdetettuna, alipalkattuna ja skitsona akkana... Valoisa tulevaisuus, jeah? Se ei kuulosta siltä, mitä haluan. Ei kai nyt kukaan tollasta haluakaan elämänsä olevan! Kai tää on nyt sitä murrosjaksoa mun elämässä, kun uusi vaihde painetaan päälle ja siihen henkisesti valmistautuu ja varautuu... Pelottavaa.. Miksen saa olla vapaa kuin lapsi? Tänään tulee niin hyvä leffa Yle Teemalta; Pitkä kuuma kesä!! :) Mulla oli sen vhs joskus ja nyt menee takuu varmasti nauhalle!! Meilläkin alkaa "loma", lähdetään mökille! Keke on jo monta päivää sitten ollut valmis lähtöön ja reppukin on pakattu. <3 on se niin suloinen. Mun muru. Bensku "muutti" mummilaan viikoksi, kun mummi oli lomalla. Se oli eka kerta, kun Bensku on niin pitkään poissa kotoa. Hyvin oli tyttö viihtynyt! Meillä kotona alkoi ikävä jo liian pahasti puskea läpi... Ihana hiljaisuus; lapset nukkuu, mies on iltaa viettämässä. Nyt käperryn sohvan nurkkaan ja alan nauttia leffasta!!!

tiistai 29. toukokuuta 2012

Nautiskelua

Kyllä meitä on hellitty ja lellitty niin lämpimillä ilmoilla! Nyt sitten viileni - ja sen kyllä huomaa!! Olipas kurja pukea takkia päälle... :/ Kai se siitä vielä pian lämpenee??

Tämän kesän eka (ja ylipäänsä ensimmäinen) trampoliini äksidentti kävi! Benskulla on musta silmä. Se on jo parempi, kun tapahtuneesta on jo pari (?) viikkoa.. Kyllä olen viikoissa sekaisin, kun ensin mä olin kipeenä 5 päivää ja sitten mieheni oli myös.. Siinähän ne pari viikkoa meni..

Pihalta saatiin roskat pois, jes! :) Meidän salaatit, herneet, porkkanat ja kurkut kasvavat hienosti! Adepade tykkää niin hiekkalaatikosta ja leikkimökistä!! Sisällä se hakee aina kengät eteisestä ja tuo ne minun lähelle, se tarkoittaa, että olis aika lähteä pihalle.

Pade on alkanut hirveesti matkimaan puhetta! Nyt se etsii navan, laittaa sormen sinne ja sanoo "papa" eli napa :) "au" on toinen sana, jonka se sanoo kaatuessaan. Yksi päivä Ade puhalsi saippuakuplia! Ihan oikeesti onnistui siinä ;) Se kiipeää sohvalle, menee itse hiekkalaatikkoon ja sieltä pois, samoin ammeeseen... Itse en uskalla kovin kaukana olla, kun on se vielä epävarmaa, että muksahtaako vai ei. Mutta koskea ei saa, sitten se suuttuu.. Ulko-ovestakin tulee itse. Nyt lämpiminä päivinä ollaan oltu niin paljon ulkona kuin mahdollista. Vesipullot mukana :) Välipalat ollaan viety ulos ja syöty viltin päällä. Maistuu paremmin! Kuumalla päivällä ulkoallas teki kauppansa! Vaikka se on pieni, niin se riitti hyvin. Kaksi ämpärillistä lämmintä vettä oli just sopivasti vettä siihen altaaseen. Ja Adepade oli niin söpö sen uikkareissa!! Liikkis!

Niin ja yläselkäni paloi.... :( Olen kyllä käyttänyt aurinkorasvaa, ilmeisesti selkään en.... Hmph.. Asia korjaantui kyllä hyvin nopeasti. Ei se palaminen tarvinnut kuin sen yhden päivän pihahommia.. No, nyt se on jo ihan hyvä, ruskeehan siitä tulee :D

Alkukesän kaunis OHO: En muistanut, kuinka kauniita omenapuunkukat onkaan!! Meillä on kaksi omenapuuta ja molemmissa niin paljon kukkia! Vaikka pienemmän omenapuun runkoa puput söivät talvella, se ei ainakaan vielä näytä siitä vaurioituneen.. Se on kukkia täynnä! Tosin en ole mikään viherpeukalo enkä tiedä mitä sille pitää tehdä. En ole tosin ottanut selvääkään. Samoin kuin meidän salaatteja yms, pitäisi varmaan harventaa, kun iskettiin vaan kaikki siemenet sinne ja nyt niitä kasvaa ehkä vähän liian tiheesti... Ens vuonna viisaampana, eiks je?

Jumbossa käytiin ostamassa mulle ripsari! Vanhan, joka ei edes ollut kovin vanha (Inglot), heitin pois silmätulehduksen takia. Se Inglotin ripsari on ihan jees, mutta ei kyllä jotenkin sovi mulle. Se ei peseydy kunnolla pois ja tuntuu oudolta.... Nyt ostin lemppariani: Cliniquen High Impact:in!! Se on niiin hyvä, tuuheuttaa kunnolla!! Samalla käytiin kahvilla ja sämpylällä ja muksut sai leikkiä leikkipaikoissa. Niitä on nyt kaksi! Niitä leikkipaikkoja siis :) Mikäs siinä, kun ei ole kiire. Täytyyhän sitä lastenkin saada nauttia! <3











torstai 24. toukokuuta 2012

Hyvä paha maailma

Olen pitkään ollut huolissani maailman menosta. Lähinnä ihmisten mielenterveydestä. Missä vika? Vanhemmissa? Omien korvien välissä? Molemmissa? Lähteekö se sieltä lapsuudesta?

Tässä maailmassa on liian paljon negatiivista energiaa. Tai ainakin se välittyy voimakkaammin. On vihaa, inhoa, kateutta, mustasukkaisuutta, epäluotettavuutta, hyväksikäyttöä... Lapset voivat olla toisilleen hyvin pahoja suustaan. Kateelliset ihmiset käyttävät hirveän määrän energiaa toisten mollaamiseen. Epäonnistuminen tai kieltävä vastaus kaataa maailman. Syyllisten hakeminen mitättömiinkin asioihin. "en se ollut minä/ mä en oo tehny mitään" vastaus kaikkeen. Mitään ei viitsitä tehdä itse, odotetaan palvelua aina.

Miksi huonokäytös tarttuu helpommin? Miksi luvataan asioita, joista tiedät ettet voi niitä pitää? Miten kukaan jaksaa käyttää energiaansa negatiiviseen niin paljon? Miksi on "coolimpaa" olla pahis kuin hyvis (vaikka hyvikset voittaa kuitenkin)? Miksi nuoret hakee hyväksyntää toisiltaan negatiivisten asioiden kautta?

Tämä maailma kaipaa enemmän empatiaa, hyväksymistä, iloa ja rakkautta! <3

Lempi lauseekseni onkin nyt muodostunut: Peace and Love. Kaikessa kliseisyydessään (?) se kyllä pitää sisällään paljon.

Lapset ovat hyvä esimerkki, sillä niistä on paljon omaa kokemusta. Lapsethan eivät itke siksi, että haluavat ärsyttää sinua. Mitä pienempi lapsi, sitä paremmin pitää paikkaansa. Eri asia on lapsi, joka on OPPINUT siihen, että tietyn ajan jankkaamisen ja kenties itkun ja raivon jälkeen lupa/ myönnytys tulee kuitenkin. Se ei kuitenkaan ole lapsen vika vaan vanhemman. Älä vie nälkäistä/ väsynyttä lasta kauppaan tai roikota mukana omilla menoillasi. Kun huomioi ruokailut ja unet, on tekemiset ja menemiset paljon miellyttävämpiä kaikille!

Jos lapsi käyttäytyy huonosti, löytyy syy hyvin usein vanhemmista. Miten he juttelevat lapselle/ toisilleen, miten perheessä sujuu arki, millainen päivärytmi on, missä asemassa jokainen perheenjäsen on perheessä, ovatko vanhemmat läsnä, kehuvatko vai sättivätkö, onko lapsella rajoja, ovatko vanhemmmat toistensa kanssa linjassa kasvatuksen ja rajojen kanssa (toinen kieltää, toinen myötää). Lapset kopioivat vanhempiensa käytöstä ja (ikävä) kyllä, lapsista sen huomaa, jos käytöstavat eivät ole vanhemmilla kohdillaan tai niihin ei ole jaksettu puuttua.

Lasten kasvatus ei ole helppoa. Pitää jaksaa olla johdonmukainen vaikka olisi väsynyt, pitää yrittää ymmärtää vaikkei ymmärtäisikään. Parasta mitä voit lapsellesi tarjota on syli, rakkaus, lohdutus, malttaa mieli. Itse olemme aikuisia, lasten "tukivuoria", joille he saavat purkaa ja raivota. Me emme ole lapsia, meidän ei tarvitse raivota lapsille. Kyllä mullakin ääni nousee aikas herkästi, myönnän. Yritän korjata tapani.

Muutos lähtee siitä, että itse ensin havaitset muutettavan asian ja sen jälkeen sinulla on halua muuttaa sitä. Omien heikkouksien myöntäminen ei ole helppoa, mutta sitä ei kannata pelätäkään. Voin taata, että saat enemmän itseluottamusta, rohkeutta ja elämänlaatu paranee (eikä ainoastaan sinulla!), kun rehellisesti tarkastelet itseäsi -vahvuuksia JA heikkouksia-, huomaat ne (kirjaa vaikka paperille) ja haluat muuttaa niitä parempaan suuntaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä!!

Itse on huomannut toimiviksi ja hyvin loogisiksi "kasvatusohjenuoriksi" seuraavat asiat:

1. Päivärytmi
Joka päivä sama rytmi. Samat asiat (ruokailut, päiväunet, yöunille meno..) tapahtuu samaan aikaan. Joka päivä. Se luo lapselle turvallisuuden tunnetta. Erikoispäiviä tulee ja se on ok. Silloin pitää muistaa huomioida tarkemmin, kuinka ruokailut ja päikkärit hoidetaan. Säännölliset päivärytmit tuovat helpotusta omaan arkeen ja on helpompi suunnitelma menemisiä, kun tietää monelta tulee nälkä ja uni.

2. Johdonmukaisuus
Jokaikisessä asiassa, varsinkin, niissä mitä kiellät ole johdonmukainen äläkä anna periksi. Seuraava kerta on entistä vaikeampi! Se on lapsellekin helpompi ymmärtää, että tiettyihin asioihin ei kosketa tms. Sekin luo sitä turvallisuuden tunnetta ja on lapselle selkeää, että tuon asia on kiellyttä eikä niin, että tänään se on kielletty ja huomenna ei. Got the point?

3. Rajat
Lapsille pitää sanoa ei ja ottaa se kiukku vastaan, rauhassa. Kiukun laannuttua asiasta voidaan puhua, että miksi näin, jos perusteluita ei ole aiemmin ilmoittanut. Muista aina perustella. Pelkkä "siksi" ei ole mikään vastaus!

4. Itsetunnon kehitys
Anna lapsen kokeilla, yrittää ja touhuta sinun kanssa. Ei haittaa vaikkei onnistu, pääasia on, että yrittää! Kehu, luo iloinen ilmapiiri, ole kannustava! Anna ja auta siinä, että lapsellesi kehittyy hyvä itsetunto. Aikuiset eivät ainoastaan opeta lapsia, lapsilta voit oppia niin paljon! Avoimuus, rohkeus, kiinnostus. Siinä muutama asia, joita aikuisenkin olisi hyvä palautella mieliin. Elämän ei tarvitse olla niin vakavaa. Miksei välillä voi hullutella ja tehdä jonkun asian ihan toisella tavalla, jos lapsi niin ehdottaa?

5. Ole läsnä
Kuuntele lastasi, vastaa ymmärrettävästi, auta lasta oppimaan ja ymmärtämään. Ole täysillä aisteilla mukana hänen kanssaan! Älä silloin kaso tv:tä, ole netissä tai tee muuta saati ajattele kasaantuvaa pyykkivuorta tai sohvan alustaa valtaavia villakoiria. Halaa, silitä, kehu, helli, ota syliin niin usein kuin voit. Kukapa meistä ei tykkäisi mukavista sanoista, ystävällisestä katseesta, iloisesta hymystä ja rakastavasta kosketuksesta!

Kirjassa nimeltä "Miten tuen lapsen ja nuoren itsetuntoa" (Cacciatore Raisa, WSOY) on mielestäni oikein hyvä vertaus lapsen itsetunnon kasvuun on käyttää esimerkkinä puuta. Kuinka vahvaksi runko kasvaa vertaa kuinka vahva itsetunto lapselle kehittyy. Miten puu kantaa myrsyissä, kuinka oksat jaksavat kantaa painavat lumikerrokset. Puun vuosirenkaiden tapaan, itsetunnon kehitys näkyy lapsessa ja tapahtumat jättävät jälkensä. Merkittävää on, kuinka negatiiviset tapahtumat käsitellään, jotta saadaan vahvistumista edelleen aikaiseksi ja kehitys pysyy nousujohteisena. Kyseistä kirjaa suosittelen kaikille vanhemmille ja isovanhemmille tai lasten kanssa työskenteleville!! Itse sain sieltä apuja (ts. opin ymmärtämään paremmin, mistä esim. kiukut johtuu tai mistä ne eivät ainakaan johdu) ja kirja on ollut nyt kierrossa kavereilla ja sukulaisilla. Se on todella hyvä!!

Loppuun vielä aiheeseen sopiva (ja mun suosikki!) runo:

Pieni puu ei vielä myrskyä siedä,
pieni puu ei vielä myrskystä tiedä.
Ole suojana pienelle suuri puu, 

jotta pienellä juuret vahvistuu.

Usko koetuksella

Tällä kertaa paasaan "arasta aiheesta", joten kovin uskonfofriikit älkää lukeko enempää!

Nimittäin olen hyvin paljon ja vahvasti sitä mieltä, että uskonnot on perseestä. En ole edes pienenä lapsena tykännyt koulun ussan tunneista eikä uskonto ole minua ikinä kiinnostanut. Se on aina tuntunut vaan tosi tyrkytetyltä, keksityltä sadulta. Ja tommonen pakottaminen uskontoon on tietty kaiken kiinnostuksen herättämisen tappaja tai tukahduttaja... Ainakin minulla!!

Jokainen saa uskoa mihin haluaa, ei siinä mitään. Ja saa yhtälailla olla uskomatta. Minä en usko mihinkään Jumala-Jeesus lätinöihin, en siihen että joku joku mies (?) on luonut tämän maailman, ihmiset, eläimet.... Ei ei ei..

Tässä muutamia perusteluita ajatuksilleni, että miksi näin ajattelen:

1. Uskonnot eivät saa aikaan mitään hyvää
Tämä perustuu siihen, että hyvin monet sodat, ihmisvihat ja järjettömät teot perustuvat "väärälle" uskonnolle. Jotain ihmisryhmää vihataan niin paljon, että heidät massamurhataan vain sen takia, mihin uskontoon he kuuluvat. Uskonnot ovat joskus muinoin olleet vielä nykypäivää enemmän hallitsevia ja uskonnon nimissä voit tehdä mitä vaan, kenelle vaan, vaikka ko. uskonnon perusopetuksissa lukisi jotain ihan muuta...

2. Jumala
Jos Jumala olisi olemassa, miksi hän olisi tehnyt ihmisistä niin tyhmiä? Miksi hän antaisi pahaa tapahtua niin paljon? Joku sadistinen paskahan se olisi, miettikää nyt itsekin: antoi ainoan poikansa ristiinnaulittavaksi. Miksei tullut itse? Kuka hullu antaa lapsensa kärsiä? Niin, ja mistä lähtien neitsyet ovat alkaneet synnyttää... Ja jos Jumala on vain hengellinen hahmo, ei se edes voi olla Jeesuksen isä. Ja Maria ei tosiaankaan ole neitsyt... Tainnut naapuripaimen olla vetävämpi kuin Joosef. Kuka tämä Jumala on? Missä hän on? Tämä menee jo niin yli ihmisten kusettamisessa, että ihme että tämmöistä sallitaan. Joku on joskus miljoona vuotta sitten keksinyt tämmöisen ja ihmiset ovat jääneet "koukkuun". Onhan niitä vaikka mitä hihhulijohtajia nykyäänkin, jotka aivopesee ja käännyttää ihmisiä ja se toiminta sitten on ihan sairasta...

3. Kirkko ja ilmapiiri
Suomessa ev.lut. uskonnossa kirkoissa on aina ihan helvetin (hahhaa!!) ankea ilmapiiri. Ne virret on niin tylsiä, masentavia ja surumielisiä.. Miksei saa iloita? Vähän revitellä ja pitää hauskaa?! Niinkuin esim. Gospel-musiikki saa ihan täyden 10 uskonnollisista biiseistä. Voitais vähän ottaa mallia Jenkkilästä :) Urut hiiteen, torvia, kitaraa ja pianoa peliin, niin johan irtoo! Kirkoissa on muutenkin tosi ahdistavaa.

4. Taivas-Helvetti
No niin, sitten kun meidän on aika poistua tästä maanpäällisestä Luojan lahjasta, niin joudut porttien eteen ja joku kätyri sitten päättää pääsetkö Taivaaseen vai joudutko tulen sekaan Helvettiin.. Niin... Luultavasti maapallon väestöstä alle puolet ovat eläneet niin hyvä elämän, että pääsisit Taivaaseen. Mutta eikös jossain lue, että Jumala antaa kaikki synnit anteeksi ja rakastaa kaikkia kuitenkin. Niin miksipä pitää ihmisiä pelotella jollain Helvetillä? Ja kuka edes tietää, että on jotain Taivasta?

5. Kirkolliset juhlat
Häät: Miksi häistäkin tehdään niin vakavan viralliset? Riippuu tietty papista, mutta silti... Silloin kun menin naimisiin, menimme maistraatissa. En olisi halunnut Jumalan siunausta ja mitä lie muuta paskaa kuunnella... hölynpölyä! Menin naimisiin mieheni kanssa, siihen ei liity Jumala eikä muitakaan.
Hautajaiset: Hautajaiset ovat aina ahdistavat, mutta silloin vähiten ajattelen mitään uskonnon asioita. Itken aina niin hirveesti hautajaisissa, että unohtuu ihan paikka ja muu. Muut asiat ovat tärkeitä silloin. Toinen asia, mikä ärsytti lukea lehdestä: kirkkoon kuulumattomille kuolleille maksullinen siunaus. Miksi ihmeessä haluaisin siunauksen, jos en kuulu kirkkoon?? Ihme pelleilyä. Mua ei ainakaan siunata yhtään minnekään.
Ristiäiset: Se pahin kirkollinen juhla!!! Vaikka sen ei pitäisi. Ristiäiset jos mitkä tuntuvat (taas jälleen kerran), niin surumielisiltä. Ne virret on ihan kamalia! Kai papeista on kiva itkettää ihmisiä ja muistuttaa ristiäisissäkin kuolemasta ja elämän epävarmuudesta.. että "nauttikaa lapsesta nyt kun vielä voitte, kiehkieh".. Meillä on lapsien kohdalla ollut pappeja hyvä, kamala ja tosi hyvä. Tossa järjestyksessä. Keskimmäinen pappi ei hyväksynyt mun ja mieheni päätöstä, että yhtään laulua ei tule. Senkö muksun ristiäiset ne oli? Olis pitänyt sanoo sille suorat sanat. Mitä vittua se puuttuu meidän juhliin!?

Jotain hyvää Raamatussa lukee kuitenkin. 10 käskyä. Ne voisivat olla ihan missä opuksessa vaan, missä kerrotaan hyviä käytöstapoja ja käyttäytymissääntöjä. Kuten "kohtele muita, kuten haluat itseäsi kohdeltavan" erittäin fiksu lause. Mutta kuten sanoin, ilman uskontojen olemassa oloa, luulen, että se lause lukisi silti jossain. Ja aika itsestäänselväähän se oikeasti on. Tai "älä tapa". Niin no, ei normaali ihmisen tarvitse tappaa.. Puhumalla asiat selvii pikkasen paremmin ja hoitoon saa hakea, jos ei omia hermoja pysty hallitsemaan.

Meidän lapset siis kuuluu kirkkoon ja menevät koulussa uskonnon tunneille. Mieheni varmasti haluaa niin, mutta itse olen sitä mieltä, että se on ihan yleissivistävää. Ja saavat sitten itse päättää mihin uskoo.

Uskonnot otetaan liian vakavasti. Saa ne vakavasti ottaa, mutta ei liian. Ja jos joku tästä tekstistä loukkaantuu/ pahoittaa mielen, niin sille en voi mitään. Anteeksi en pyytele, koska tämä on mielipiteeni ja sen saan julkistaa, jos ja kun halusin.

Itse uskon siihen, että kuoleman jälkeen ihmisen sielu tai jokin menee "jonnekin". Se on läsnä ja siltä saa apua, jos haluaa. En usko Jumalaan, Jeesukseen tms.. Uskon telepatiaan, yliluonnollisiin kykyihin, ufoihin. Itse pyydän usein apua omalta edesmenneeltä mummiltani. Hän on minun voimahenkilö <3

 Uskon ihmisiin, rakkauteen, toiselle hyvän tekemiseen. Uskon, että olemalla läsnä, empaattinen, positiivinen annat toiselle hyvää mieltä, kuuntelet huolia ja osaat lohduttaa, ne ovat niitä voimavaroja jotka kantavat sinua ja läheisiäsi paremmin kuin mikään muu. Siihen tietysti vahvasti liittyy se, että osaa itse kertoa pahasta olostaan ja purkaa pahaa mieltään oikein ettei tule patoutumia ja tapahdu jotain peruuttamatonta. Tämä on jo toinen stoori :)

lauantai 19. toukokuuta 2012

The Sick Day

No niin siinä sitten kävi, että maanantaina alkanut silmän punoitus on äitynyt kunnon taudiksi. Allerginen tai ei, mutta sidekalvon tulehdus vasemmassa silmässä ja nyt tulossa oikeaan silmään! Tänään sai molemmat silmät dropit. Silmätulehduksen lisäksi on kuumetta vaihtelevasti 37-39 välillä, kurkussa imusolmukkeet (tai mitkä lie) ihan turvoksissa. Nenä myös tukossa, välillä auki ja tuntuu, että pitää niistää mutta ilman tuloksia :( kaksi kertaa oltu lääkärissä, toisella kerralla otettiin myös nieluviljely, koska kurkussani on rakkuloita!! Melko hyvin hoidettu koko pää sairaaksi.. Onneksi miehelläni oli pitkä viikonloppu, niin on itse saanut levätä, koska nyt olo on tuntunut niin kipeeltä, ettei todellakaan olis jaksanut tehdä mitään. Tosin, olisi senkin pidennetyn viikonlopun voinut toisinkin käyttää.... Tällä hetkellä olo on pikkaisen parempi, söin jopa ruokaa vähän, jaksaa olla pystyssä. Aamulla oli vielä niin hirveä olo, ettei uskoisikaan! Vasemmassa silmässä alkaa punaisuus vähetä hiljalleen, sain uuden lääkkeen perjantaina. Tänään tulee jännä MM lätkäpeli! Suomi-Venäjä. A p u a ! ! Onneksi en voi huutaa ;) Päässä humisee, ei ajatukset liiku, joten tää postaus jää nyt näin lyhyeksi ja kuvattomaksi.

maanantai 14. toukokuuta 2012

Viikkotiedote ;)

Zuippaduida! ;)

Meidän Bensku on ollut suurena apuna tällä viikolla. No, onhan se aina, kun haluaa auttaa ja tehdä isojen juttuja ihan itse. Nooo, tällä viikolla se teki mulle iltapalan valmiiksi! Pääsin suihkusta valmiiseen pöytään syömään hyvät voileivät. Kyllä silloin olikin nälkä, kun tulin suoraan tanssitunnilta kotiin! Viime viikolla oli kahdella tunnilla ja jälkimmäisen koreografia jäi hyvin mieleen ja oon tanssinut sitä täällä kotona. Mä näin untakin joku yö, että tanssin vaan! Sitä voisin kyllä tehdä joka päivä, nautin siitä niin paljon.

Sitten loppuviikosta Bensku tuli sanomaan mulle keittiöön, että "Äiti, mulla on sulle yllätys. Tuu tänne. Laita silmät kiinni.". Sitten se ohjasi mut meidän makkariin ja sanoi "Saa avata!" Minä jäin ovelle seisomaan, ihan että mitäs tässä nyt pitäisi katsella... Kysyinkin varmaan, että mikä se yllätys on, johon Bensku sanoi reippaasti, että "mä petasin teidän sängyn ihan itse!" WAAAAUUU!! Siinä vaiheessa (vasta!) tajusin, että enhän mä ollut sitä sänkyä sinä aamuna pedannut edes. Bensku oli niin hienosti sen sängyn pedannut! Oli myös Adepadenkin sängyn hienosti pedannut! :)

Äitienpäivänä sain aamupalan (leipää, maitoa ja kahta eri kakkua) sänkyyn. Piti melko nopeasti siirtyä pöytään, kun Adepade ei ihan tajunnut tätä sänkyyn tarjoiltua aamupalaa, vaan olisi halunnut syödä sen itse ja sitten vaan itki isin sylissä.. Parempi oli siis tänävuonna syödä äitienpäivän aamiainen pöydässä ;) Sitten lähdin lasten kanssa omalle isoäidilleni, jonne tuli oma äitini ja muita sukulaisia. Oli kyllä kivaa!! Hani meni katsomaan Suomi-USA pelin Hartwall areenalle!! Harmi, kun Suomi pelasi huonosti... MUTTA toivotaan, että tänään menee paremmin, sillä mä ja Hani mennään kattoo tänään Suomi-Kazakstan!!! Wuhuuu, me huudetaan Leijonat voittoooooonnn!!!!! Se on eka MM-peli, jota pääsen livenä katsomaan! :D

Nyt on ollut kyllä niin kauniita päiviä (paitsi ne kaksi sadepäivää), että ollaan vaan nautittu ja ulkoiltu. Lapset ajaa ihan hulluna pyörillä ja Padepade käppäilee siellä seassa! On se niin mainio tyyppi, aina pikku virne tai superhymy kasvoilla. Ihana ilopilleri!! Ade pääsi isin pyörän kyytiin, siihen istuimeen. Oli kuulemma koko ajan päristellyt! ;D Ade päristelee leikkiessään autoillakin ja tykkää niillä leikkiä. Myös hoitaa nukkeja siskon huoneessa. Laittaa niitä pinnasänkyyn ja peittelee, työntää nukenrattaita ja pitää sylissä - kunnes heittää maahan! Kovat on otteet vielä ;)

Mulla on aina näin keväisin hirvee rusketusvillitys! Solariumiin en mene, koska se on vaarallista ja kesäsinkään en oikein hyvin rusketu, joten värin otan purkista. Aikaisempina vuosina olen käyttänyt Doven päivettävää kosteusvoidetta, sitä vaaleampaa sävyä. Se on ollut ihan ok, rasvaa saa laittaa muutaman kerran ennenkuin mitään väriä näkyy... Tänävuonna ostin sen tummemman sävyn. Sillä näkyi jo heti ekalla kerralla! Tästä mä tykkään!! Ainoa miinus on hitaasti imeytyminen vaikka hieroisi ihoon kunnolla... Tuoksussa on myös parantamisen varaa, mutta ei se nyt ihan pahin ole. Acolla on myös hyvä päivettävä kosteusvoide vartalolle ja varsinkin kasvoille! Sitä vartalolle tarkoitettua lotionia käyttäisin enemmän, jos olisin Doven kanssa saman hintainen..

Tänään alkoikin sitten mun 1 herkkupäivä/ vko.. Oh my.. Mulla kun se on mennyt pikkasen toisin päin, nimittäin mulla on ollut vain 1  herkuton pv/ vko!! Hupsii.. Päikkäriajat ja iltapäivät on ne pahimmat hetket... Just kun lapset nukkuu, olis vapaa-aikaa.... Pitää jotain Xylitol-pastilleja hommata ja laittaa vaikka sellanen suuhun, jos oikein pahaks menee.. Mut ei kai se mee, jos ei liikaa ajattele!

Padepade muuten "puhuu" jo! Syömään leipää = "määmääm pääpää", kaatuessaan sanoo "au", joo sillä on niin hassu, etten osaa sitä edes kirjoittaa! Se on jotain "jee":n, "jaa":n ja "joo":n sekoitusta.. Keke = "Tete", äiti = "ääti".. Sillä on muutenkin niin hauskoja juttuja..!

                                                 Aina niin iloinen Adepade!

                                            Lähemmäs kesää.....

                                         Benskun valmistama iltapala!

                         Tässä Benskun taidonnäyte sängyn petaamisesta. Waude!

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Polkupyöriä ja motocrossia

Ihana viikko takana! :)

Vaikka eilen illalla olin HYVIN väsynyt... Ollaan touhuttu ja tehty NIIN paljon, että iltasin on itsestä veto ihan pois. Ja jos joku ei tiedä, niin olen väsyneenä hyvin kärttyinen.... :/ Not nice. No mutta ei muistella sitä sen enempää! Voin sanoa, että yön nukuin todella hyvin!!

Tällä viikolla oli "vika" tanssitunti, ens viikolla alkaa sitten kauden jatko, joka kestää kuukauden. Ihan kiva ettei loppunut vielä kokonaan! Tanssi on mulle se mun juttu, jossa pääsen kaikesta niin irti! Oon täysin jossain omissa athmosfääreissä.. ja tanssi on ainoo, josta oon sen liikunnan flown kokenut -ja vieläpä usein!!

Käytiin mun kaverilla, joka on alkanut tekemään pipoja! Sieltähän lähti pipot meille tytsyille :) Adessa sai hienon liilan, jossa on mustia tähtiä ja pipo on neliön mallinen. Bensku valitsi ihanan kirkkaan pinkin/ fuschian punaisen, jossa mustia eri kokoisia palloja ja mulla on sellainen musta ruttupipo, jossa on kimaltavan hopeisia raitoja. Ja mua niin harmitti, kun mentiin tänään kannustamaan mun isoveljeä motocross-kisoihin, että unohdin mun pipon kotiin!! Se on niin hieno, että pidän sitä aina ulkona ollessa :)

Kisoissa oli kyllä kiva olla pitkästä aikaa ja Benita ja Kevin oli mun mukana. Niillä oli kivaa leikkiessään serkkunsa kanssa! Välillä oli enon pakussa hätävilkut päällä, pojat "ajoi" ja Hevisaurus soi! Me katsottiin vain eka erä, jossa veljeni sijoittui kolmanneksi ja toisessa erässä se voitti! Se olis pitänyt kyllä nähdä!! Onneksi sentään ekassa erässä ne nousi neljänneltä sijalta kolmosiksi. Keke kannusti hienosti enoaan hurraamalla, taputtamalla ja huutamalla "paina kaasua!". Mun kännykällä ei oikein saa hyviä kuvia, mutta tällä kertaa ei muutakaan ollut..

 Bensku ja Keke ovat olleet ihan hurjina pyöräilyyn! Tällä viikolla vihdoin saatiin hommattua Benskulle sen synttärilahjaksi toivoma fillari ja päivä sen jälkeen isi toi töistä tullessaan Kekellekin pikkupyörän ja Benksulle myös pikku pyörän (joka on Adelle sit hyvä ensipyörä). Benita voi harjoitella ilman appareita ajamista sitten sillä pienemmällä, kun jalat yltää maahan.

Piha alkaa saada uutta ilmettä. Tänään hani purki terassin!! Myös kolme suurta juuripaakkua se kaivoi ylös.. Hirvittävän näköisiä.. Puskien alta haravoin ja irto-oksan pätkiä olen pussittanut viikolla. Jotain kukkasta pihassa vähän kasvaa ja nupullaankin on jotain.. Näinkin hyvänä viherpeukalona en tosiaan osaa sanoa mitä ne on... Nupullaan olevia ajattelin tulppaaneiksi, mutta isäni sanoi tänään niiden olevan ehkä narsisseja.. Saas nähdä mitä sieltä tulee :) Mulla on kädet ihan rutikuivat kaiken tän pesemisen jälkeen! Onneksi noita käsirasvoja löytyy.. Thank God (eiku siis äiti ;) ).









tiistai 24. huhtikuuta 2012

Arkea, juhlaa & tavoitteita

Nyt on juhlittu! Wuhuu!! Ja kivaa oli :) Päästiin kultsin kanssa hotelliin yöksi ja voi että, mä niin rakastan hotellin (ja laivojen!) aamupalaa! Mulla on aina aamusin vielä hirvee nälkä.. Oli taas vaikka ja mitä! NAM! Pahoin pelkäsin hirveetä krapula-sunnuntaita, mutta ei sitä tullutkaan! Väsytti kyllä, koska nukuin nekin vähäiset 6 tuntia huonosti, kun vahdin herätyskelloa etten vaan nuku aamupalan ohi ;) onpas surullista! Mutta sen arvoista ;) Hehee!


                                          Sokos Hotel Flamingo


Sunnuntaina käytiin vähän Hulluilla päivillä ja vähän puutarha jutskia kattomassa ennenkuin mentiin kotiin. Voi että, kun oli pikku mussukoita niin kova ikävä! <3 Illalla mentiin vielä pihalle koko kööri. Naapurin pojat oli kanssa ulkona ja kohtahan oli käynnissä hauska piilosleikki! Piiloja ei nyt ihan hirveesti ole, mutta kekseliäisyydestä pisteet lapsille! Keke meni kyllä melkein joka kerta samaan paikkaan ;) Mä vein leikkimökkiin puhtaat verhot! Se mökki onkin yks operation.. Oon pessyt sen sisältä kokonaan; katon, seinät, lattiat ja ikkunat. Eilen sitä jopa imuroin! :) Pesuun meni verhot ja matto. Matto pääsee takasin vasta kesällä, nyt on ihan turha edes ajatella. Adessa pääsi ekaa kertaa hiekkalaatikkoon ja voi että se nautti!! Oli kyllä niin kaunis ilma.


Maanantaina oli myös! Meillä mittari näytti +18C. Heti aamusta lähdettiin puistoon! Sieltä tultiin kotipihaan ja sitten syömään. Samalla vähän imuroin, söin sitten kun muksut meni päikkäreille. Otin ihan relax itsekin. Sitten pesin lattiat, syötiin välipala ja taas lähdettiin ulos! Kävelin kauppaan ja tein kunnon iltapalan kynttilöineen ja yllärinä marjapiirakkaa! Kaiken kruunasi sauna! :)

Tänään olisi vielä tanssi! Jospa sitä muistais ton sykemittarin tällä kertaa! Se on niin mielenkiintoinen kapistus ja harmittaa niin paljon, kun sitä ei muista!! On kyllä mielenkiintoista seurata omia sykkeitä.. Tanssi on vaan niin kivaa! Se flow fiilis on paras!! Kovaa siellä mennään, kun pääsee oikein vauhtiin, korkeimmiillaan syke ollut 199. Hui! Ainakin marjapiirakat saavat kyytiä. Niin, jos Zumbassa kulutat 500 kcal/ h, niin mulla kuluu salilla yleensä 450 kcal ja tanssissa samaa luokkaa. Rasvaa silloin menee noin 20% tanssissa ja noin 30% salilla.

Mä oon vähän suunnitellut, että miten mun kannattaa edetä tässä mun treenailussa. Tavoite on siis laskea rasva%:ia ja saada lihaserottuvuutta. Oon tässä miettinyt, että nyt tuo rasva% laskeminen olis fiksuinta, jotta sais ne lihakset jo nyt enemmän esille ja näkyis sitten treenitulokset paremmin ja se lisäis sitten ihan hulluna motivaatiota (vaikkei se kadoksissa ole nytkään). Kesö tulee, ja haluunko sitten lähteä salille? ...öö.. haluun, mutta en saa nyt haluta :) Yleensä kesällä mun käynnit on harventuneet, siksi voisin aloittaa sen rasviksen. Samalla pidän tätä testinä, että miten hyvin tämä toimii ilman, että menee saleille tms. Tanssista en luovu, mutta sekin loppuu kesäkuuhun mennessä. Pian jää marjapiiras haaveeksi, mutta nou hätä. Saa  herkkujakiin syödä, mutta hieman vähemmän.

Rautaista viikkoa ;)









torstai 12. huhtikuuta 2012

Hyvät teot tulevat monin kertaisina takaisin

On olemassa monta tapaa osoittaa hyvää toisille, niin tutuille kuin tuntemattomille. Mitä hyvää sinä teet? Metsä vastaa, kun sinne huudetaan.. Anna hyvän kiertää.. Tee yksi hyvä teko toiselle päivässä..

Hyväntekeväisyyteen voi osallistua aina vapaaehtoisesti. Se on auttamista, hyviä tekoja toisten hyväksi, niille jotka niitä tarvitsevat. Sehän on kaikille selvää ilman selittelyäkin. Voit antaa lompakossa pyörivät hilut keräyslippaaseen, ja keräyksiähän löytyy melkein mihin vaan!

Voit pitää ovea auki seuraavalle tulijalle, antaa autoilijana kävelijälle tilaa mennä suojatien yli, antaa parin ostoksen kanssa kassajonoon tulleen mennä edellesi, jos sinulla on kärry täynnä ostoksia. Voit tervehtiä, hymyillä.. Voit lahjoittaa vanhat vaatteet, lelut, huonekalut yms vähävaraisille perheille, neuvoloihin, päiväkoteihin, lasten sairaaloihin.. Voit olla vapaaehtoinen ystävä yksinäiselle (vanhukselle), vieraalle lapselle aikuinen, viihdyttää lapsia sairaalassa..

Mielestäni tärkeintä on aloittaa lähimmäisistäsi. Tietenkin pitää olla itsensä kanssa kaikki kunnossa, niin auttaminen ei tunnu pakolta ja ettei siitä tule stressiä tms. Ettei tarkoitus käänny itseäsi vastaan. Lähimmäisille voi tehdä niin paljon hyvää! Tee hyvää ruokaa, kattaa kauniisti, kehu, pidä lähellä, hymyile, iloitse yhteisistä hetkistä. Keksi yllätysretkiä, vie kukkia, leivo jotain hyvää tuliaiseksi/ viemiseksi, anna hieronta, heittäydy lasten leikkiin, auta sairasta/ vanhusta käymällä kaupassa, auta korjaamaan rikkinäisiä tavaroita... Lista on loputon! Hyvien tekojen ei tarvitse olla mitään suurta, pienet huomionosoitukset ovat niitä parhaimpia. Ei tarvitse järjestää mega mageeta tapahtumaa tai tehdä asioita suurella huomionhakuisuudella. On itsellekin hyvin palkitsevaa saada toinen hyvälle tuulelle ja huomioida.

 Ihminen ei ole ainoa kohde jolle voi tehdä hyvää. Voit kiittää luontoa siitä, mitä se antaa, huomioimalla myös sitä. Kierrätä roskat, älä roskaa luontoa ja minimoi turhat päästöt. Mieti kaupassa asoidessa pakkauskokoja, ravinnon matkaa kauppaan, niitä ihmisiä jotka ovat tuottajina. Saavatko kaikki palkan? Kuinka teuraseläimiä kohdellaan? Mitä se mahdollinen mansikkajogurttipurkki pitää todellisuudessa sisällään?

Tee testi. Kokeile loppuviikko joka päivä tehdä vähintään yksi hyvä teko jollekin, mielellään niin monta kuin mahdollista on. Laske päivän päätteeksi, montako hyvää tekoa teit ja tärkeintä: mikä fiilis siitä jäi sinulle? Sille toiselle tulee 99% varmuudella hyvä mieli. Hyvinvointi ei toteudu sulkemalla silmiä. Et voi tietää toisen tunteita, menneisyyttä. Mikä auttaa ihmisiä jatkamaan, yrittämään uudelleen? Entä sinua?

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tukka hyvin, kaikki hyvin?

Mielessä on taas vaikka ja kuonka aiheita, joista kirjoittaa. Jotenkin ne on sekaisin pääkopassa... Katsotaan mitä sieltä tulee ulos tällä kertaa ;) Nyt on FAF Gym Instructor -koulutus takana ja koetuloksia odotellaan jo kovasti!! Sain hyvää palautetta käytännönpäivästä, se teoriaosuus jännittää nyt enemmän! Oli tosi vaikea koe ja kaikkea pikku nippelinappeli tietoa piti siihen osata HUH!! Noh, se on tehty ja nyt pidetään peukut pystyssä. Vasta lisenssin saamisen jälkeen haen salilta töitä, nyt on vähän turha. Vielä pitäis viikko kitua.. Jännäääää! :) En malta odottaa, että pääsis jo oikeesti tekee saliohjauksia ihan for real! Oon niin täynnä energiaa ja oppimisen halua, että moni ei usko. Nyt oon pitänyt taukoa tosta opetusmatskusta, mutta tänään avasin sen, kun on taas asiat pyörinyt mielessä ja piti tarkistella, että onko ymmärtänyt ne oikein.. Ja olinhan mä! Se tuntui taas hyvälle ja monta kysymystä tuli mieleen lisää! Onneksi oon saanut tehdä kavereille ohjelmia ja harjotella sitä kautta. Kaverit antaa hyvin palautetta (hyvää ja huonoa) ja siitä on taas hyvä jatkaa, kun tietää, mitä teki hyvin ja missä voi parantaa. Kiitti kamut!! Pääsiäinen on mennyt lähinnä kotona omalla porukalla, yhdet synttärit oli ja mummolassa käytiin. Ollaan rempattu ja olen ollut rakkaan sähkömieheni apuna hieman huonolla menestyksellä ;) olis työt sujunut varmaan puolet nopeemmin jonkun muun kanssa. Ja sithän multa meni hermot.. Surprize.. :) No kaikesta selvittiin. Erittäin kivaa tässä pääsiäisessä on ollut se, että oon päässyt salille AAMUISIN!! Olen niin aamuihminen, niin tää on ollut luksusta. Arjen luksusta!! Treeni on luistanut ja ohjelma ollut hyvä. Tavoitteena siis saada lihasmassaa ja rasva% alemmas. Kaunis, treenattu ja sporttinen kroppa, ei mitään kehonrakennustouhua. Siihen ei mun psyykkinen puoli olis valmis. Ravintopuoli on aika jees, vähän sais kiristää herkkupuolesta vielä, ei mitenkään dramaattisesti, mutta turhat pois. Mitäs niillä muutenkaan tekee?? Meillä on myös kiva uusi vaaka, joka kertoo painon lisäksi kehonkoostumuksen. Se mittaa rasvan, lihaksen ja veden määrän kehoss? Luotan siihen, koska esim. Rasva% on ollut sama kuin semmoisella kunnon kehonkoostumusmittauslaitteella ja bioimbedanssilla mitattuna. Kaunista käyrää piirtää, vaikka yks suuri epäkohta siellä on, se tuli siitä kun kokeilin sitä sukat jalassa!! Se tulos oli, että mulla ei ole lihasta vaan sikana rasvaa ja en muista mitä vedelle kävi ;) Olen saanut palauttaa mieliin vähän kauppiksen aikaisia juttuja, kun olen auttanut ihanaa, rakasta ystävääni oman kampaamon perustamisessa. On ollut tosi kivaa, että on ollut jotain oikeeta tekemistä tän kotona olon vastapainoksi. Sain uuden, ihan törkeen hienon, tukan sieltä pari viikkoa sitten! Nyt on hyvin luonnollista vaaleeta sävyä ja ihan tosi vaaleita (melkeen valkosia, muttei nyt kuitenkaan) raitoja. Nyt on kuulkaas niin magee parturi-kampaamo Studio Play avattu Arabianrannassa Helsingissä, että toista ei löydy! Puitteet on niin mageet ja ystäväni tosi ammattitaitoinen ja ihana ihminen!! Tässä kotisivujen osoite, josta voitte käydä paikkaa ihailemassa ja kannattaa hyödyntää avajaistarjous: huhtikuun ajan ajanvaranneille -30% kaikista palveluista!!! www.studioplay.fi katso, kokeile ja ihastu! Toivottavasti tämän viikon sääennusteet pitää paikkaansa ja lämpötila nousis sinne kymmeneen ja aurinko paisais! Lumet sais jo lähteä ja kesä tulla vaikka heti! Tai heti, kun oon hakenut allergialääkkeet mulle ja lapsille. Sitten me ollaan valmiita!! Aurinkoista viikkoa, nauttikaa auringosta kävelylenkeillä, ostakaa pöydälle kaunis kukkakimppu ja ravitkaa itseänne terveellisesti lisäämällä kasviksia lautaselle! Pieniä juttuja ja yhtäkkiä huomaattekin, että voitte jo paljon paremmin <3

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Sekaisin auringosta

Ihanaa, aurinko!! Yhtenä päivänä istuskelin takapihan oven kynnyksellä, kahvikupin kanssa ja nautin lämmöstä!! Niin lämmin tuli, että pitkähihaisen heitin pois. Kyllä tuli kesäfiilis, ai että. Sulaisivat vaan lumet äkkiä pois ja tulisi kevät. Pitkä aika siihen ei enää olekaan. Eilen oli tyttöjen yhteissynttärit, B 5v ja A 1v! <3 A oli juhlista ihan "ulkona" kun kuume nousi kesken bileiden. Eli omassa sängyssä meni sitten suurin osa ajasta. Esim. A:n kummisetä ei nähnyt kummityttöään hereillä ollenkaan!! Tänään on sitten kaikki ihan poikki eilisestä juhlsta johtuen. Musta tuntuu etten saa mitään aikaiseksi... Nyt pitää sitten lukea ihan hulluna, nimittäin lisenssikokeet on tulevana perjantaina ja lauantaina!! Käääääääk!! Nyt kun luen, niin tuntuu että kaikki menee ohi, on sellanen "pakko-lukea-ja-oppia-kaikki-nyt" fiilis. Olen jo nähnyt unen, jossa olin teoriakokeessa ja en osannut yhtään mitään... Pelot nousee esiin, vaikka en mä sitä teoriakoetta niin paljoa jännitä kuin käytännön koetta. Nooh, paniikki ehtii vielä nousta, mutta toivon ettei se nousisi, ainakaan kovin suureksi. Ja voi Venäjä, kun mullekin taitaa nuha iskeä!! Nyt vaan kaikki dropit naamariin ettei pahene viikonlopuksi. Se siis tietää sitä, että treeniin tulee taukoa.. :( tylsää!! Tanssia aion, mutta salille en mee huhkimaan. Vaikka viime tanssitunnillakaan ei ollut kevyestä menosta tietoakaan, maksimisyke tunnin aikana oli 199!!! Ihan hullua, voiks se pitää paikkaansa?! Kovaa mentiin kyllä, mutta mentiinkö noin kovaa?? Se jää arvoitukseksi. Tai sitten keho jo kertoi, että kipeeksi oon tulossa. Sykkeistä senkin meinaan näkee.. Mä oon nyt ihan seis mun ajatuksieni kanssa. En osaa ajatella mitään ja silti kaikkia asiat pyörii päässä. I need a secretary.. ;)

lauantai 25. helmikuuta 2012

Nurisemisesta

Joillekin ei vaan kelpaa mikään. Aina pitää nurista ja valittaa, ihan sama mistä, kunhan saa pahoittaa toisen mielen ja pilata päivän. Jos vain pystyy.. Tarkoitan uutisia ja kun niitä saa nykyään kommentoida! Facebookistakin näkee kaikenlaista.. Ja on ihan tavallisissakin uutisissa valittajia! Viimeisin esimerkki: Ruotsin uusin pronsessa Estelle, jonka nimeä ruotsalainen kirjailija, historoitsija Herman Lindqvist arvosteli.. Miksi? Miksei se ole hyvä nimi ja jos siitä nyt ei pidä, niin tarviiko se nyt ihan medialle kertoa? Se ei muuta asiaa ja eikö ole tärkeintä, että nimen antajien mielestä, eli vauvan vanhempien, nimi on kaunis ja juuri täydellinen heidän lapselleen. Kaikkia ei voi miellyttää, eikä pidäkään. Mutta kun aina pitää nurista. On toinenkin asia, josta hyvin helposti sanotaan heti pahaa tai on helppo arvostella (ja johon olen itsekin langennut, myönän, mutta onneksi olen siitä tavasta päässyt eroon). Tästäkin on esimerkki: nuori laulajapoika Robin. Häntä on helppo haukkua, että "ihan paskaa musaa, vittu mikä pelle" niin, oletteko kateellisia? Ajatelkaa, miten rohkea tämä Robin on, kun noin nuorena uskaltaa tehdä musiikkia, esiintyä. Olla oma itsensä. Sitä eivät monet uskalla olla. Ainakaan teininä. Vaikka hänen soittama musiikki ei iskisikään sinun sydämeesi, niin tarviiko heti haukkua ja nurista? Aika paljon saa haukkua ja nurista, jos aina alkaa jokaisesta huonosta biisistä nurisemaan. Ja mikä hukkaan heitetty energia määrä!!! Miksei sitä voisi suunnata johonkin positiiviseen?! Älkääkä vaan sanoko, että siitä tulee hyvä mieli, kun saa haukkua muita. Silloin on jotain pielessä.. Ja pahasti! Negatiivisuudesta pääsee aika helposti eroon tällä konstilla: ajattele jokaisesta asiasta, myös huonoista, edes yksi positiivinen asia! Siitä se huomaamattaan lähtee, se positiivinen ajattelu. Sanonta "joukossa tyhmyys tiivistyy" toimii varmaan myös soten, että iloisuus lisää iloisuutta.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Lumilinnan lumoissa

Nyt on ollut niin kivaa, kun on ollut nollakelit! Takapihalla on niin paljon lunta, että on vain mielikuvitus rajana, mitä siitä voisi tehdä. Eilen olikin sitten meitä taiteilijoita siellä enemmänkin, nimittäin kaksi naapurin poikaa tuli lumileikkeihin mukaan. Meillä on iso lumilinna, jossa on keittiö, vessa, kaksi makuuhuonetta ja olkkari. B tarjosi pojille kahvia ja sitten kaikki meni katsomaan tv:tä :) Sitten tehtiin lumihevonen, lumiauto, Nipsu ja yksi Muumi. Toista Muumia aloitin, mutta sitten "työt kutsuivat" eli A heräsi. Viime aikoina olen lukenut paljon kynsiblogeja, koska ostin itselleni geelikynsitarvikkeet!! Nyt pn huolitelöut kädet aina vaan :) Se on tosi kivaa puuhaa laittaa niitä ja keksiä koristeluja. Tarkoituksena ei ole alkaa tehdä kynsiä muille, ihan vain omaksi iloksi niitä teen. Totesin, että minulle se on helpompaa tehdä kotona, kuin että menisin teetättämään ne. Tosin, paljon hienompia ne olisivat, mutta kyllä nämäkin menee ;) Tänään menen salille liian pitkän tauon jälkeen!! Aion testailla vähän painoja, että millä olis hyvä tehdä ja ihan tehokkaan treenin meinasin vetästä näin ens alkuun. Vähän tossa jo suunnittelin treeniohjelmaa itselleni.. Pitäisi pilkkoa sitä osiin, niin olis parempi. Tänään en pilko vaan annan mennä! Katsotaan, millainen sali pn, en ole siellä vielä koskaan käynyt. Tai katsotaan nyt kumpaan menen, kaksi uutukaista vaihtoehtoa.. Kaikki riippuu kellon ajasta, että monelta pääsen, että minkä aspa on vielä auki, jotta pääsen ostamaan kk-kortin! Toiseen sen kyllä vaan ostan, tähän 1. Vaihtoehtoon, toiseen vaan jos se on sitten kokeilun jälkeen hyvä sali. Huomaatteko epäilykseni, salissa ei varmaan ole mitään vikaa, vaan uskon etten kuulu sen salin kohderyhmään, koska en ole 120kg rautaa nostava hurjimus ;) heheh! No ei, menen salille kuin salille, eipä sillä niin väliä ole. Laitteet ratkaisee tässä tapauksessa. Pelkillä vapailla painoilla en just nyt halua tehdä treeniäni. Mä oon ihan liikaa käyttänyt meidän pikkuista lähikauppaa pääasiallisena kauppana ja sen kyllä huomaa... Ei helvetti se on kallis!! Tänään kävin ties miten pitkän tauon jälkeen "normaalissa" kaupassa ja hullu satsi ruokaa makso, noh paljon, muttei mitään verrattuna pikkukaupan pikkuostosten summaan.. Ihan kun olis aika muuttaa tapansa taas kerran?! No niin, nyt taas oppimaan uutta :)